Sportrádió: „Mondtam Urbán Flórinak, legyen olyan a csapat, mint amilyen te vagy”

Vágólapra másolva!
2023.04.18. 22:23
null
Kisteleki István a csapatmunkában hisz (Fotó: Török Attila)
Kisteleki István, a BVSC szakmai igazgatója a csapatáról, amely 26 győzelemmel és 6 döntetlennel a hátralévő eredményektől függetlenül már aranyérmes az NB III Keleti csoportjában. A korábbi MLSZ elnök kiemelkedőnek tartja Csányi Sándor és Marco Rossi szövetségi kapitány munkáját. Szegő Tibor beszélgetése a Sportrádióban.

 

Az NB III-as aranyéremről:

„Van még egy osztályozó. Ahogy Urbán Flóri mondta, feljutottunk az alaptáborba, de a hegycsúcsot még nem másztuk meg – mondta Kisteleki István. – Akkor lenne szép siker, ha felkerülnénk a másodosztályba. Onnan pedig tovább megy az út fölfelé, és én hiszem, hogy ez a csapat, ez a harminckét ember nagy dolgokra képes.”

„Nem érzem teljesen korrektnek, hogy egy bajnokcsapat, amelyik próbálta a legtöbbet nyújtani, egy olyan kiesővel meccseljen, amelyik egész évben szenved. De ez a versenykiírás, alkalmazkodnunk kell hozzá, és így még értékesebb lenne, ha sikerülne feljutni. Teljesen mindegy, hogy tetszik-e vagy sem.”

Urbán Flóriánról, a BVSC vezetőedzőjéről:

„Egy olyan ember jött hozzánk, aki a temperamentumával, a tisztességével, a lelkesedésével magával ragadja a csapatot. Amikor felkértem vezetőedzőnek, azt mondtam neki, hogy »Figyelj ide! Egyetlen egy kérésem van, legyen olyan a csapat, mint amilyen te vagy! Azt a győzni akarást, alázatot szeretném látni a játékosoktól, amit te képviselsz.« Ő a labdarúgásban ezt képviselte.”

A BVSC-ről:

„Van egy szilárd alapelvem, hogy a huszonvalahány játékos, plusz az öt-tíz vezető csapatot alkosson. Nálam nem úgy működik, hogy én vagyok a főnök, és megmondom, hogy ki mit hogyan csinál, hanem mindenkinek hozzá kell tennie a saját értékét. Ha ezeket beletesszük egy közös dologba, akkor halmozottan javulnak a teljesítmények. A mai értekezleten is elmondtam a véleményem, utána mindenkit, az ott ülő hat vagy hét embert is megkérdeztem, hogy mi a véleményük. A végén levontuk a konklúziót. Ezután nekem, Flórinak és mindenkinek, aki ott ült, az a kötelességünk, hogy tűzön-vízen keresztülvigyük azt, amit ott eldöntöttünk. Nem beszélünk egymás háta mögött, nem mondunk rossz dolgokat, viszont betartjuk azt, amiben megállapodunk.”

„Mindig a sikerben hittem. Ha az ember hozzátesz, csinálja és csinálja, akkor előbb-utóbb megjön a siker.”

Csányi Sándor MLSZ-elnökről:

„Csányi Sándort nagyon jó elnöknek tartom. Olyan ember, aki meg akarja reformálni a futballt, és ezért rendkívül sokat tesz. Tudom, milyen nehéz MLSZ-elnöknek lenni. Nem ő rúgja a labdát, de a most futó programokkal lerakta az alapokat, és lehetőséget teremtett arra, hogy ez az egész jó, magas szinten működjön. Az eredmények látszódnak, hiszen például remek válogatottat alakított ki. Jó edzőt hozott. Nagyon jó dolgokat tett az MLSZ az utóbbi időben, és reméljük, hogy ez így is megy tovább.”

Marco Rossiról:

„Marco Rossinak megvan az az előnye az elődökkel szemben, hogy átérzi ezt a magyaros dolgot. A munkájában, kommunikációjában megjelennek azok a jellemzők, amikkel mintha ő is magyar lenne. Ezzel nagyon sokat segít a játékosoknak. Rendkívül modern taktikát játszik a válogatottal, amit lehet, hogy egy egyszerű szurkoló nem vesz észre. Nagyon szépen halad azon az úton, amelyen elindult. Olyan játékosokat is elővesz, akiket nem ismerünk, de néhány mérkőzés után kiderül, hogy miért. Például az újpesti Csoboth Kevin, aki sehol sem volt, de betett egy mérkőzésre, és ő remekül teljesített. Nagyon jól látja, hogy kit, miért lehet használni. Pontosan annyit vár el egy játékostól, amennyit a képességei alapján remélhet. Nem akar sem többet, sem kevesebbet.”

A teljes interjút ide kattintva hallgathatja meg.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik