A Debrecen hatot, az Eger négyet vágott, a Pécs veretlenül tér haza

Vágólapra másolva!
2013.02.09. 15:40
null
Szakály Péter kétszer is betalált a Mezőkövesd ellen (Fotó: Németh Ferenc – NS-archív)
Számos élvonalbeli labdarúgóklub felkészülési mérkőzést játszik szombaton, az NB I címvédője, a DVSC-Teva kiütéses, 6–2-es győzelmet aratott a Mezőkövesd felett. A debrecenieknél Szakály Péter és Pölöskey Péter is duplázott.

 

Ma újabb felkészülési mérkőzést játszott a DVSC-Teva, az ellenfél ezúttal a másodosztályú Mezőkövesd volt. A találkozón a debreceniek végig nagy fölényben futballoztak, és kiütéses, 6–2-es győzelmet arattak.

Az első félidőben Szakály Péter révén szerzett vezetést a Loki. Erre még tudtak válaszolni a vendégek, de még a szünet előtt visszaszerezte az előnyt Kondás Elemér csapata, ezúttal is a csapatkapitány volt eredményes.

A második félidőben a DVSC folytatta a gólgyártást. Pölöskey Péter két perc alatt duplázott, majd rövid időn belül Bódi Ádám növelte az előnyt. Összeomlott a Mezőkövesd, védelme felmondta a szolgálatot. A hatodik találat Szécsi Márk nevéhez fűződött. A gólok mellett még sok helyzetet dolgozott ki, valamint kapufákat is rúgott a Debrecen, tehát állandó veszélyben volt a vendégek kapuja, de a hajrában még kozmetikázni tudott az eredményen Véber György csapata.

FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
DVSC-TEVA–MEZŐKÖVESD-ZSÓRY 6–2
(2–1)
Debrecen, 50 néző. V: Nagy T.
DVSC: Polekszics – Nagy Z., Simac, Mészáros N. (Máté P.), Korhut (Kinyik) – Bódi, Ramos (Berdó), Czvitkovics (Shadi), Szakály P. – Pölöskey, Szécsi M.
MEZŐKÖVESD: Szántai – Bényei, Szalai V., Kardos N. (Lakatos B.), Éles (Nagy P.) – Hegedűs Cs., Farkas B.(Bagi), Bognár I., Petneházi (Lipusz) – George (Kemény), Hamar Á. (Bogdány)
G: Szakály P. (2), Pölöskey (2), Bódi, Szécsi M., ill. George, Kemény

A Siófok két mérkőzést játszott a másodosztályú Sopronnal. Az első meccsen 1–1-es, a másodikon 2–2-es döntetlen született.

Az első összecsapáson az NB I sereghajtója rengeteg gólhelyzetet alakított ki, a Sopron azonban sokkal hatékonyabban használta ki egyetlen lehetőségét.

A második mérkőzés kiválóan szolgálta a csapatok felkészülését, a Sopron nagyon megnehezítette a Siófok dolgát, a Balaton-partiak 1–0-s vezetése után a hibákat kihasználva hamar fordított, és bár ezt követően az élvonalbeli gárda végig fölényben játszott, ezt csak a hajrában sikerült gólra váltani, így végül 2–2-re végeztek a felek – tájékoztatott Horváth Károly, a Siófok szakmai igazgatója.

Mind a három siófoki próbajátékos (Tímár Krisztián, Tajthy Tamás és Takács Zoltán) kezdőként lépett pályára a második mérkőzésen.

„Mindhármukat meg akarjuk tartani, 2014 nyaráig írhatnak majd alá” – mondta Horváth Károly a Nemzeti Sport Online kérdésére válaszolva.

A Nemzeti Sport információi szerint a klub szóban már meg is egyezett Tímár Krisztiánnal, aki 2014-ig erősíti majd a siófokiakat.

FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
SIÓFOK–SOPRONI VSE (NB II) 1–1
A Siófok kezdőcsapata:
Heinrich – Pécseli, Fehér Zs., Deák I., Varga K. – Horváth B., Kiss M., Gál A., Mester, Farkas – Mokánszki.
G.: Gál

SIÓFOK–SOPRONI VSE 2–2
Siófok:
Kurucz – Kiss Zs., Tímár (Nyári, 60.), Takács Z., Fodor M. – Menyhárt, Tajthy, Windecker, Nagy T. – Melczer, Dajic
G:
Melczer (2)

Az Egri FC fordulatokban gazdag találkozón 4–3-ra győzött az NB II-es Vác ellen.

Az Egri FC a klub új tulajdonosa, az ősszel Vácon is szerepet vállaló John Marshall előtt lépett pályára, és egy félidő után 2–1-es hátrányba került a Vác ellen.

A második félidőben azonban a kétgólos Koós Gábor vezérletével fordítani tudott az élvonalbeli együttes, és végül 4–3-ra győzött.

FELKÉSZÜLÉS MÉRKŐZÉS
Egri FC–Dunakanyar-Vác 4–3 (1–2)
Eger, műfű, 100 néző. V: Urbán Eszter
EGER: Brljak – Balog Zs., Kasza, Mecsinovics, Piller – Albert Á., Kiskartali – Kabele, Zvara, Koós – Horváth Z.
VÁC: Donkó – Króner, Benke (Tányéros), Farkas P. (Szatmári), Kákonyi – Gulyás M. (Petrezselyem), Papp K. (Füle), Rása (Tóth G.), Király (Sorecz) – Rusvay, Palásthy N. (Kelemen).
G: Koós (58., 82.), Horváth Z. (21.), Kiskartali (76.), ill. Króner (13.), Rusvay (16.), Gulyás M. (47.

A Budapest Honvéd 3–0-ra legyőzte a Lombard Pápát. A Honvéd úgy is fölényes győzelmet aratott, hogy a szünet előtt nem sokkal Souleymane Diaby kihagyott egy tizenegyest.

FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
BUDAPEST HONVÉD
–LOMBARD PÁPA 3–0 (1–0)
Bozsik-stadion, 300 néző. V: Bereczki M.
HONVÉD: Kemenes (Czuczi) – Ikenne-King (Moga), Lovrics, Baráth, Alcibiade – Johnson, Zsivanovics, Diarra (Hidi) – Ivancsics (Odia) – Diaby (Vernes), Lanzafame (Martinez)
LOMBARD: Nacsa P. (Markek) – Michal (Seye), Balogh B., Rodenbücher, Présinger (Király B.) – Tóth G. (Grőber), Maróti (Michalice) – Quintero (Jasarevic), Németh M., Arszics – Beliczky
G: Tóth G. (öngól), Ivancsics (11-esből), Zsivanovics

KTE-Phoenix Mecano a horvátországi Isztria-kupán 0–0-s rendes játékidőt követően tizenegyesekkel 3–2-es vereséget szenvedett a litván Zalgiris Vilniustól. A mérkőzés krónikájához hozzátartozik, hogy a Kecskemét a 86. perctől emberhátrányban futballozott.

Rendkívül mély és saras pályán játszotta utolsó horvátországi mérkőzését a Kecskemét, amelyen az első félidőben inkább a magyar csapat akarata érvényesült. A legveszélyesebb lehetőségek pontrúgások után adódtak, ám ezeket nem tudta gólra váltani Horváth Ferenc együttese. A litvánok először a 65. percben jutottak el igazán nagy helyzetig.

A találkozó utolsó harmadában kiegyenlítetté vált a játék. Igazán sok helyzetet nem, inkább lehetőségeket jegyezhettek fel a nézők. Mivel a 90 perc során nem született gól, büntetőkre került sor, az „orosz rulettet” pedig a litvánok bírták jobban. Antal ugyan két büntetőt is megfogott, ám hárman is hibáztak a Kecskeméttől, így végül 3–2-vel a Zalgiris örülhetett. Az edzőtábor ezzel véget ért a KTE számára, a kecskemétiek szerdán már hazai pályán fogadják a Mezőkövesdet felkészülési mérkőzésen.

FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
KTE-PHOENIX MECANO–ZALGIRIUS VILNIUS (litván) 0–0, tizenegyesekkel 2–3

Istra Winter-kupa, Novigrad

KTE első félidő:
Borszéki – Mogyorósi, Koszó, Póti, Mohl – Szavics, Nagy P., Bertus – Macauley, Salami, Diaz.
KTE második félidő:
Antal – Koszó, Vaskó, Varga, Forró – Vukaszovics, Hullám, Pekár – Joszeliani, Rajczi, Balázs.
A tizenegyespárbajban Rajczi és Joszeliani volt eredményes.
forrás:
kecskemetite.hu


A törökországi Belekben edzőtáborozó Diósgyőr labdarúgócsapata felkészülési mérkőzésen 1–0-ra nyert a cseh élvonal 8. helyén álló Slovácko ellen. DVTK gólját Tisza Tibor előkészítése után a 17 éves Szabó Balázs szerezte a 70. percben.

FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
DVTK–Slovácko (cseh) 1–0

DVTK
: Ribánszki – Vági, Nagy T., Kádár, Gohér – Elek, Abdouraman – Gosztonyi, Tisza, Luque – Bacsa. Vezetőedző: Szentes Lázár.
Cserék: Ambrusics, Hutter, Takács P, Szabó B., Icsó
G:
Szabó B. (70.)

Veretlenül zárta a horvátországi edzőmérkőzések sorát a PMFC-Matias NB I-es labdarúgócsapata, miután ma 2–2-es döntetlent játszott a bosnyák Zvijezda Gradacaccsal.

Az eredeti terv szerint a Pécs a horvát HNK Rijekával mérkőzött volna, ám a program változott, és 13.30-kor léptek pályára a piros-feketék az ellen a bosnyák Zvijezda ellen, amellyel a héten már játszottak egyszer (csütörtökön 1–1 lett az eredmény).

A pécsieknél először a télen igazolt Koller Krisztián volt eredményes, majd Miroszlav Grumics is betalált, a szerb csatár egyre jobb formába lendül, már az ötödik gólját szerezte az edzőmérkőzések során.

A pécsiek jóval közelebb álltak a győzelemhez, hiszen bár a második félidőben már nem született gól, három kapufát is elértek.

FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
PMFC-MATIAS–NK Zvijezda Gradacac (bosnyák) 2–2
(2–2)
PMFC: Dibusz (Sánta) – Lázár P. (Fodor F.), Krejci (Causic), Balogh B. (Lantos), Zeljkovic – Akassou (Horváth A.), Koller (Uzoma) – Nagy O. (Márkvárt), Szatmári (Wittrédi), Horváth Zs. (Beke) – Grumics (Simon A.)
G: Koller K, Grumics

Nemzetközi felkészülési mérkőzésen az élvonalbeli Haladás az osztrák Mattersburgnál vendégeskedett a burgenlandi Nagymartonban. A már sérültek – Tóth Péter, Kalász, Búrány, Kulcsár, Kenesei és Ugrai – mellett Fehér Zoltánra sem számíthatott Artner Tamás vezetőedző, mert a védő kisebb combizomhúzódással bajlódik.

A szombathelyiek a 30. perceben egy ügyes támadás végén Andorka Péter góljával megszerezték ugyan a vezetést, de mégsem nyertek, ugyanis a 74. percben egy 12 méteres lövéssel egyenlítettek a házigazdák.

NEMZETKÖZI FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
Mattersburg
(osztrák)–Haladás 1–1 (0–1)
Haladás: Rózsa (Gőcze, 60.) – Schimmer (Szakály, 60.), Guzmics, Devecseri, Halmosi – Simon, Iszlai (Németh M., 60.) – Radó, Nagy G., Németh M. (Gyurján, 60.) – Andorka (Farkas, 55.). Edző: Artner Tamás
A szombathelyiek gólszerzője:
Andorka (30.)

 

A Kaposvár 2–0-s vereséget szenvedett a horvát NK Lokomotiva Zagrebtől a horvátországi edzőtáborban.

Az első félidőben hiába volt több ígéretes helyzet is mindkét oldalon, végül érintetlenül maradtak a hálók. A második játékrész ott folytatódott, ahol az első: előbb Moustapha fejjel, majd Thiam lábbal is gólt szerezhetett volna, de a másik oldalon is maradtak ki nagy helyzetek. Aztán váratlanul egy 16 méteres lövéssel megszerezte a vezetést a Lokomotiva, majd egy kontra végén újból betalált, így a Kaposvár végül kétgólos vereséget szenvedett horvát ellenfelével szemben.

NEMZETKÖZI FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
NK LOKOMOTIVA ZAGREB (horvát)–KAPOSVÁRI RÁKÓCZI 2–0 (0–0)

KAPOSVÁR, 1. félidő: Hajdúch – Okuka, Hegedűs D., Bank, Kovács O. – Safaric, Pedro, Horváth T., Balázs B. – Haruna, Oláh L. 2. félidő: Hajdúch – Lazaros, Zámbó, Jánvári – Böjte, Házi, Diallo, Thiam, Bőle – Vrucina, Waltner

A GYŐRI ETO MAI FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉSEIRŐL ITT OLVASHAT.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik