NB II: Az átszervezés nekünk a kiszervezést jelentette – Major

Vágólapra másolva!
2013.06.17. 13:10
A bravúros őszi szereplés után végül egy ponttal lemaradt az utolsó, még osztályozót jelentő pozícióról az NB II Keleti csoportjában az Orosháza FC. Major László vezetőedző szerint a körülmények és a játékvezetői hibák is hozzájárultak ahhoz, hogy el kellett búcsúzniuk a másodosztálytól.

„Az őszi 4. helyezésünk után reális cél volt a bennmaradás – kezdte a szezon értékelését a klub honlapján a tréner. – Az NB II egyik legkisebb költségvetéssel rendelkező klubja vagyunk, és infrastruktúrában is le voltunk maradva a vetélytársaktól. Mindez befolyásolta a felkészülést, és korlátozta az edzéslehetőségeinket, de csalódott vagyok, mert csapatunknak tudása alapján az NB II-ben kellett volna maradnia.”

Major Lászlószerint voltak bravúrgyőzelmeik, otthonában verték meg a későbbi bajnok Mezőkövesd gárdáját, és hazai környezetben a második helyezett Vasast. Hátrányt jelentett, hogy az ősszel kilenc gólt szerző Bernáth Péter a 18. fordulóban súlyosan megsérült, és tavasszal csak a Vasas ellen tudott pályára lépni.

„Érdekesség, hogy a bennünket egy ponttal megelőző Cegléd az Újpest B ellen mérkőzés nélkül kapta meg a három pontot, és hogy az MLSZ által később kizárt Vác ellen csak nekünk kellett játszani a tavaszi idényben, a többiek játék nélkül könyvelhették el a három pontot. Több mérkőzésünkön is tévedett a játékvezető kárunkra. Az biztos, hogy voltak edzői hibák, valamint a labdarúgók sem voltak mindig top formában, de azt is figyelembe kell venni, hogy nálunk tíz ember dolgozik, és a munka mellett futballozott a másodosztályban. Véleményem szerint az átszervezés az Orosháza FC számára a kiszervezést jelentette” – vonta le a konzekvenciát az edző.

Major Lászlóés a játékosok nagy részének szerződése június 30-án lejár. A Nemzeti Sport Online információi szerint a nagy tehetségnek tartott, 12 találattal házi gólkirály Tóth Dániel mindenképpen távozik a klubtól, már csak azért is, mert a mögöttünk álló szezonban a Békéscsaba kölcsönjátékosaként futballozott Orosházán. Az még nem dőlt el, hogy Békéscsabán igényt tartanak-e rá, az viszony bizonyos, hogy több NB II-es csapat is szívesen látná a csatárt.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik