Zárásként sima zöld-fehér győzelem: a dobogón telelhet a Fradi

Vágólapra másolva!
2007.11.19. 20:05
Bár kicsit kényelmesen kezdett, mégis magabiztosan győzött a Ferencváros a Baktalórántháza ellen a magyar bajnokság másodosztályának Keleti csoportjában. Az első félidő közepén Lipcsei Péter, a másodikban a csereként beállt Kulcsár Dávid talált a kapuba, így kialakult a 2-0-s végeredmény.
Lipcsei Péter klasszisgóljával szerezte meg a vezetést a Fradi
NS-archív
Lipcsei Péter klasszisgóljával szerezte meg a vezetést a Fradi
Lipcsei Péter klasszisgóljával szerezte meg a vezetést a Fradi
NS-archív
Lipcsei Péter klasszisgóljával szerezte meg a vezetést a Fradi

LABDARÚGÓ NB II, KELETI CSOPORT, 15. FORDULÓ

Helyszín: Üllői út
Nézőszám: 1500
Játékvezető: Sulyok Gergely
Asszisztensek: Ortó Gyula, Pápai Zoltán
FTC BAKTALÓRÁNTHÁZA
99 Zarzycki 88 Sándor
5 Nagy S. 4 Király
26 Dragóner 16 Szenes
17 Mátyus 21 Czerula
50 Vasas 5 Bodnár
23 Deme 13 Kozma A.
6 Lipcsei 6 Kozma J.
87 Fitos 7 Márkus
20 Brettschneider 8 Saliga Z.
15 Bartha 3 Szabó R.
7 Ndjodo 14 Saliga I.
Vezetőedző: Vezetőedző:
Csank János Kovács János
Gólszerző: Lipcsei (23.), Kulcsár (72.)
Csere: Deme helyett Kulcsár (67.), Brettschneider helyett Vincze O. (78.), Bartha helyett Horváth P. (84.), ill. Márkus helyett Rákóczi (55.), Saliga Z. helyett Illés (64.), Szabó R. helyett Marics (81.)
Sárga lap: Lipcsei (50.), Vasas (63.), ill. Kozma A. (56.), Czerula (59.), Kozma J. (88.)


Az NB II Keleti csoportjának idei utolsó mérkőzésén a Ferencváros a Baktalórántházát fogadta. A forduló előtt a zöld-fehérek a harmadik, a vendégek pedig a hatodik helyen álltak. Érdekes, hogy a két gárda az előző idényben is a zárófordulóban találkozott egymással, s egyik alkalommal sem született gól.

Az első percekben elmaradtak a várt hazai rohamok, s a Baktalórántháza sem tűnt ijedt nyuszinak az oroszlánbarlangban. Az első negyedórában mindössze egy Bartha lövést lehetett feljegyezni.

A félidő közepén aztán magasabb sebességi fokozatba kapcsoltak a hazaiak, s bár Deme még nem talált kaput, Dragóner és Mátyus fejesénél pedig Sándor kapus védett szenzációsan, a 23. percben Lipcsei remekül eltalált lövését már ő sem tudta fogni.

A gól után érezhetően visszább vettek a hazaiak, ami persze nem azt jelentette, hogy a vendégek vették volna át az irányítást. Továbbra is a Fradinál volt a labda, de már annyira nem erőltették a támadásokat. Így aztán a félidő hajrájában csak Brettschneider és Ndjodo előtt adódott kisebb lehetőség, míg a félidő egyetlen vendégpróbálkozása Márkus nevéhez fűződött.

A második játékrészben sem változott különösebben a játék képe: legfeljebb annyit, hogy Kozma révén a vendégek a 48. percben már a Fradi kapuját is eltalálták. Ettől függetlenül a hazai szurkolóknak nem nagyon kellett lerágniuk a körmüket. A labda továbbra is a zöld-fehéreknél volt, de helyzetbe ők is csak elvétve kerültek.

Aztán a 72. percben a csereként beállt Kulcsár használta ki a védők ügyetlenkedését, s növelte két gólosra a hazaiak előnyét, ezzel végleg eldöntve a találkozót.

A zöld-fehérek immár zsinórban ötödik mérkőzésüket nyerték meg úgy, hogy közben gólt sem kaptak, s így a harmadik helyről várják a tavaszi folytatást.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik