Érvényes az angolok pályázata, januárban várható a végső döntés

Vágólapra másolva!
2007.12.28. 19:10
Zelles Sándor, a Kincstári Vagyoni Igazgatóság vezérigazgatója pénteken közleményben jelentette be, hogy érvényes az angol Esplanade Real Estate Ingatlanforgalmazó Kft. ajánlata a Ferencváros által használt hat plusz két hektáros terület hasznosítására kiírt pályázatban. A tender eredményességéről januárban dönt a KVI „utódjának” számító Nemzeti Vagyongazdálkodási Tanács.

Amint azt az NSO többször megírta, két cég fizette be a 400 milliós ajánlattételi biztosítékot, de a lengyel Echo Investment nem szállt versenybe az angolokkal, csak a stadionépítésben vállalt volna szerepet és támogatási ajánlatot is tett a klubnak. A KVI már december 21-én is azt közölte, hogy januárban lesz döntés.

Az egyedüliként versenyben maradt Esplanade Real Estate Ingatlanforgalmazó Kft. egyik vezetője az a Kevin McCabe, aki már hónapok óta dolgozik az FTC jövőjét alapvetően meghatározó tenderen. Az üzletember már korábban azt ígérte, cége 30 millió eurót is befektetne a zöld-fehérek futballklubjába, vagyis nyilvánvaló, nagyon komoly szándékai vannak.

A KVI 3 470 600 000 forintos nettó árat szabott meg limitként, ez az Áfa-val együtt 4 164 720 000 forint. Az ajánlati biztosítékot beszámítják a győztes pályázatba. Az ingatlanokat együttesen értékesítik, a limitárnál nem lehet kevesebbet ígérni.

A KVI-kiírásban ismét szerepel, hogy a győztes pályázónak két éven belül, 1,2 milliárd forint plusz Áfa-ért fel kell újítania, a nemzetközi szabványoknak megfelelően az Üllői úti stadiont. Erre az adásvételi szerződés megkötésének napján visszavonhatatlan bankgaranciát kell adnia.

Fontos kitétel a tenderben, hogy a győztesnek legalább 800 millió forintért kell megvásárolnia az FTC Zrt. 19 997 000 forint névértékű részvénycsomagját. A vételárat ténylegesen át kell utalni, nincs mód arra, hogy más fizetési megállapodással, vagy beszámítással kerüljék ki. Az összegből fizetheti ki a tartozásait a klub.

A pályázat győztesének legalább másfélmilliárd forintot kell átutalnia a létesítményhasználati jog megváltásért a részvénypaketthez hasonló fizetési móddal. A Ferencvárosi Torna Club 1991. szeptember 5-én huszonöt évre szóló használati jogot szerzett a területre.

A tender alapján biztosítani kell az FTC-nek a 25 évre szóló stadion használati jogot és a klubvezetőknek is helyet kell biztosítani a munkavégzésre.

A KVI ötödik alkalommal írt ki pályázatot az FTC budapesti, Üllői úti ingatlan-együttesének értékesítésére.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik