NB II: városi támogatás nélkül maradhat a szegedi futball

Vágólapra másolva!
2013.02.18. 09:37
A labdarúgó NB II Keleti csoportjában szereplő Szeged 2011 csapata városi támogatás nélkül maradhat, ha a február 22-i szegedi közgyűlés elfogadja a 2013-as évre tervezett költségvetést.
A kiemelt sportegyesületekre fordított tavalyi önkormányzati támogatás hatvanmillió millió forinttal csökkenhet Szegeden – írja a delmagyar.hu, amely részletesen beszámol a város sportköltségvetéséről.

Szeged városának 2013-as költségvetési tervezete összesen 103.1 millió forint támogatást tesz lehetővé a sportegyesületek számára, ami 63.2 millió forintos csökkenést jelent az előző éveshez képest. A költségvetési előterjesztés a forráselvonások miatt visszatért a 2010-ben is kiemeltnek minősített egyesületi körhöz, így a támogatási körből kiesett a Szeged NB II-es labdarúgócsapata (a Szedeák utánpótlásával együtt), amely 2010-ben sem volt ott a kiemelt egyesületek között, hiszen az együttest csak 2011-ben alapították. Tavaly különböző keretekből összesen 79,8 millió forint támogatást kaptak a különböző osztályban szereplő szegedi labdarúgócsapatok, ez a szám 2013-ban nullára csökkenhet.

A város legeredményesebb és legnépszerűbb együttese, a Pick Szeged férfi kézilabdacsapata sem tavaly, sem idén nem szerepelt a kiemelt sportegyesületek között. Ennek az az oka, hogy a csapat 76 millió forint értékű bevételhez jut a városi cégekkel kötött reklámszerződéseken keresztül, amelyért hirdetési felületeket biztosít.

A költségvetési tervezet szerint szintén csökken a sportcélú támogatási keret, amely 47.5 millió forint helyett 10 millió lesz. Szeged több helyi rendezésű sporteseményt támogathat: a kajak-kenu világkupára 5 millió, a sárkányhajó-világbajnokságra 2 millió, a teke világranglista-versenyre 1.4 millió, míg a görkorcsolya-Európa-kupa-futamra 600 ezer forint támogatást tartalmaz a tervezet. A Szegedi Vízisport Egyesület 39.6, a Szegedi Vízilabda Egylet 33.9, a Szegedi Tekézők Egyesülete 15.4, a Szedeák KE kosárlabdacsapata pedig 14.2 millió forintot kap 2013-ban a várostól, ha a február 22-i közgyűlés elfogadja Botka László polgármester előterjesztését.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik