Nincs méltányosság! Szurkolók nélkül ünnepel bajnoki címet a Fradi

Vágólapra másolva!
2009.05.16. 09:13
Bár a fővárosi klub pénteken kérte a korábbi döntés megváltoztatását, a Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) fegyelmi bizottsága érvényben hagyta korábbi határozatát, melynek értelmében szombaton 15 órától zárt kapuk mögött rendezik meg a Ferencváros–Kazincbarcika bajnoki mérkőzést.
A ferencvárosi szurkolókat nem először tiltották ki a stadionból
Fotó: M. Németh Péter (NS-archív)
A ferencvárosi szurkolókat nem először tiltották ki a stadionból
A ferencvárosi szurkolókat nem először tiltották ki a stadionból
Fotó: M. Németh Péter (NS-archív)
A ferencvárosi szurkolókat nem először tiltották ki a stadionból

A Ferencváros nem először bűnhődik szurkolói miatt, és a közelmúltban történt rendbontások után ismét megbüntette a zöld-fehéreket a Magyar Labdarúgó-szövetség fegyelmi bizottsága.

A Békéscsaba elleni mérkőzésen ugyanis randalíroztak az FTC drukkerei, ám akkor még csupán felfüggesztett büntetést rótt ki az NB II Keleti csoportjában szereplő csapatra a szövetség, mígnem a vasárnapi, MTK II elleni meccsen a lelátóról felhangzó antiszemita bekiabálások miatt 500 ezer forint pénzbírsággal, valamint pályabezárással sújtotta a Ferencvárost.

A klub és a futballcsapatot működtető zrt. irányítói méltányossági okokra hivatkozva kérték, hogy a fegyelmi bizottság másítsa meg a határozatát, és tegye lehetővé a Kazincbarcika elleni mérkőzésen a kapuk kinyitását, mert a csapat már megnyerte a bajnokságot, s szeretne együtt ünnepelni szurkolóival.

A testület azonban elutasította a kérést, így szombaton 15 órától nézők nélkül ünnepelnek bajnoki címet az Üllői úton.

Eldőlt az is, hogy a Kazincbarcika ellen új összetételű csapat lép pályára, hiszen a Ferencváros bő keretéből nyolc állandó csapattagnak számító labdarúgó hiányzik.

Nem léphet pályára többek között a jövőjéről Angliában tárgyaló sheffieldi különítmény: Matthew Lowton, Sam Wedgbury, James Ashmore, Jordan Robertson. A három jamaicai légiós, Rafe Wolfe, Wolry Wolfe és Jason Morrison hazájuk válogatottjával készül, ők ezért nem játszanak a Kazincbarcika ellen.

Szerepet kaphatnak a mellőzött vagy kevés lehetőséget kapó játékosok, és nem lenne meglepetés, ha a többször is a csapatba követelt Lipcsei Péter ezúttal a kezdőben kapna helyet, és ott lehet a pályán az ősszel remek formában futballozó, a tavasszal azonban visszaeső, szintúgy közönségkedvencnek számító Tóth Bence is.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik