Tóth Milán duplájával győzött Gyirmóton a Vasas

BÁBICS NORBERTBÁBICS NORBERT
Vágólapra másolva!
2024.03.17. 13:52
Nehezen nyert a Vasas Gyirmóton (Fotó: Fehér Ádám/Gyirmót FC)
A labdarúgó NB II 25. fordulójában a Vasas 2–1-re nyert a Gyirmót otthonában. A hazaiak ebben a naptári évben először kaptak ki saját pályájukon.

 

LABDARÚGÓ NB II
25. FORDULÓ
GYIRMÓT FC GYŐR–VASAS FC 1–2 (0–1)
Győr-Gyirmót, Alcufer Stadion, 1025 néző. Vezette: Pillók Ádám (Szalai Dániel, Nagy Viktor)
GYIRMÓT: Hársfalvi – Lányi (Kicsun, 66.), Csörgő V., Hudák D., Szegi – Hajdú Á., Kovács M. (Erdei M., 90.) – Soltész D., Madarász (Molnár J., 90.), Medgyes Z. – Adamcsek (Polgár, 66.). Vezetőedző: Tamási Zsolt
VASAS: Jova L. – Pávkovics, Otigba, Baráth B. (Ódor, 66.) – Bakti (Girsik A., 87.), Urblík J., Hidi M. S., Doktorics (Bukta, 87.) – Radó (Holender, 61.), Tóth M., Berecz. Vezetőedző: Gera Zoltán
Gólszerző: Medgyes Z. (81.), ill. Tóth M. (21., 89. – a másodikat 11-esből)
Kiállítva: Soltész D. (90+2.)
MESTERMÉRLEG
Tamási Zsolt: – A mérkőzés elején túlságosan tiszteltük a Vasast, sok technikai hibát követtünk el. Az egyenlítés után az is benne volt a mérkőzésben, hogy nyerhetünk, de nem sikerült.
Gera Zoltán: – Sok helyzetet alakítottunk ki az első félidőben, míg a fordulás után passzívvá váltunk, folyamatosan nyomás alatt voltunk – most lesz két hetünk arra, hogy javítsunk ezen a hibán.

Kemény küzdelem folyt a pályán (Fotó: Fehér Ádám/Gyirmót FC)

ÖSSZEFOGLALÓ

A Gyirmót a legutóbbi fordulóban veszítette el idei veretlenségét: kikapott idegenben a Kazincbarcikától. A Vasas sem tudott nyerni legutóbb, gól nélküli döntetlent játszott az Ajkával.

Hiába ment előre a Gyirmót, a Vasas jobbnak bizonyult (Fotó: Fehér Ádám/Gyirmót FC)

A mérkőzés teljes első félidejében az angyalföldiek irányították a játékot. Az 5. percben Berecz lövését kellett védenie Hársfalvinak, a 12. percben Pávkovics ívelésénél a kapufa mentette csak meg a hazaiakat a góltól. A 21. percben a középről járó szabadrúgás után azonban megszerezte a vezetést a Vasas: Radó szabadrúgását még védeni tudta Hársfalvi, a kipattanóra azonban Tóth Milán jól érkezett, és a kapuba fejelt. Alig tíz perc múlva Tóth növelhette volna a fővárosi együttes előnyét, de Hársfalvi bravúrral hárított. A gyirmótiak a félidő utolsó tíz percében tudtak csak kiszabadulni hosszabb időre a vendégek nyomása alól, azonban hol Baráth tisztázott, hol Jova védett.

Nem tudott pontot szerezni a Gyirmót (Fotó: Fehér Ádám/Gyirmót FC)

A második félidő elején mindjárt egyenlíthetett volna a Gyirmót, de kecsegtető helyzetben Soltész Dominik nem találta el a kaput. Aztán egy védelmi hiba után Hársfalvinak nagyot kellett védenie Radó lövésénél. A 66. perctől szerkezetet váltott a Gyirmót, ami bátrabb támadójátékot hozott magával. A 81. percben ez meg is hozta az eredményét, Medgyes Zoltán lőtte ki a jobb alsót. A meccs hajrája azonban tartogatott még fordulatot, Hudák Dávid szabálytalansága után büntetőt ítélt Pillók Ádám játékvezető a Vasasnak, és Tóth Milán nem hibázott a 89. perc legvégén. A ráadásban Soltész Dominik összeszedett még két sárga lapot, vagyis kiállították.

Tamási Zsolt csapata először szenvedett vereséget hazai pályán 2024-ben, a múlt heti, kazincbarcikai vereség után otthon a Vasastól is kikapott. Az angyalföldiek továbbra is folytatják veretlenségi sorozatukat, amely így már 14 meccs óta tart. 1–2

Három pontot szerzett a Vasas (Fotó: Fehér Ádám/Gyirmót FC)

 

 

PERCRŐL PERCRE

Szoros meccset játszottak a csapatok (Fotó: Fehér Ádám/Gyirmót FC)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik