Amatőr Kupa: tizenegyesek döntöttek, az Unione FC nyerte a döntőt!

Vágólapra másolva!
2024.04.25. 18:58
Az Unione FC nyerte az Amatőr Kupát (Fotó: Török Attila)
Az Unione FC 1–1-es döntetlen után tizenegyesekkel 7–6-ra legyőzte a Mezőörs csapatát a labdarúgó Amatőr Kupa döntőjében. a Hungária körúton.

UNIONE FC–MEZŐÖRS KSE 1–1 (1–0, 1–1, 1–1) – tizenegyesekkel 7–6
Új Hidegkuti Nándor Stadion, 400 néző. Vezette: Molnár Attila (Rózsa Dávid, Ország Péter) 
UNIONE: Tavasi – Téglás (Bán, 98.), Juhász R., Paár, Nagy T. – Vass Sz., Koplányi (Gazdik, 74.) – Aribi Hasszan, Szabó T. (Keresztesi, 57.), Czvitkovics (Horváth B., 116.) – Feczesin (Kaszai, 74.) Vezetőedző: Szabó András 
MEZŐÖRS: Somogyi Cs. – Vadász V. (Vári, 120+1.), Debreceni, Zámbó B., Böröczky – Tóth L. (Vayer 120+1.), Kerékgyártó – Preceller (Nagy K., 60., Simigla 120+1.), Végh T., Tóth M. (Szántó, 91.) – Venczel (Kreicz, 79.) Vezetőedző: Bohner Roland 
Gólszerző: Aribi Hasszan (1–0) a 26., Végh T. (1–1) a 64. percben 
MESTERMÉRLEG
Szabó András: Remek promóciója volt ez a döntő az amatőr labdarúgásnak! Látszott a mérkőzésen, hogy mi alapvetően egy örömfocit játszó „öregfiúk válogatott” vagyunk, s azért jövünk össze minden hétvégén, hogy jól érezzük magunkat, a Mezőörs pedig komolyabb célokkal rendelkező csapat, amely az NB III-ban is megállná a helyét. Egy kis szerencse is kellett a kupagyőzelmünkhöz, de nagyon boldogok vagyunk!
Bohner Roland: Az első félidőben több technikai hibával játszottunk, de a szünet után feljavultunk, s a hosszabbításban három nagy lehetőségünk volt, hogy megnyerjük a kupát. Nem is azért vagyok csalódott, hogy büntetőkkel alulmaradtunk, hanem amiatt, mert a százhúsz perc alatt el kellett volna döntenünk a meccset. Mostantól a bajnokságra koncentrálunk, amelyet megpróbálunk megnyerni, s nyáron igyekszünk megtartani a csapat magját. Le a kalappal a szurkolóink előtt, fantasztikusak voltak!

ÖSSZEFOGLALÓ

A rutin csatáját hozta az idei Amatőr Kupa-döntő, hiszen a kezdőcsapatokból a budapesti Unionéban Czvitkovics Péter 41, a 95-szörös magyar válogatott Juhász Roland 40, Feczesin Róbert 38, míg a rangidős Szabó Tibor 47 (!) éves. A Mezőörsben a kapus Somogyi Csaba 39, Vadász Viktor 37, Debreceni András pedig 35 esztendős, az ő rangidősük, a 46 éves Vayer Gábor viszont csak a cserepadon kezdte a találkozót. A korábbi élvonalbeli futballistáktól egyébként – mindkét oldalon – több szép megmozdulást láthattunk, igaz, a sebességük már megkopott és a hajrában azért el is fogyott az erejük. A döntőt a helyszínen megtekintette a győri születésű MTK-támadó, Németh Krisztián is, akinek több ismerőse és barátja van a mezőörsi játékosok közül (meg az ellenfélnél is). Esélyest azért is nehéz volt megnevezni, mert mindkét együttes a második helyen áll saját bajnokságában (igaz, a Győr-Moson-Sopron vármegyei I. osztályban újonc mezőörsiek egy meccsel kevesebbet játszottak az éllovas Koroncónál). 

 

Jobban kezdett az Unione és a bátor futballnak a 26. percben meg is lett az eredménye, amikor Téglás ívelte előre a labdát a saját térfeléről, a líbiai Aribi Hasszan remekül vette át, kilépett a védők között, végül tizenegy méterről a kijövő kapus felett a hálóba pörgetett. A kapott góltól „felébredt” Bohner Roland együttese, egyre többször jutott el az ellenfél kapujáig, s bár először Végh Tibor és Böröczky Bálint is célt tévesztett, a 64. percben Végh már pontosabb volt: a Venczel Zoltántól visszakapott labdát 18 méterről remekül lőtte laposan a jobb alsó sarokba. A 91. percben az Unione megnyerhette volna a meccset, de Keresztesi Botond félmagas lövését Somogyi Csaba bravúrral kiütötte, így a rendes játékidő döntetlennel ért véget.

A ráadásban aztán a Mezőörs tudott újítani, a csereként beállt Kreicz Szilárd háromszor is betalálhatott volna, de Tavasi András mindhárom lövésnél a helyén volt. Jöhetett a tizenegyespárbaj, ami legutóbb 2008-ban volt ebben a kupában – akkor a Cigánd múlta felül a Velencét. Az Unionénál a másodikként rúgó Kaszai hibázott, a mezőörsieknél viszont az első négy rúgó betalált, de a csak a szétlövésre beálló Vayer Gábor ötödikként hibázott, így Nagy Tibornak megvolt az esélye, hogy az ötödik sorozatban kiegyenlítsen – ezt megtette, 4–4-re alakítva az állást. A hetedik sorozatban Juhász Roland is hibázott, s végül a kilencedik sorozat hozott döntést, abban Zámbó Bence rontott, Gazdik Dániel viszont betalált, így az Unionéé lett a kupa!

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik