Vasas: visszatért Tiszakécskéről a korábbi NB II-es gólkirály

F. B.F. B.
Vágólapra másolva!
2023.02.15. 15:30
null
Balajti Ádám tavasszal az NB III-as Vasas II-ben építheti újra magát (Fotó: Török Attila)
Két kölcsönadott játékos visszatért a Vasas labdarúgócsapatához az átigazolási időszak utolsó napján. Varga Donát Budafokon, míg a korábbi NB II-es gólkirály, Balajti Ádám Tiszakécskén szerepelt kölcsönben az őszi szezonban, tavasszal pedig mindketten az NB III-as Vasas II-t erősíthetik – számolt be róla az angyalföldiek honlapja.

 

A 31 esztendős támadó, Balajti Ádám 2018 nyarán a Vác FC-től igazolt a Vasashoz, ahol hamar alapemberré vált. A 2018–2019-es kiírásban 32 találattal az NB II gólkirálya lett. A 2009-es egyiptomi U20-as világbajnokságon bronzérmet nyerő csatár azonban az előző idényben csupán 5 NB II-es bajnokin és két kupameccsen játszott, ezeken egy gól fűződött a nevéhez. Egy évvel ezelőtt kikerült a csapat keretéből, mivel Kuttor Attila vezetőedzővel összekülönbözött, így a bajnokság végéig külön edzett.

2022 júliusában kölcsönbe az NB II-es Tiszakécskéhez került, ahol azonban csak tíz alkalommal lépett pályára – hatszor kezdőként, míg négyszer csereként és csak egy gólt szerzett. Kölcsönszerződése emiatt felbontásra került. A támadó a sérülések miatt sokat kihagyott, ezért a Vasas lehetőséget biztosít számára, hogy az NB III-ban szereplő második csapatban újra felépítse magát.

A másik visszatérő, Varga Donát, aki ősszel az NB II-es Budafokban szerepelt. A 19 esztendős, saját nevelésű játékos nyolc bajnokin játszott – négyszer kezdőként, négyszer csereként – és egy gólig jutott. A tavaszi szezonban ő is a Vasas II-ben játszik, sőt, a vasárnapi, Körösladány elleni bajnoki találkozón már pályára is lépett.

Mint beszámoltunk róla, tegnap a Vasas bejelentette Balogh Norbert kölcsönvételét, illetve azt is, hogy Géresi Krisztián tavasszal Szegeden szerepel kölcsönben.

TÉLI JÁTÉKOSMOZGÁS A VASAS FC-NÉL
Érkezők:
Hegedűs János (Diósgyőri VTK, szabadon igazolhatóként) Kölcsönbe érkezők: Balogh Norbert (DAC – Szlovákia)
Kölcsönből visszatérők: Balajti Ádám (Tiszakécske – az NB III-as csapathoz), Varga Donát (Budafok – az NB III-as csapathoz),
Az utánpótlásból felkerültek/profi szerződést kötöttek: Rab Boldizsár
Kiszemeltek: Urblík József (szlovákiai, szabadon igazolható, legutóbb Puskás AFC )
Távozók: –
Kölcsönbe távozók: Géresi Krisztián (Szeged-Csanád Grosics Akadémia)
Kölcsönből visszatérhetnek klubjukhoz:

Távozhatnak/érdeklődnek irántuk:

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik