Nagyot küzdött a Mezőörs, de 11-esekkel a Vasas jutott a legjobb 8 közé az MK-ban

RÓTH ZOLTÁNRÓTH ZOLTÁN
Vágólapra másolva!
2024.02.28. 12:55
A Vasas nagy küzdelemben jutott tovább (Fotó: Földi Imre)
A labdarúgó Mol Magyar Kupa nyolcaddöntőjében a megyei első osztályú Mezőörs az NB II-es Vasast fogadta. A Vasas csak a második félidőben tudta megszerezni a vezetést, azonban a hazaiak szinte a semmiből a 80. percben egyenlítettek. A 2x15 perces hosszabbítás során nem találtak be a csapatok, így következhettek a tizenegyesrúgások. A Vasas minden kísérletét értékesítette, míg a hazaiak egyszer hibáztak, így a fővárosiak örülhettek a továbbjutásnak.

 

MAGYAR KUPA
NYOLCADDÖNTŐ
MEZŐÖRS KSE (megyei I.)–VASAS FC (NB II) 1–1 (0–0, 1–1, 1–1) – 11-esekkel 4–5
Mezőörs, 1500 néző. Vezette: Pillók Ádám (Baghy Csaba, Kovács Gábor)
MEZŐÖRS: Somogyi Cs. – Nagy K. (Kreicz, 79.), Vadász, Vári B., Zámbó B., Böröczky – Tóth L. (Simigla, 119.), Tóth Martin (Szántó, 72.) – Végh T. (Simon M., 106.), Kerékgyártó – Vayer (Venczel Z., 67.). Edző: Bohner Roland
VASAS: Uram Hidi M. S., Otigba, Ódor M. Girsik A. (Bakti, a szünetben), Sztojka (Berecz Zs., a szünetben), Urblík J., Deutsch L. (Doktorics, 60.) Hinora (Vida M., 99.), Szalay Sz. (Radó, a szünetben), Holender (Zimonyi, 85.). Vezetőedző: Gera Zoltán
Gólszerző: Végh T. (80.), ill. Berecz Zs. (57.)
MESTERMÉRLEG
Bohner Roland: – Le a kalappal a fiúk előtt, embert próbáló, amit beletettek ebbe a meccsbe, mind fizikailag, mind mentálisan. Végig pariban voltunk a Vasassal, a meccs bizonyos periódusaiban fölé is kerekedtünk. Így, becsülettel ki lehet esni a kupából!
Gera Zoltán: – Nehéz mérkőzésre számítottunk, ez be is igazolódott. Egy edzés után nem sokat változtattam, s nem igazán nyúltam bele a csapatba. A klasszikus kupameccsen az ellenfél lelkesen, motiváltan küzdött, de azt vártam, hogy a vezető gólunk után törekszünk a második és a harmadik találat megszerzésére. Ez sajnos nem sikerült, de örömteli, hogy a tizenegyeseknél végig koncentráltunk. Meg kell találni a pozitívumokat a meccsben, de tudjuk, hogy sok munka vár még ránk.

ÖSSZEFOGLALÓ

Nagy napra ébredtek szerdán Mezőörsön. A Győr-Moson-Sopron vármegyei falu megyei első osztályban szereplő csapata a Magyar Kupa nyolcaddöntőjében léphetett pályára a másodosztályú Vasas ellen. A település központja teljesen kiürült, mindenki a határban található focipálya felé vette az irányt. Kezdésre körülbelül 1500 fő gyűlt össze a lelátón és a pálya körül. Mindenki itt volt, akinek fontos a mezőörsi labdarúgás, de az angyalföldieket is szép számmal kísérték el drukkereik. 

 

Nem kezdtek megilletődötten a hazaiak, sőt az első percekben szögletek után rendre veszélyt is okoztak a Vasas kapuja előtt, ám Uram eszén nem sikerült túljárniuk. A Vasas próbálta érvényesíteni tudásbeli fölényét, de az akarat inkább görcsösségbe ment át. A frissen kinevezett vezetőedző, Gera Zoltán tanácstalanul nézte a kispadról, ahogy játékosai szó szerint szenvednek egy két osztállyal alacsonyabban szereplő ellenféllel szemben. Az első félidőben a Hinora, Szalay, Holender támadótrió gyakorlatilag egyszer sem találta el a hazaiak kapuját.

A szünetben Gera hármat is cserélt, de a friss játékosok sem hoztak kellő lendületet az angyalföldiek játékába. Az 57. percben ennek ellenére megszerezték a vezetést a vendégek, Holender alapvonalról visszapasszolt labdáját Berecz Zsombor pofozta két méterről a kapuba. A folytatásban eldönthette volna a találkozót a Vasas: a hazaiak kapura veszélytelenek voltak, míg az angyalföldiek előtt sorjáztak a lehetőségek. A a 80. percben egy bedobás után Zámbó csúsztatta meg középen a labdát, a vendégvédők nem tudtak tisztázni, s Végh Tibor négy méterről a bal alsó sarokba lőtt. 

A 2x15 perces hosszabbítás során egyik együttes sem jutott el nagy helyzetig (1–1), így következhettek a 11-esek. A Vasas mind az öt kísérletét értékesítette, míg a hazaiak közül Kerékgyártó hibázott, így a fővárosiak ünnepelhettek továbbjutást a hosszúra nyúlt kupacsata végén – 11-esekkel 4–5.

 

PERCRŐL PERCRE

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik