NB II: a Vasas német tulajdonosa eladja a futballklubot

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.12.01. 12:08
null
Markovits László szerint a Vasas SC biztosan nem tudja vállalni a működtetéssel járó költségeket. (Fotó: NS Archív)
Michael Budzinski, a Vasas Futball Kft. jelenlegi többségi tulajdonosa úgy döntött, hogy a továbbiakban nem kívánja működtetni a felnőtt labdarúgócsapatot, ezzel párhuzamosan pedig kizárólagos vételi opciót biztosít a Vasas SC-nek – olvasható a klub közleményében.
LEMONDOTT A VEZETŐEDZŐ
Pénteken, a Dunaújváros elleni 2–1-es vereséget követően lemondott a posztjáról Dirk Berger, a labdarúgó NB II-ben szereplő Vasas vezetőedzője. A német szakember elmondta, már korábban eldöntötte, hogy az év végén távozik az angyalföldiektől.

Michael Budzinski vasárnapi budapesti látogatásakor véglegesítette azt a szándékát, amely szerint megválik a Vasas Futball Kft-ben birtokolt tulajdonrészétől. A német üzletember azt is kijelentette, hogy a vételi opciót jelképes összegért a Vasas Sport Clubnak ajánlja fel. Ez azonban nem azt jelenti, hogy a jövőben hosszabb távon a Vasas SC lesz a labdarúgócsapat gazdája – adta hírül a vasasfc.hu.

A jelenlegi helyzet azt eredményezi, hogy december 20-ig, a vételi opció lejártáig Christian Kraut és Markovits László közösen töltik majd be a futball kft. ügyvezetői pozícióját.

Michael Budzinski: „A hír igaz, valóban nem kívánom a továbbiakban tulajdonosként működtetni a labdarúgócsapatot. Úgy döntöttem, hogy ebben a helyzetben elsőként a Vasas SC-nek mint anyaegyesületnek ajánlom fel a vételi opciót. Jelenleg a kft. az általam 2012 nyarán átvett állapothoz képest sokkal jobb anyagi helyzetben van, remélem, ezzel is segíteni tudtam, hogy hosszú távon a Vasas ismét a hagyományaihoz mérten tudjon működni.”

Markovits László: „Elfogadom és megértem Budzinski úr döntését, akinek feltétlenül köszönettel tartozunk, hogy annak idején a legkilátástalanabb helyzetben átvette a labdarúgócsapatot, azóta pedig lényegesen faragott a kft. adósságállományából. A vételi opció felajánlását korrekt lépésnek tartom, viszont annyit már most elárulhatok, hogy a Vasas SC biztosan nem tudja vállalni a működtetéssel kapcsolatos költségeket és egyéb terheket. Önkritikusnak kell lennünk, mint társadalmi szervezet korábban sem tudtuk ezt a helyzetet sokáig megfelelően kezelni, de tanultunk a korábban elkövetett hibáinkból. A jelenlegi helyzetben csak közvetítő szerepet tudunk vállalni annak érdekében, hogy megfelelő partnert találjunk a felnőttcsapat működtetéséhez. Minden további lépésről a december 12-én esedékes elnökségi ülésen dönt a Vasas Sport Club.”

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik