NB II: jut önkormányzati pénz a szegedi labdarúgásnak

Vágólapra másolva!
2013.02.23. 11:39
Mégsem marad önkormányzati támogatás nélkül a szegedi labdarúgás, miután a közgyűlés megemelte a sportcélú költségvetési keretet.

Mint korábban megírtuk, a kiemelt sportegyesületekre fordított tavalyi önkormányzati támogatást hatvanmillió millió forinttal csökkentették volna Szegeden.

A közgyűlés legnagyobb frakciója, a Fidesz-KDNP számára azonban elfogadhatatlan volt Botka László előterjesztése, ezért módosító indítványt nyújtottak be a sport területét illetően is, ami aztán beépült a képviselők által pénteken elfogadott büdzsérendeletbe – írja a SZEGEDma.hu. A jobboldal egyrészt törölte a kiemelten támogatotti körből a tekézőket, másrészt a polgármester által meghatározott 10 millióról 70 millió forintra emelte (a tavaly egyébként 47.5 milliós) sportkeretet. Hüvös László sportért is felelős tanácsnok a napokban úgy nyilatkozott a SZEGEDma.hu-nak: a 70 millió forintból az amatőr-, szabadidő- és utánpótlássport támogatása is megoldható, akárcsak az élsport finanszírozása.Mint korábban megírtuk, a kiemelt sportegyesületekre fordított tavalyi önkormányzati támogatást hatvanmillió millió forinttal csökkentették volna Szegeden.

A közgyűlés legnagyobb frakciója, a Fidesz-KDNP számára azonban elfogadhatatlan volt Botka László előterjesztése, ezért módosító indítványt nyújtottak be a sport területét illetően is, ami aztán beépült a képviselők által pénteken elfogadott büdzsérendeletbe – írja a SZEGEDma.hu. A jobboldal egyrészt törölte a kiemelten támogatotti körből a tekézőket, másrészt a polgármester által meghatározott 10 millióról 70 millió forintra emelte (a tavaly egyébként 47.5 milliós) sportkeretet. Hüvös László sportért is felelős tanácsnok a napokban úgy nyilatkozott a SZEGEDma.hu-nak: a 70 millió forintból az amatőr-, szabadidő- és utánpótlássport támogatása is megoldható, akárcsak az élsport finanszírozása.

A Fidesz-KDNP nem tett javaslatot a városvezető tervezetéhez képest egyéb egyesületi támogatásra. A megnövelt sportkeretből viszont kompenzálhatóak például a Szeged 2011 labdarúgó-, a Szedeák kosárlabdaklubot és az Újszegedi TC-t sújtó polgármesteri elvonások. Ezt szintén a SZEGEDma.hu-nak adott, közgyűlés utáni nyilatkozatában Bohács Zsolt Fidesz-KDNP-s frakcióvezető is megerősítette, mondván: sikerként könyveli el, hogy a Fidesz-KDNP talált forrást olyan, 70 millió forintos sportkeret létrehozására, amelyből megoldható például a férfi kosárlabda és a Szeged 2011 labdarúgócsapatának a támogatása, illetve több amatőr sportegyesület finanszírozása is.

A 70 millió forintos sportkeret felosztásáról, egyesületek, egyéni sportolók és sportrendezvények finanszírozásáról a következő hetek, illetve hónapok során a jobboldali többségű ifjúsági és sportbizottság határoz majd.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik