Villám lecsapott, a Vasas kikapott, az edző lemondott

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.11.29. 15:25
null
Az október 4-e óta veretlen újvárosiak Angyalföldön is nyertek (Fotó: Korponai Tamás, archív)
A labdarúgó NB II 16. fordulójának nyitó mérkőzésén a Dunaújváros Villám Balázs 86. percben szerzett bombagóljának köszönhetően 2–1-re legyőzte idegenben a Vasast. A mérkőzés után az angyalföldiek vezetőedzője, Dirk Berger bejelentette lemondását.

LABDARÚGÓ NB II
16. FORDULÓ
Vasas–Dunaújváros 1–2 (1–1)
Fáy utca. V:
Kiss Norbert (Kepe Arnold, Kulman Tamás)
VASAS: Lékai – Boda, Görgényi, Horváth L., Schulz – Cseke, Remili, Berecz, Nagyházi – Zamostny (Boka, 80.), Wilson (Horia, 69.).
DUNAÚJVÁROS: Milinte – Villám, Burucz, Farkas V., Csehi – Lázár Zs., Papp M., Thiago, Jakab (Ato, 83.) – Urbán (Kocsis G., 54.), Godslove (Sóron, 73.).
Gólszerző: Schulz (38.), ill. Jakab (13.), Villám (86.)
MESTERMÉRLEG
Dirk Berger (a Vasas vezetőedzője): – A mai mérkőzésen egy újabb győzelmi esélyt szalasztottunk el, több helyzetet is kidolgoztunk, de mégis az ellenfél nyerte meg a mérkőzést. Számomra különleges volt ez a meccs, mert most ültem utoljára a Vasas kispadján.
Dobos Barna (a Dunaújváros vezetőedzője): – Sűrű mostanság a versenynaptár, tudtam, hogy a fáradtság meglátszik majd a játékosaimon, de az akarásunknak köszönhetően sikerült megnyernünk a mérkőzést.

A MÉRKŐZÉSRŐL

Nem túl nagy iramban, avagy tapogatózó játékkal indult a találkozó, amelyen igazán komoly helyzet még ki sem alakult, mire megszületett az első találat. A hosszan előrevágott labdára Urbán Gábor startolt rá három Vasas-védő társaságában, a labdát azonban egyikőjüknek sem sikerült elérnie, a kapujából kirontó Lékai Soma ugyanis felszabadított. De csak ideig-óráig, röviden kivágott labdáját ugyanis Jakab Dávid hozzávetőlegesen 25 méterről az üres kapuba emelte. 0–1

Dirk Berger lemondott (Fotó: Fuszek Gábor, archív)
Dirk Berger lemondott (Fotó: Fuszek Gábor, archív)

Az újvárosiak megnyugodtak a vezető találat után, a Vasas viszont nem tudott újítani, így tulajdonképpen nagy helyzet nélkül érkeztünk el a 38. perchez, amikor Remili Mohamed ívelt középre a jobb oldalról, Tom Schulz pedig szép mozdulattal védhetetlenül fejelt Milinte Árpád kapujának jobb felső sarkába. 1–1

Az első félidő hátralévő részére az volt jellemző, ami az addig eltelt idő nagy részére is: mezőnyjáték, így a szünetig már egyik kapu sem forgott veszélyben.

A második félidőben a Dunaújváros játszott veszélyesebben, a Vasas támadójátékából hiányzott az ötlet.

A vendégek két, kísértetiesen hasonló helyzetből is gólt szerezhettek volna, ám egyik próbálkozást sem koronázta siker. Előbb a 63. percben Villám Balázs beadása után Jakab fejelt hét méterről fölé, majd a 82. percben ismét Villám emelt középre, de Csehi bólintott a léc fölé ordító helyzetben.

A lefújás előtt nem sokkal azonban – a játék összképe alapján megérdemelten – mégiscsak begyötörte a győztes gólt a vendég együttes. Mit begyötörte, bebombázta. A 86. percben Lázár Zsolt passzolta be a labdát a védők mögé kilépő Villámnak, aki nyolc méterről, éles szögből óriási gólt ragasztott a rövid felső sarokba. Lékai beadásra számított, de kár volna elvitatni Villám érdemeit, aki aktív játékával rászolgált a gólra. 1–2

A folytatásban az addig is csak szenvedő Vasas már nem tudott újítani, így a Dunaújváros sorozatban harmadszor nyert idegenben, és pontszámban beérte az éllovas Nyíregyházát, valamint biztosan feljutó helyről várja a tavaszi folytatást.

A mérkőzést követően Dirk Berger, a Vasas vezetőedzője bejelentette, hogy távozik a klubtól.

AZ ÁLLÁS
1. Nyíregyháza Spartacus 15 11 2 2 31–12 +19 35
2. Dunaújváros PASE 16 11 2 3 29–16 +13 35
3. Siófok 15 8 3 4 20–14 +6 27
4. Balmazújváros 15 8 2 5 30–25 +5 26
5. FC Ajka 15 8 2 5 29–24 +5 26
6. Gyirmót FC Győr 15 7 3 5 23–16 +7 24
7. Békéscsaba Előre 15 7 3 5 27–22 +5 24
8. Zalaegerszegi TE FC 15 7 3 5 23–22 +1 24
9. Vasas 16 6 2 8 21–30 –9 20
10. Szigetszentmiklósi TK 15 5 3 7 14–19 –5 18
11. Soproni VSE 15 5 3 7 19–25 –6 18
12. Kisvárda SE 15 4 5 6 26–24 +2 17
13. Szolnoki MÁV FC 15 4 3 8 19–23 –4 15
14. Ceglédi VSE 15 4 2 9 19–24 –5 14
15. Duna FC Tatabánya 15 3 2 10 14–34 –20 11
16. Kozármisleny 15 2 2 11 11–25 –14 8

PERCRŐL PERCRE

93. perc: Vége a mérkőzésnek! Vasas–Dunaújváros 1–2! Az újvárosiak feljutó pozícióból várhatják a jövő évi folytatást.

90. perc: Három perc a hosszabbítás!

Hitehagyottá vált a Vasas a második újvárosi gól után, elúszni látszik a mérkőzés.

86. perc: GÓL, 1–2! Hatalmas találattal szerzett vezetést, és került a győzelem küszöbére a Dunaújváros! Lázár mélységi passza után Villám éles szögből, nyolc méterről óriási gólt lőtt a rövid felső sarokba. Lékait váratlanul érte a lövés, de ne vitassuk el a gólszerző érdemeit.

83. perc: A gólszerző Jakabot Samuel Ato váltja a vendégeknél.

82. perc: Jakab húzott befelé a jobb oldalról, bal lábbal megeresztett lapos, de nem igazán jól helyezett lövését pedig Lékai hárította. A kipattanót Villám emelte középre, de az üresen érkező Csehi fölé fejelt.

80. perc: Zamostny helyett Boka érkezett a hazaiaknál.

Rápihennek a csapatok a hajrára, a helyzetekkel most adósak maradnak a csapatok.

73. perc: Godslove le, Sóron Tibor be a vendégeknél.

70. perc: Villám hozta magát nehéz helyzetbe, ami után csak szabálytalanul tudta megállítani Horiát, sárga lap.

69. perc: A szinte teljesen észrevétlen Wilson helyett Horia a hazaiaknál.

68. perc: Egejuru Godslove-hoz pattant vissza a labda a Vasas térfelének közepén, majd a kilépő Kocsis elé tálalt, aki nagy helyzetben nem találta el jól a labdát, így Lékai magabiztosan védett.

64. perc: Cseke Benjámin lépett ki a jobb oldalon, középre passzolt labdájára ugyanakkor nem érkezett senki – bár a beadás sem volt hajszálpontos.

63. perc: Villám viharzott el a jobb szélen, tökéletes beadása után Jakab fejelt hét méterről centikkel a léc fölé. Nagy helyzet volt!

61. perc: Remili szabadrúgásába olyan szerencsétlenül kapott bele az imént beállt Kocsis, hogy Milintének bravúrra volt szüksége a hárításhoz.

60. perc: Remilit rúgta fel nagyon csúnyán Lázár Zsolt – azonnal villant a sárga lap.

59. perc: Jakab csavart kapura a tizenhatos jobb sarkától, de a labda két-három méterrel elkerülte a kaput.

54. perc: Az első csere. Urbán helyett Kocsis Gábor a pályán a vendégeknél.

52. perc: Besárgult a vendégek gólszerzője. Jakab húzta vissza a meginduló Bereczet a felezővonal környékén.

50. perc: Ilyet sem minden meccsen látni! Negyven méterre a kaputól Remili gurította volna le a labdát csapattársának a jobb oldalon, aki azonban elcsúszott, így a labda a másik oldalon az oldalvonalon hagyta el a játékteret.

48. perc: Thiago készítette le a labdát a jobb oldalon Villám Balázsnak, akinek a beadása veszélytelennek bizonyult.

46. perc: Húsz másodperc sem telt el, amikor Zamostny a kapuba talált, ám mindezt lesről tette, így a játékvezető érvénytelenítette a találatot.

46. perc: Elkezdődött a második játékrész.

45. perc: A Vasas egyenlítő gólja után leült a meccs, a játékvezető pedig hosszabbítás nélkül lefújta az első félidőt! A szünetben Vasas–Dunaújváros 1–1! Gyakorlatilag több gól volt eddig, mint helyzet.

42. perc: Villám bedobása után Thiago csúsztatta meg a labdát, amelyet a kapujából kimozduló Lékai ölelt magához.

38. perc: EGYENLÍTETT A VASAS! Remili kifogástalan jobb oldali beadása után a szöglethez előrehúzódó Tom Schulz fejelt védhetetlenül a jobb felső sarokba. Kijelenthető, hogy az angyalföldiek a semmiből egyenlítettek, de egy nagyon szép találattal. 1–1

Sok a pontatlanság a Vasas játékában. Az újvárosiak egyébként átadják a területet a hazaiaknak.

30. perc: Farkas Viktor leszorított kézzel blokkolta az egyik hazai játékos 20 méteres lövését – a játékvezető sípja néma maradt.

29. perc: Jakabnak volt hosszú az előre ívelt labda, a gólszerző pedig – már az alapvonalon túl – dühében a reklámtáblának bombázta a labdát.

23. perc: Remili emelte a védők mögé a labdát, amelyet Berecz hosszan vett át, így a kivetődő Milinte menteni tudott.

A hazaiak – akik ebben a szezonban még nem szereztek gólt a 15. és a 30. perc között – egyelőre nem találják a fogást a vendégeken.

16. perc: Zamostny jó ütemű kiugratása után Berecz Zsombor lőtt éles szögből jobb külsővel fölé.

13. perc: VEZET A DUNAÚJVÁROS! Urbán lépett volna ki három hazai védő szorításában, ám Lékai jó ütemben mozdult ki a kapujából, és elrúgta a labdát a csatár elől. Ám röviden tette mindezt, a második hullámban érkező Jakab Dávid kiválóan ismerte fel, hogy üresen maradt a kapu és mintegy 25 méterről a kapuba emelt. 0–1

13. perc: Remili Mohamed bal oldali szöglete után a hosszú oldalon tartózkodó Zamostny Bence fejeltkapura, de jócskán célt tévesztett.

10. perc: Komolyabb helyzet még egyik kapu előtt sem alakult ki.

A két együttes szezonbeli első találkozóját az újvárosiak hazai pályán 2–0-ra megnyerték.

A Dunaújváros az egyedüli másodosztályú csapat, amely még talpon van a Magyar Kupában. Dobos Barna csapata a nyolcaddöntő első mérkőzésén hazai pályán 1–1-es döntetlent játszott az élvonal éllovasával, a DVSC-Tevával.

5. perc: A saját tizenhatosa előterében labdát vesztett a Vasas, fordultak a vendégek, de Csehi Tamás bal oldalról középre passzolt labdája elsuhant az érkező társak előtt.

3. perc: Az első kapura lövés! Papp Máté átadása után Urbán Gábor lőtt erőtlenül Lékai Soma kezébe 18 méterről.

Milinte Árpád a dunaújvárosiak egyetlen olyan játékosa, aki ebben a szezonban az eddigi összes bajnokit végigjátszotta.

1. perc: Elkezdődött a mérkőzés. A Dunaújváros vezethette az első támadást.

Köszöntjük kedves Olvasóinkat a Vasas–Dunaújváros NB II-es labdarúgó-mérkőzés online közvetítésénél!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik