Vác: Mózner János is jelen volt az érte rendezett gálameccsen

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.10.07. 11:42
A Puskás Akadémia segítségével a Vác FC és a Vác VLSE szervezte azt a gálamérkőzést, amelyet a korábbi váci és felcsúti edző, a leukémiával küzdő Mózner János gyógykezelésének megsegítésére rendeztek vasárnap Vácott. Ezen a magyar öregfiúk-válogatott 3–2-re legyőzte a Mózner János és barátai elnevezésű váci öregfiúk-alakulatot; az eseményen a betegséggel küzdő Mózner János is részt vehetett.

Öt hét után engedték ki a kórházból a súlyos betegséggel küzdő korábbi felcsúti és váci trénert, aki így részt vehetett a megsegítésére rendezett jótékonysági mérkőzésen Vácott. Sőt a kezdőrúgást maga Mózner János végezte el, aki a fertőzésveszély miatt óvintézkedésekkel lehetett jelen a helyszínen.

Mintegy 500 néző volt kíváncsi a nap fő eseményére, arra a gálameccsre, amelyen a Csank János által vezetett váci öregfiúk a Gellei Imre által irányított magyar válogatott öregfiúkcsapattal mérkőzött meg. A váciaknál olyan korábbi játékosok léptek pályára, mint Koszta János, Pleskó László, Kovács Péter, Schwarcz Zoltán, Kasza István, Víg Péter, Füle Antal, Steidl Sándor, míg a magyar válogatottban többek között Disztl Péter, Disztl László, Csábi József, Komjáti András, Halmai Gábor, Mészöly Géza, Nyilas Elek, Nagy Tibor, Tuboly Frigyes, Albert Flórián, Vincze Ottó, Vincze István, Csucsánszky Zoltán és Dajka László futballozott.

A 2 x 30 perces mérkőzést a FIFA-kerettag bíró, Szabó Zsolt vezette. Az első félidő góltalansága után végül 3–2-es válogatott sikerrel ért véget a mérkőzés (a gólokat Halmai, Tuboly, Vincze O., illetve Füle 2 szerezte), persze ezen a napon az eredmény volt a legkevésbé fontos.

A gálameccs, illetve a nap további mérkőzéseinek (a váci felnőtt- és utánpótláscsapatok is pályára léptek bajnoki meccsen) teljes bevételét Mózner János gyógykezelésére fordítják a szervezők.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik