A Ferencváros ezúttal nem gálázott, de begyűjtötte a három pontot

Vágólapra másolva!
2008.09.01. 21:02
A Ferencváros a BKV Előre vendégeként lépett pályára a Vasas otthonában. A találkozó nagy izgalmakat nem, de két gólt és megérdemelt Fradi-győzelmet hozott. A védekezésre játszó Előre kapujába Ashmore és Shaw talált be, már az első félidőben beállítva a 2–0-s végeredményt.
Ashmore (középen) jól játszott, a Fradi pedig megérdemelten győzött
Fotó: M. Németh Péter
Ashmore (középen) jól játszott, a Fradi pedig megérdemelten győzött
Ashmore (középen) jól játszott, a Fradi pedig megérdemelten győzött
Fotó: M. Németh Péter
Ashmore (középen) jól játszott, a Fradi pedig megérdemelten győzött

A másodosztály Keleti csoportjában a BKV Előre fogadta a Ferencváros együttesét. A kék-sárgák azonban mégsem érezhették magukat hazai pályán, mert a találkozót a Vasas otthonában, az Ilovszky Stadionban rendezték meg.

A Fradinál a sérült csapatkapitányt, Lipcsei Pétert Moussa Bamba helyettesítette, a kapitányi karszalagot pedig Paul Shaw viselte. Ahogy az várható volt, a BKV védekezésre rendezkedett be, és teljesen átengedték a területet a zöld-fehérben játszó Ferencvárosnak. Nem tűnt valószínűnek, hogy ilyen defenzív taktikával meg lehet úszni a mérkőzést kapott gól nélkül, és a 17. percben meg is született a Fradi vezető gólja.

Shaw kapott jó labdát a lesre játszó, de beragadó védők között, betört a 16-oson belülre, majd jobb oldalról beadott labdájára középen érkezett Ashmore, aki öt méterről Stefán hálójába helyezett.

Ezután sokáig nem jegyezhettünk fel igazán gólveszélyes támadást, de a félidő vége előtt másodszor is betalált a Ferencváros. Shaw kényszerítőzött Tóth Bencével, az angolnak visszatett labdát elvétette egy hazai védő, így a csatár szemtől szembe került Stefánnal, aki fölött egy elegáns megmozdulással átemelte a labdát.

Teljesen megérdemelt volt a zöld-fehérek félidei vezetése, noha ők sem játszottak igazán jól, de úgy tűnt, a BKV ellen ma ennyi is elég.

A második félidő elején agilisabban és bátrabban játszott az Előre, de gólhelyzetet nem sikerült kialakítaniuk. Jellemző a pályaválasztó együttes játékára, hogy Holczernek először a 65. percben akadt védenivalója, de ekkor sem tették igazán próbára a Fradi kapusát.

A hátralévő időben a zöld-fehérek előtt még adódott néhány lehetőség arra, hogy megszerezzék a harmadik góljukat, ám ez végül nem sikerült. Így maradt a 2–0, és a teljesen megérdemelt Fradi-győzelem. A BKV nem késztette túl nagy erőkifejtésre a Ferencvárost, amely sikerével a tabella második helyére jött fel.

MI TÖRTÉNT A MECCSEN? TEKINTSE MEG ONLINE KÖZVETÍTÉSÜNKET!

NB II, KELETI CSOPORT


Helyszín: Ilovszky-stadion
Nézőszám: 2000
Játékvezető: Sulyok.
Asszisztensek: Ring, Butkai Zs.

A KEZDŐCSAPATOK
BKV ELŐRE FERENCVÁROS
79 Stefán 16 Holczer
2 Molnár 39 Wolfe
3 Páles 26 Dragóner
4 Gulyás 82 Csiszár
11 Török 5 Szkukalek
14 Forró 87 Fitos
16 Halgas 38 Moussa
18 Baranyai 8 Ashmore
19 Benke 30 Tóth B.
20 Nemecsek 10 Shaw
21 Csopaki 13 Ferenczi
Vezetőedző: Vezetőedző:
Gergely Károly Bobby Davison

Gólszerző: Ashmore (17.), Shaw (45.)
Csere: Nemecsek helyett Petruska (46.), Csopaki helyett Skita (60.), Halgas helyett Varga (75.), illetve Tóth helyett Morrison (87.)
Sárga lap: Halgas (66.), Gulyás (76.)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik