Újpest: grúz érkező; Kisst Novothnyra cserélhetik; Fehérvárról is jöhetnek játékosok

Vágólapra másolva!
2024.02.07. 11:46
Davit Kobouri az Újpest FC idei második szerzeménye (Fotó: ujpestfc.hu)
A Nemzeti Sport értesülései szerint a tavaszi tulajdonosváltást kedden bejelentő Újpest FC-nél a klub leendő vezetése már javában dolgozik a csapat megerősítésén, egy új játékos már érkezett is szerdán.

 

Az Újpest FC szerdán bejelentette a négyszeres grúz bajnok hátvéd, Davit Kobouri szerződtetését. 


„Davit Kobouri Grúzia legsikeresebb és legrégebbi labdarúgócsapatában, a Dinamo Tbilisziben nevelkedett, amelyben összesen 193 tétmérkőzésen lépett pályára, 10-szer az Európa-iga-selejtezőben is. A 26 éves játékos négyszer bajnoki címet és kétszer georgiai Szuperkupa-győzelmet ünnepelhetett, de kölcsönben megfordult a cseh MFK Karvinánál is. Kobouri 188 cm magas, ballábas középhátvéd, ám pályafutása során többször előfordult, hogy balhátvédet játszott. A 2023-as esztendőben 67 százalékban megnyerte a védekező párharcait, és meccsenként 3.6 labdát szerzett” – mutatja be az új szerzeményt az ujpestfc.hu. A védő Dinamo Tbliszitől érkezett Újpestre.

Azt már hétfőn közöltük, hogy az Újpest FC érdeklődik korábbi csatára, a jelenleg az NB II-es Vasasban futballozó, de az angyalföldieknél „átadólistára” helyezett (nem számol vele a klub, megfelelő ajánlat esetén távozhat) Novothny Soma iránt is. Friss értesüléseink szerint az is szóba került a klubok között, hogy a csatár játékjogát elcserélnék Kiss Tamáséra, a 23 éves szélsőt ugyanis szívesen látnák az angyalföldiek.


Újpesten Novothny mellett több játékos érkezésére lehet számítani a napokban. A kiszemeltek között van a mezőkövesdi Sztefan Drazsics és ahogy már kedden is írtuk, folynak tárgyalások arról, hogy a fővárosiak Fehérvárról vesznek kölcsön több játékost. Az egyik kiszemelt a Fehérvárban ebben az idényben csak öt bajnokin játszó dán védő, Kasper Larsen, de szóba került Lirim M. Kastrati Újpestre szerződése is (a koszovói szélső múlt héten a ZTE ellen még kezdett, de napokban két támadót is igazoltak a fehérváriak, így kiszorulhat a kezdőcsapatból), valamint egy magyar fiatalt is kölcsön adhat a Fehérvár. Ám fontos hangsúlyozni, csak akkor születhet megállapodás ezekről a kölcsönügyletekről, ha az érintett játékosok is belegyeznek, ez pedig egyelőre kérdéses. 

Mint ahogy az is, meddig maradhat még posztján az Újpest vezetőedzője, Nebojsa Vignjevics, aki a DVSC-től elszenvedett keddi vereség után a jövőjét firtató kérdésre csak annyit válaszolt, érvényes szerződése van.

A fenti hírekkel kapcsolatban kerestük az Újpest FC-t, de a klub nem kívánt reagálni.

TÉLI JÁTÉKOSMOZGÁS AZ ÚJPEST FC-NÉL
Érkezők: Albi Doka (albán, KF Tirana – Albánia), Davit Kobouri (grúz, Dinamo Tbliszi – Grúzia)
Kölcsönbe érkezők:
Kölcsönből visszatérők:
Az utánpótlásból felkerültek/profi szerződést kötöttek: Genzler Gellért
Kiszemeltek: Sztefan Drazsics (Mezőkövesd), Novothny Soma (Vasas)
Távozók: Oliver Jürgens (észt, DAC 1904 – Szlovákia), Lirim Kastrati (koszovói, Widzew Lódz – Lengyelország), Milos Koszanovics (szerb, Ajman Club – Arab Emírségek, szabadon igazolható), Märten Kuusk (észt, GKS Katowice – Lengyelország), Djordje Nikolics (szerb, Sivasspor – Törökország)  
Kölcsönbe távozók: Szabó Bálint (csíkszeredai kölcsön után Kozármisleny)
Távozhatnak/érdeklődnek irántuk: Kiss Tamás (Vasas), Kasper Larsen (dán, Fehérvár), Lirim Kastrati (koszovói, Fehérvár)  

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik