NB II: „Az SZTK továbbra is az NB I-nek nevel játékosokat”

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.01.06. 21:07
Potoczki Tamás, a labdarúgó NB II-ben szereplő SZTK-Erima ügyvezető igazgatója a klub hivatalos honlapjának adott nyilatkozatában elmondta, hogy a szigetszentmiklósi együttesnek továbbra is az az elsődleges célja, hogy élvonalbeli játékosokat neveljen ki. Az elöljáró szót ejtett a bosnyák védőről, Eldin Ducicról is, akiért még nem kaptak hivatalos ajánlatot.

„Valóban az egyik legnagyobb értékünk Eldin, akit mi nem árulunk, mint ahogy senkit sem. Örülünk a játékos komoly fejlődésének, amit az elmúlt egy évben vitt véghez, de eljött az ideje, hogy továbblépjen magasabb szintre. Eddig senki nem keresett meg minket, várjuk az érdeklődők jelentkezését. Tudni kell, hogy nálunk minden igazolt labdarúgónak a szerződésében konkrét kivásárlási ár van feltüntetve. Amíg nem kapunk írásban ajánlatot, addig ez van érvényben” – mondta Potoczki.

„Klubunk továbbra is azt tartja a legfontosabbnak, hogy az NB I-be nevelje játékosait, nemzetiségtől függetlenül. Határozottan állítom, hogy a másodosztályú kluboknak ez lehet az egyetlen feladata. Az élvonalban szereplő kluboknak pedig figyelembe kell venniük, hogy mi nagyságrendekkel kisebb költségvetésből dolgozunk, tehát nem szeretetből, hanem a munkánk folytatása miatt, ingyen senkit nem tudunk elengedni, hacsak nem olyan lehetőséget kínálnak a vételár helyett, ami a klub érdekeit szem előtt tartva, elfogadható. Valamint azt is tudomásul kell venni, hogy szerződésben állunk a Ferencvárossal, akiknek opciós joguk van minden labdarúgónkkal kapcsolatban. Ugyanez vonatkozik az utánpótlásra is. Dragóner Attilával éppen most dolgozzuk ki a következő időszak szerződési feltételeit, mert a Fradinak szüksége van a tehetségeinkre, ami így van rendjén” – tette hozzá az SZTK elöljárója.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik