NB II: 75 millió plusz, vége a bizonytalanságnak Kaposváron

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.08.07. 11:39
Illés János, a labdarúgó NB II-ben szereplő Kaposvári Rákóczi ügyvezetője a Nemzeti Sportnak elmondta, hogy azzal, hogy az önkormányzat lett a klub többségi tulajdonosa és tőkeemelést is végrehajtottak a kft.-nél, már nyugodtan tervezhetik a jövőt és hosszú távon egy élvonalbeli középcsapat felépítése a cél.

„Örömhírről számolhatok be – mondta a Nemzeti Sportnak Illés János, a Kaposvár ügyvezető elnöke. – Hosszas egyeztetések, tárgyalások után eldőlt, hogy az önkormányzat lett a Rákóczit üzemeltető kft. többségi tulajdonosa. Tőkeemelést hajtottak végre a kft.-nél, ezt a taggyűlés elfogadta, így hetvenötmillió forintot adott az önkormányzat, ennyivel már gazdálkodhatunk. Innentől egyértelműen a város csapata vagyunk, és ez a mai világban Magyarországon nagy szó. Most már nyugodtan tervezhetünk, építhetjük a jövőt, vége a bizonytalanságnak."Illés János, a Kaposvár ügyvezető elnöke. – Hosszas egyeztetések, tárgyalások után eldőlt, hogy az önkormányzat lett a Rákóczit üzemeltető kft. többségi tulajdonosa. Tőkeemelést hajtottak végre a kft.-nél, ezt a taggyűlés elfogadta, így hetvenötmillió forintot adott az önkormányzat, ennyivel már gazdálkodhatunk. Innentől egyértelműen a város csapata vagyunk, és ez a mai világban Magyarországon nagy szó. Most már nyugodtan tervezhetünk, építhetjük a jövőt, vége a bizonytalanságnak."

A háttér tehát rendeződni látszik. Csakhogy amint Illés János is fogalmazott, a mai világban egy önkormányzat egyedül aligha képes minőségi futballt létrehozni és finanszírozni. Kellenek a további támogatók, szponzorok, arról nem is beszélve, hogy ha a Rákóczi újra az első osztályban szeretne szerepelni, első osztályú játékoskerettel és költségvetéssel kellene rendelkeznie...

„Sajnos a riválisainkhoz képest két hónapos lemaradásban vagyunk – folytatta Illés János. – Az elmúlt időszakban azzal foglalkoztunk, hogy életben maradjunk, hogy jövőképet találjunk, nem pedig a csapatépítéssel. Szerencsére időben megegyeztünk Márton Gábor vezetőedzővel, aki jelentős nyereség lehet a klubnál. A játékoskeret azonban még erősítésre szorul, ezzel tisztában vagyunk. Szeretnénk még legalább két-három minőségi futballistát idehozni, megszerezni, csakhogy ez nem könnyű feladat. Egyrészt a jobbak már elkeltek, másrészt az NB II már messze nem olyan vonzó, mint az első osztály. Azt viszont kijelenthetem, hogy csak magyar futballistákkal állunk szóba, Kaposváron kizárólag hazai labdarúgókból álló csapatot építünk. Az önkormányzat és a város egyértelműen azt szeretné, hogy Kaposvárnak hosszú távon stabil, NB I-es középcsapata legyen. Ezért dolgozunk mindennap..."

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik