NB III: továbbra is remekel a Szpari; Nicsenko hármat vágott

Vágólapra másolva!
2015.08.29. 20:16
A Nyíregyháza Spartacus 4–0-ra győzött a Tiszaújváros vendégeként a labdarúgó NB III 5. fordulójának szombati játéknapján, azaz megőrizte százszázalékos mérlegét – akárcsak legnagyobb riválisai, a Cigánd és az idegenben presztízsmeccset nyerő Kazincbarcika. A Középcsoportban rangadót nyert a Kozármisleny, Nyugaton továbbra is remekel az Érd és a Mosonmagyaróvár – akárcsak az ETO FC Győr, amely a Balatonfüred legyőzésével az élre állt.

KELETI CSOPORT: A Nyíregyháza mellett a Kazincbarcika és a Cigánd is hibátlanKELETI CSOPORT: A Nyíregyháza mellett a Kazincbarcika és a Cigánd is hibátlan

Zoran Kosztics az első félidő végjátékéban büntetőből szerezte meg a vezetést a Nyíregyházának Tiszaújvárosban, és kis túlzással ő döntötte el a meccset, hiszen a második félidőben még kétszer betalált. Szerzett egy gólt Pölöskei Péter is, így a százszázalékos Szpari pontszáma mellett imponáló, 15–1-es gólkülönbség áll.

Putnokon Bene Attila góljával a hazaiak szereztek vezetést, de soraikból Fehér Balázs még a szünet előtt piros lapot kapott – és a Kazincbarcika büntetett. Farkas János az 58. percben egyenlített, Ondó János a vezetést is megszerezte a Barcikának – igaz, hamarosan kiegyenlítődött a létszám, Nagy Pétert is kiállította a játékvezető. A végjátékban aztán újra egy putnokinak villant a piros, súlyosbító körülményként a labda a 11-espontra került, és Farkas nem hibázott – 3–1-re nyert a Kazincbarcika.

A Cigánd hárompontnyi hátránnyal követi a százszázalékos Nyíregyházát és Kazincbarcikát, de csak azért, mert egy meccsel kevesebb játszott – a mérlege ugyanúgy hibátlan. A REAC magabiztos legyőzéséhez Roszel Róbert, Gheorghe Popescu és Katona György járult hozzá góllal.

Jászberényben az eltiltott vezetőedző, Igor Nicsenko nem dirigálhatta csapatát, ott volt viszont a főszereplők között a fia, Igor Igorovics: a kis Nicsenko három góljával oroszlánrészt vállalt a Nyírbátor 7–0-s kiütéséből. Rajta kívül Tóth Attila (2), Kiss Károly és Mile Krisztián is betalált a vendégek kapujába.

Megtört a Hatvan átka: Híres Gábor csapata először győzte le a Felsőtárkányt, és ezt emlékezetessé is tette. Babos Barnabás góljával még a hazaiak vezettek, Kész Tibor 30 méteres szabadrúgásból egyenlített, Simon Mátyás közeli lövéssel fordított, majd a második félidőben Simon és Barthel Gábor is betalált, kialakítva a 4–1-es végeredményt.

Tállyán a csereként beálló Mihálszki Norbert a 95. percben szerzett góllal mentett pontot a hazaiaknak az akkor már emberhátrányban harcoló RKSK ellen.

NYUGATI CSOPORT: Hazai pályán nyert az ETO, lendületben az újonc Érd

A Kisalföld beszámolója szerint 2100 néző látogatott ki az ETO Parkba, ahol Pongrácz Viktor lövésével már a 2. percben vezetést szereztek a győriek a Balatonfüred ellen. Nem kellett sokat várni Weitner Ádám góljára sem, és a második félidő elején Mayer Milán közelről bekotorta a harmadikat is – a fürediek a folytatásban csak szépíteni tudtak.

A Mosonmagyaróvár Laki Balázs duplájával fordított és győzött az Andráshida ellen, ezzel megőrizte pozícióját az élbolyban – meglépve picit a Diósdtól, amely hazai pályán rangadót vesztett a Doroggal szemben.

Folytatta kiváló szereplését az Érd: Csizmadia Zoltán mesterhármasa három pontot hozott az újoncnak a III. kerületi TVE otthonában.

KÖZÉPCSOPORT: Rangadót nyert a Kozármisleny

A Kozármisleny rangadón szerzett három ponttal erősítette meg pozícióját a tabella élén: Kocsis Adrián és Beke Péter góljára a SZEOL csak eggyel tudott válaszolni Rácz László jóvoltából.

LABDARÚGÓ NB III
5. FORDULÓ, szombati mérkőzések

KELETI CSOPORT
Tállya–Rákosmente KSK 2–2
Putnok–Kazincbarcika 1–3
Felsőtárkány–Hatvan 1–4
Tiszaújváros–Nyíregyháza Spartacus 0–4
Cigánd–REAC 3–0
Jászberény–Nyírbátor 7–0

TABELLA ITT!

KÖZÉPCSOPORT
Kozármisleny–SZEOL 2–1
Szentlőrinc–Gyulai Termál 0–2

TABELLA ITT!

NYUGATI CSOPORT
ETO FC Győr–Balatonfüred 3–1
III. ker. TVE–Érd 1–4
Diósd–Dorog 1–2
Mosonmagyaróvár–Andráshida 2–1

TABELLA ITT!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik