MK: „Készülök a Varga Barnabás elleni fejpárbajra” – a DVTK védője szerint képesek legyőzni az FTC-t

BODNÁR TIBORBODNÁR TIBOR
Vágólapra másolva!
2024.04.03. 09:59
Szatmári Csaba készül a Varga Barnabás elleni fejpárbajokra (Fotó: Kovács Péter)
A Diósgyőr 29 éves védője, Szatmári Csaba szerint a ZTE FC elleni súlyos, 5–1-es bajnoki vereség egyszeri kisiklás volt, és a telt házas stadionban képesek legyőzni a Ferencvárost is.

– A bajnoki címvédő és listavezető Ferencvárosnál nehezebb ellenfelet aligha kaphattak volna a Magyar Kupa negyeddöntőjében. Miben bízhatnak leginkább?
– Ugyanúgy készülünk erre a mérkőzésre, mint mindegyikre – válaszolta lapunknak Szatmári Csaba, a DVTK belső védője. – Persze tisztában vagyunk vele, hogy a Ferencváros milyen színvonalat képvisel. Arra készülünk, hogy jó mérkőzést játsszunk a Fradival, amihez hozzájárulhat, hogy tudomásom szerint telt ház várható a stadionunkban, így nagyszerű lesz a hangulat. Bár a zöld-fehérek az esélyek, a Magyar Kupában egy meccs dönt, így bármi megtörténhet, van esélyünk a továbbjutásra.

Szatmári Csaba (Fotó: Kovács Péter)

– Mekkora esélyt adna százalékosan?
– Tippelni nem szeretek és nem is szoktam, de azt ígérhetem, hogy nem feltartott kézzel megyünk ki a pályára. Egyébként is mindig győzelemre játszunk, hazai pályán pedig különösen. Meg akarjuk verni a Fradit.

– Az ősszel Diósgyőrben nagyon jó meccset játszott a két csapat, mindkettő győzhetett volna, végül a Fradi felé billent el a mérleg nyelve. Mit kell most tenni, hogy ezúttal fordítva legyen?
– Az tényleg nagyon jó meccs volt, sok helyzetet dolgoztunk ki mi is, de ők nyertek kettő egyre. Persze alapvetően más volt a helyzet, akkor még Kuznyecov Szergej volt a vezetőedzőnk. Az új szakvezetővel, Vladimir Radenkoviccsal nagyon jól kezdődött a közös munka, és igen jó a kapcsolat a játékosok és közte. Minden mérkőzés után higgadtan értékel, és rávilágít azokra a problémákra, amelyeket meg kell még oldani, meccsről meccsre fejlődünk. A javunkra kell fordítanunk az erényeinket, és akkor nyerhetünk.

– A hétvégén Zalaegerszegen elszenvedett 5–1-es bajnoki vereség után is higgadt maradt a vezetőedző? Milyen a hangulat a csapatnál a nagy különbségű vereség után?
– Eleinte elég rosszul viseltük, nehezen dolgoztuk fel, de már előrenézünk, igyekszünk túltenni magunkat a súlyos vereségen. A vezetőedző rávilágított a Zalaegerszegen elkövetett hibáinkra is, elemeztük őket. Az értékelése szerint elsősorban nem technikai vagy taktikai téren hibáztunk, a kellő mentális erő hiányzott több esetben is. Erre jobban kell figyelnünk. Az a meccs nem illik az eddigi képbe, úgy vélem, egyszeri kisiklás volt.

– Védőként mire számít a Ferencváros jó támadójátéka láttán? Kire, kikre kell a leginkább figyelni?
– Mindenki tudja, milyen erős kerete van a Ferencvárosnak, és néhány hete már visszatérhetett a sérüléséből Varga Barnabás is, ő a zöld-fehérek legveszélyesebb csatára, fantasztikusan fejel, úgy készülök, hogy vele kell majd a legtöbb párharcot megvívnom, nem lesz egyszerű dolgom. Természetesen a többi támadó is rendkívül veszélyes, csapatként kell megoldanunk ellenük a védekezést.

– A telt házas mérkőzésen nyilván csodás lesz a hangulat, de nem helyez-e nyomást is a csapatra?
– Személy szerint engem nagyon motivál és felpörget, ha tele van a stadion. Azt gondolom, a legtöbb játékos így van ezzel. Azokban, akik még sohasem játszottak telt házas stadionban, persze lehet egy kis drukk, őket mindenkinek támogatnia kell, de nem sok ilyen játékosunk van. A szurkolóink mindig nagy erőt kölcsönöznek nekünk, arra kell törekednünk, hogy a játékunk is olyan jó legyen, mint a szurkolótáborunk, végig a kilencven vagy százhúsz perc alatt, és akkor az eredmény sem marad el.

Dzurják József: Mindkét együttes a szívem csücske, de nyer a Fradi

A kétszeres magyar bajnok és gólkirály Dzurják József kötődése közismert a Ferencvároshoz és a Diósgyőrhöz is, őt faggattuk a kupameccs esélyeiről. „Mindkét csapat a szívem csücske – mondta lapunknak a 62 éves korábbi csatárklasszis. – Gyermekkorom óta Fradi-szurkoló vagyok, és ott értem el a legnagyobb sikereimet, de Diósgyőrben ismert meg az ország, edző is voltam ott többször, a párom is miskolci. Jó meccset várok, de úgy gondolom, a Fradi nyer. Néhány héten belül háromszor is megmérkőzik egymással a két csapat, mert a bajnokságban is hamarosan pótolják az elmaradt meccsüket, nem lepne meg, ha a mind a hármat a Fradi nyerné meg. A bajnokságban már nagyon jól áll az együttes, és úgy vélem, fontos neki a Magyar Kupa megnyerése is, szerintem a legjobb csapatával áll ki. Varga Barnabástól várok sokat, de szerintem Adama Traoré is lehetőséget kap, hogy utolérje magát. A Diósgyőr az új edzőjével eddig figyelemre méltó eredményeket ért el, de a következő hetekben válik majd el, mire képes vele a csapat.”

MAGYAR KUPA
NEGYEDDÖNTŐ
Április 3., szerda
17.15: Vasas FC (NB II)–Paksi FC (Tv: M4 Sport) – élőben az NSO-n!
20.00: Diósgyőri VTK–Ferencvárosi TC (Tv: M4 Sport) – élőben az NSO-n!
Április 4., csütörtök
20.45: Nyíregyháza (NB II)–Kecskeméti TE, utána az elődöntő sorsolása (Tv: M4Sport)

KEDDEN JÁTSZOTTÁK
Kisvárda Master Good–MTK Budapest 3–2

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik