Őrült, hétgólos meccsen kapott ki a Vasas Szegeden

VAJGELY PÁLVAJGELY PÁL
Vágólapra másolva!
2023.08.05. 19:50
A labdarúgó NB II 2. fordulójának egyetlen szombati mérkőzésén záporoztak a fordulatok: a legvégén jött a slusszpoén, Borvető Áron fejes góljával a Szeged 4–3-ra legyőzte a Vasast. 
Őrült meccset hozott a Szeged és a Vasas találkozója (Fotó: Gémes Sándor)
Őrült meccset hozott a Szeged és a Vasas találkozója (Fotó: Gémes Sándor)
Őrült meccset hozott a Szeged és a Vasas találkozója (Fotó: Gémes Sándor)
Őrült meccset hozott a Szeged és a Vasas találkozója (Fotó: Gémes Sándor)
Őrült meccset hozott a Szeged és a Vasas találkozója (Fotó: Gémes Sándor)

 

LABDARÚGÓ NB II
2. FORDULÓ

SZEGED-CSANÁD GROSICS AKADÉMIA–VASAS FC 4–3 (2–0)
Szeged, Szent Gellért Fórum, 2083 néző. Vezette:Pillók Ádám (Vígh-Tarsonyi Gergő, Vrbovszki Pál)
SZEGED: Molnár-Farkas – Könczey, Szilágyi Z., Nagy Zs., Tóth B. – Papp Á. (Gera N., 86.), Gajdos, Prosser (Palincsár, 61.) – Nyári (Radics, 69.), Bíró, Óvári (Borvető, 86.). Vezetőedző: Alekszandar Sztevanovics
VASAS: Uram – Ódor (Ihrig-Farkas, 59.), Szivacski, Baráth B., Deutsch L. – Urblík J. (Sztojka, a szünetben), Hidi M. S. – Faragó B. (Girsik, 59.), Holender (Radó, a szünetben), Hinora (Zimonyi, 84.) – Novothny. Vezetőedző: Desits Szilárd
Gólszerző: Óvári (26.), Papp Á. (28.), Szilágyi Z. (81.), Borvető (90+4.), ill. Radó (61., 90+2. – a másodikat 11-esből), Ihrig-Farkas (77.)
Kiállítva: Szivacski (87.)
MESTERMÉRLEG
Alekszandar Sztevanovics:–Nagy győzelmet arattunk egy nagyszerű csapat, a Vasas ellen. Rendkívül nehéz meccs volt, mert több hiányzónk is akadt sérülésből adódóan, leginkább a középpályán. Büszke vagyok a játékosokra, sokat dolgoztak, megérdemelten nyerték meg ezt a meccset. Örülök, hogy a fiúk elfogadták az összes változtatást a meccs során. Köszönöm a szurkolóinknak is, hogy ilyen rossz időben is kijöttek, most könnyű szurkolni nekünk, mert megy a szekér, de ez nem lesz mindig így, és ennek a fiatal csapatnak szüksége van a támogatásra.
Desits Szilárd:– Sajnálom a csapatot, mert a második félidei teljesítménye alapján nem érdemelt vereséget, de nagy előnyt adtunk az ellenfelünknek az első félidőben.

ÖSSZEFOGLALÓ

Nemcsak az eső, hanem a gólok is záporoztak szombat este a Szent Gellért Fórumban: a Szegedre zúduló eső ellenére több mint kétezren jöttek ki a szezon első hazai mérkőzésére, amelyen a Vasas volt az ellenfél.

Úgy tűnt, kártyaparti is lehet a meccsből, mert a 10. percben már másodszor vette elő a sárgát a meccs játékvezetője. Később már a futball dominált, a Szeged aktívabb volt, és az első fél óra vége feléÓvári remek lövésével meg is szerezte a vezetést. Sőt, két perccel később Papp Áron szép megoldásának köszönhetően már két góllal vezetett a Szeged, miután átemelte Uramot. Percekkel később a harmadik szegedi góltól sem álltunk távol, egy szöglet utáni fejesnél a kapufa mentette meg a Vasast az újabb kapott góltól. A félidő hajrája a vendégeké volt, de kétgólos szegedi előnnyel fordulhattak a csapatok – Novothny is a kapufát találta el a játékrész zárásaként.

A fordulást követően a csereként beállt Radó volt igen aktív, fejesével szépített is a Vasas, majd egyre erősödött az angyalföldiek nyomása, sorra záporoztak a beadások, de ezeket hárította a szegedi védelem. A 77. percben viszont Ihrig-Farkas fejesével megvolt az egyenlítés a vendégeknek – csakhogy mindössze négy percig. Ekkor egy szabadrúgás utáni kavarodást követően Szilágyi közelről kotorta a hálóba a labdát.

Ezzel még közel sem volt vége, a 87. percben a szegedi születésű és nevelésű Szivacski kapott pirosat. Emberhátrányban viszont egyenlített a Vasas, miután büntetőt kaptak a vendégek a 90+2. percben: ezt Radó értékesítette magabiztosan. Csakhogy! A 90+4. percben remek bal oldali beadásra Borvető érkezett, s ezzel jött az újabb fordulat: a fejessel megszerezte a győzelmet a Szeged! 4–3

AZ NB II ÁLLÁSA
1. Szeged-Csanád Grosics Akadémia225–3+26
2. Nyíregyháza Spartacus112–0+23
3. ETO FC Győr113–2+13
4. Tiszakécske112–1+13
4. Budapest Honvéd112–1+13
6. Pécsi MFC111–0+13
6. BVSC Zugló111–0+13
6. Budafoki MTE111–0+13
9. Soroksár SC111–1 0 1
9. FC Ajka111–1 0 1
11. Gyirmót FC Győr112–3–10
12. Kozármisleny111–2–10
12. FC Csákvár111–2–10
14. Szombathelyi Haladás110–1–10
14. Mosonmagyaróvár110–1–10
14. Kazincbarcika110–1–10
17. Vasas FC223–5–20
18. BFC Siófok110–2–20

PERCRŐL PERCRE

90+5. perc: VÉGE!Ez a végeredmény, egy egészen elképesztő, fordulatos meccset nyer meg a Szeged a Vasas ellen, ezzel megszakítja a tíz éve tartó nyeretlenségét az angyalföldiekkel szemben – a Vasas pedig két vereséggel rajtol az NB II-ben.

90+4. perc: GÓL! Elképesztő, hány fordulat van még ebben a meccsben? Egy kiváló bal oldali beadás, amire érkezik Borvető, aki mesteri fejessel megszerzi a negyedik szegedi gólt!4–3

90+2. perc: GÓL! Radó egyenlít, a Vasas támadója a jobb alsót célozza, Molnár-Farkas a másik irányba megy, nem volt esélye.33

90+1. perc: TIZENEGYES! Egy jobb oldali beadás után terül a földre a Vasas-játékos, ezért Pillók viszont habozás nélkül a büntetőpontra mutat.

90. perc: Öt perc a ráadás a meccs végén.

87. perc: Kiállítás, megfogyatkozik a Vasas! Ilyen laptermés mellett ez benne volt, Szivacskit, a Vasas egyébként szegedi játékosát állítják ki Borvető visszahúzása miatt.

86. perc: Szegedi kettős csere: Papp Áron helyett Gera Norbert, míg Óvári helyett Borvető jön a pályára.

84. perc:Hinora helyett Zimonyi jön a Vasasban.

84. perc: Ez most elmegy, bár veszélyes, de a bal kapufa mellett elsuhan a belőtt labda.

83. perc:Szivacski kap szintén lapot egy durva faultért, jöhet ugyanonnan a szabadrúgás, ahonnan a gólt megelőző szituációnál is végezhetett el szabadrúgást a Szeged.

82. perc: A gól után kisebb dulakodás alakul ki, Novothny siettetné a kezdőrúgást, Gajdos és Novothny is besárgul.

81. perc: GÓL! Egy jobb oldali szabadrúgás érkezett középre, ahol a lefejelt labda Uramról pattan le, majd a kavarodás közepette Szilágyi kotorja be közelről, visszaveszi a vezetést a Szeged!3–2

77. perc: GÓL, egyenlít a Vasas! Az iménti szituáció után jön az újabb, az utóbbi percekben a sokadik beadás, érkezik Ihrig-Farkas, akinek fejese a keresztlécről a gólvonal mögé vágódik, egál!2–2

77. perc:Bíró szögletre fejeli, ez a Vasas tizedik sarokrúgása a meccsen. A kapu előteréből ugyan ki tudja rúgni a labdát a Szeged, de egy fault után marad a Vasasnál a labda.

75. perc:Deutsch csapja be Papp Áront az alapvonal és a tizenhatos bal oldali találkozásánál, a szegedi játékos csak szabálytalanul tudja megállítani, veszélyes helyről végezhet el szabadrúgást a Vasas.

72. perc: Egy gyors kontrát visz végig a Vasas, Ihrig-Farkashoz kerül a labda, aki balról centerezne, de ebbe belelépnek a szegedi védők. A szögletet Molnár-Farkas bokszolja ki, a szegedi kapusnak pedig egy távoli lövést is fognia kell. Közben egyre erősebb ismét az eső.

70. perc: Ezúttal balról jön a labda középre, amit Ihrig-Farkas fejelhet kapura, de magas fejese nem okoz gondot Molnár-Farkasnak.

69. perc: Szegedi csere: Radics érkezik Nyári helyett.

67. perc: Megint a szegedi védelem bal oldalát bontja meg a Vasas, a csereként beszállt Girsik roboghat el, de lapos beadását követően végül felszabadít a házigazda.

63. perc: Újabb Vasas-lehetőség, meg is jön a vendégek szurkolóinak hangja: megint egy jobb oldali beadás, amit Radó fejelhet el, ezúttal az alsót célozza, Molnár-Farkasról ugyan kipattan, de végül tisztáz a szegedi védelem.

61. perc: Az első szegedi csere: Prosser helyét Palincsár veszi át.

61. perc: GÓL! Szépít a Vasas, egy jobb oldali beadásra Radó érkezett, öt méterről leadott fejesével pedig szépítenek a vendégek.2–1

59. perc: Újabb kettős csere a Vasasnál, Ódor és Faragó helyett Ihrig-Farkas, és Girsik érkezett.

59. perc:Hinora rántja le Nyárit, amiért megkapja a sárgát.

55. perc: Megint Radó, aktívan szállt be a kispadról, lapos lövését viszont Molnár-Farkas magabiztosan fogja.

54. perc: Radó cselez balról befelé, majd éles lövését Molnár-Farkas öklözi ki. A kipattanó Ódorhoz kerül, akinek ballábas lövése elmegy a kapu mellett.

48. perc: Szilágyi kapja a meccs harmadik szegedi sárgáját, miközben újra rákezdett az eső.

46. perc:Folytatódik a meccs.Kettőt cserélt a Vasas. Holender helyett Radó, míg Urblik helyett Sztojka érkezett a folytatásra.

A második félidőt kétgólos előnyről várhatta a Szeged (Fotó: Gémes Sándor)
A második félidőt kétgólos előnyről várhatta a Szeged (Fotó: Gémes Sándor)

45+1. perc: Véget ér az első félidő: a Szeged két góllal vezet a Vasas ellen.

45. perc: Egy perc a ráadás az első félidő végén.

44. perc: Kapufa itt is! Egy jobb oldali beadás teljesen üresen találja meg Novothnyt, akinek magas ívű fejesét csak nézi Molnár-Farkas, a labda azonban a jobb kapufa tövéről pattan ki.

42. perc: A második szöglet után már felszabadul a Szeged kapuja, de ezek most a Vasas momentumai voltak.

41. perc: Itt már Molnár-Farkasra is szükség volt, Holender indult meg, majd a szerelést követően jobbra kerül ki a labda, a beadást szintén blokkolják, de a hulló labdát a szegedi kapus üti fölé. A szögletre Baráth érkezik, fejesét pedig kiszedi a szegedi kapus.

39. perc: A mezőny egyik legaktívabbja, Könczey les le ismét egy felszabadítási kísérletet, majd bátran kapura is lő a tizenhatos jobb sarkáról, de ezt Baráth vágja ki.

37. perc: Az első komolyabb Vasas-lehetőség, Deutsch tette vissza középre Hinorának a labdát, aki mintegy 18 méterről azonban kapu mellé lő.

32. perc:És majdnem a harmadik! Egy jobb oldali szöglet után csúszik meg a labda, majd Papp Áron bólint még bele, a labda pedig a jobb kapufa tövéről pattan le.

28. perc: GÓL! És már kettő! Papp Áron maradt higgadt és leleményes, és 18 méterről átemeli a kicsit kint álló Uramot, kétgólos a szegedi előny! 20

26. perc: GÓL! Vezet a Szeged! Óvári kapott labdát a balösszekötő helyén, majd befele tört, egy igazítás után pedig 13 méterről a rövid alsóba lőtt, a dermedt Uram mellett a sarokban kötött ki a labda.10

19. perc: Itt a harmadik lap, ha az első kettő az volt, ezt illetően nem lehet kérdés. Papp Áron fordul le Deutschról, aki csak lerántani tudja a szegedit, ezért is előkapja Pillók a sárgát.

17. perc:Könczey kínálja meg Uramot a tizenhatos vonaláról, de a középre érkező lövést fogja a Vasas kapusa. Aktívabb és kezdeményezőbb a Szeged az utóbbi percekben.

15. perc: Ez már komolyabb helyzet, csúnyán eladja a labdát a Vasas a saját térfele közepén, Prosser szerzi majd, majd remekül tálal Papp Áron elé, akinek lapos lövése kevéssel megy a jobb kapufa mellé.

13. perc: Végre foci is: Prosser indult meg a jobb oldalon, majd befele cselezett, de lövésébe belelépnek, így könnyedén felveszi a labdát Uram.

10. perc: A második szegedi sárga, Könczey szabálytalanságát is olyan mértékűnek ítéli meg a játékvezető, hogy felmutatja a sárgát. Mezőnyben nem durva egyébként a meccs.

3. perc: Korán villan a sárga, Tóth Bence felezőnél elkövetett szabálytalansága után máris előkerül a lap Pillóktól.

1. perc: A fehér mezben futballozó Vasas kezdte a meccset.

20.00: A mérkőzés kezdőrúgását a legendás szegedi labdarúgó, Orosházi László végzi el.

19.56: – Özönvízszerű eső zúdult Szegedre a délután folyamán, és a meccs kezdése előtt is derekasan esik. A levegő legalább lehűlt, de nem egyszerű körülmények között kell ma játszaniuk a csapatoknak.

Köszöntjük kedves olvasóinkat, hamarosan kezdődik a mérkőzés. Meglátjuk, mire megy a legutóbbi bajnokságot negyedik helyen záró, a nyitó fordulóban Kazincbarcikán 1–0-ra nyerni tudó Szeged-Csanád Grosics Akadémia a tavasszal az élvonalban utolsó helyen végző, a múlt vasárnapi rajton a Budafoktól hazai pályánvereséget szenvedő Vasas FC ellen.

A cél az NB I – írják a szegedi szurkolók (a szerző fotója)
A cél az NB I – írják a szegedi szurkolók (a szerző fotója)

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik