McCabe elküldte követeit, akik azonban nem mondtak szinte semmit

Vágólapra másolva!
2007.09.24. 16:46
A Ferencvárosnak tőkére van szüksége, és ha lesz együttműködés a két klub között, akkor mi anyagi segítséget is adunk a magyaroknak – mondta Terry Robinson, az angol Sheffield United futballklub elnöke az FTC Üllői úti klubházában tartott sajtótájékoztatón. Robinson azért jött Budapestre, hogy minél több információt összegyűjtsön a Fradiról arra az esetre, ha Kevin McCabe megvásárolja a futballcsapatot.
Terry Robinson Kevin McCabe megbízásából megpróbálta átlátni a ferencvárosi futballklub működését
Mirkó István
Terry Robinson Kevin McCabe megbízásából megpróbálta átlátni a ferencvárosi futballklub működését
Terry Robinson Kevin McCabe megbízásából megpróbálta átlátni a ferencvárosi futballklub működését
Mirkó István
Terry Robinson Kevin McCabe megbízásából megpróbálta átlátni a ferencvárosi futballklub működését

Robinsonnal eljött Ron Reid, a Sheffield utánpótlás-igazgatója is, aki nyilván arra volt kíváncsi: mi kell ahhoz, hogy egy esetleges szakmai együttműködés révén viszonylag rövid időn belül olcsó, tehetséges fiatalokat szerezzen a Sheffield Magyarországról.

Mindketten hangsúlyozták: jelenleg csak az Angliában játszó magyar játékosok teljesítménye jelent kiindulópontot számukra.

Kérdésünkre, hogy mit ír a Fradiról szóló jelentésébe, ha visszatér Angliába, Terry Robinson azt mondta:

„Az egyértelmű, hogy a klubnak tőkére, befektetésre van szüksége. (…) Mind a kritikusoknak, mind a támogatóknak azt üzenem: ne legyenek kétségeik afelől, hogy ha mi beszállunk, akkor az előrelépés hamarosan érezhető lesz.”

Robinson példaként hozta fel a Sheffield „kínai kapcsolatát”. Mint mondta, a távol-keleti országban egy kicsit más modell szerint dolgoznak immár két éve, de már a második szezonban jelentős eredményeket értek el.

A Ferencvárossal kapcsolatban megjegyezte még: ha lesz együttműködés, akkor a pénz és a segítség megfelelő stratégia alapján érkezik majd, és a cél az lesz, hogy az FTC először visszakerüljön az élvonalba, majd kijusson a nemzetközi kupaporondra.

Az elnök többször említette, hogy a tárgyalásaik során kíváncsiak voltak a Ferencváros erősségei és gyengeségeire, azt azonban nem taglalta, hogy valójában milyen erősségekre akadtak.

Terry Robinson nem tudta megmondani, mikorra készül egy a cselekvési terv az együttműködésre, csak annyit engedett meg: amikor az ingatlantender lezárul, addigra meglesz.

Mint ismeretes, az állam a múlt héten gyakorlatilag a korábbiakkal megegyező feltételek mellett másodszor is kiírta a pályázatot a Fradi-pályaként ismert 6 plusz 2 hektáros ingatlanra.

Kevin McCabe, a Scarborough Property Holding elnöke a Nemzeti Sportnak úgy nyilatkozott: az előző kiírásra csak azért nem jelentkeztek, mert nem lettek készen időben a pályázattal.

Hozzátette: a Ferencváros modernizálása, újjáépítése hatalmas és egyedi kihívás.

A mostani kiírás szerint a Kincstári Vagyoni Igazgatóság (KVI) október 24-én 10 óráig várja az ajánlatokat. Az ingatlant, a futballcsapatot, a stadion 25 éves használati jogát csomagban árulja az állam, ehhez jön még a kötelező stadionfelújítás. Ez így összesen bruttó 8,2 milliárdjába kerül majd a vevőnek.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik