Játékossors: Ausztriába igazolt a játékvezetőt megütő, hat évre eltiltott Busai

D. S. B.D. S. B.
Vágólapra másolva!
2023.07.30. 12:21
null
Busai Attilát (elöl, balra) a Kisvárda II elleni meccs után tiltották el (Fotó: Kisvárda FC)
Az osztrák regionális bajnokság dél-délkeleti csoportjában, a magyar határhoz közel lévő USC Sparkasse Kirchschlag színeiben folytatja pályafutását a Magyar Labdarúgó-szövetség által tavasszal a játékvezető megütése és lefejelése miatt hat évre eltiltott Busai Attila – derült ki a játékos az MLSZ adatbankján vezetett profiljáról.

 

A 34 éves Busai az MTK-nál mutatkozott be a felnőttek között, majd először 2010-ben állt légiósnak, amikor két évig a svájci Wil játékosa volt, ezt követően a Ferencvároshoz tért haza, melyet egy szolnoki kitérővel együtt öt évig erősített.

A középpályás 2017-ben a DVTK-hoz szerződött, 2019-ben pedig Nyíregyházán játszott, ezt követően ismét légiósnak állt, de az indiai Neroca FC-nél csupán három mérkőzésen lépett pályára, majd a svéd Nyköpingnél írt alá, de ott nem lépett pályára.

Busai 2021-ben az akkor harmadosztály BKV Előréhez tért haza, s 46 mérkőzésen 23 gólt szerzett, de a mögöttünk hagyott idényben, a a Kisvárda II elleni NB III-as mérkőzésen megütötte és lefejelte Büki Gábor játékvezetőt, amely után a Magyar Labdarúgó-szövetség hat évre szóló eltiltással sújtotta. Ez viszont csak a hazai sorozatokra vonatkozik, így Busai játszhat osztrák klubjában.

A Kirchschlaghoz egyébként egy másik magyar játékos is igazolt, hiszen az FTC-nél nevelkedő Csanálosi Patrik ugyancsak a BKV Előrét hagyta ott.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik