DVTK: Nem készültem rá, de készen állok a feladatra – Simon Miklós

R. P.R. P.
Vágólapra másolva!
2024.02.01. 15:55
„Úgy éreztem, hogy oda kell állni a feladat mellé” (Fotó: dvtk.eu)
Mint arról beszámoltunk, Kuznyecov Szergej helyett Simon Miklós veszi át a vezetőedzői teendőket a labdarúgó NB I-ben szereplő DVTK-nál. Az új szakvezető a klub honlapján készített interjúban elmondta, nem készült rá, de készen áll a feladatra.

 

Arról, hogyan fogadta a felkérést:

„Nem szokványos, hogy néhány nappal a bajnoki rajt előtt távozik egy edző. Ám így történt, és erre a helyzetre kellett a klubnak reagálni, én pedig úgy éreztem, hogy oda kell állni a feladat mellé. Nem állítom, hogy néhány nappal az első tétmérkőzés előtt hálás dolog beugrani, de nekem most azt kell nézni, hogyan tudok segíteni a klubnak. Annak idején dr. Bajúsz Endre sportigazgató azzal győzött meg a diósgyőri munka elvállalásáról, hogy hasznosítani tudom az eddigi pályafutásom során felhalmozott tapasztalatot. Nagyon tetszett a környezet, az, hogy a DVTK egy multisportklub, és egy egész régió zászlóshajója. Szervezetet és játékosokat szeretnék építeni, mert úgy vélem: ezen a téren vagyok képes a legjobb teljesítményre. A DVTK Labdarúgó Sportakadémia szakmai igazgatójaként egy munka közepén, de még inkább egy munka elején talált meg a felkérés, amit nem szeretnék félbehagyni.”

A játékoskeretről:

„Edzői pályafutásom során – miközben az UEFA Pro licence-ig sorban megszereztem a végzettséget – minden szinten dolgoztam. Marco Rossi távozását követően beugró edzőként is szereztem tapasztalatot az élvonalban, akkor négy mérkőzésen keresztül irányítottam a Honvédot. Az élet pedig hoz érdekes dolgokat, akkor is játszottunk Debrecenben, és legyőztük a bajnoki címet ünneplő ellenfelet egy fiatalokkal teletűzdelt csapattal. Akadémiai szakmai igazgatóként nagyon szoros, napi szintű kapcsolatban álltam az előző vezetőedzővel és dr. Bajúsz Endrével. Sokat egyeztettünk, beszélgettünk, illetve minden mérkőzést láttam, sok edzésen is ott álltam a pálya szélén. Természetesen az is igaz, hogy a közös munka során jobban meg lehet ismerni a játékosokat, de a fiatalokkal, illetve a második csapatba visszajátszókkal korábban is kialakult ez a személyes kapcsolat. A diósgyőri öltöző tele van jó szellemű, profi labdarúgókkal, akiknek az a feladatuk, hogy a tudásuk legjavát adják. Én ebben fogom őket segíteni. Ezek alapján kijelenthetem, hogy a klub, a játékosok és a szakmai stáb is készen áll, nincsenek kétségeim afelől, hogy meg fogjuk oldani a feladatot.”

A teljes interjút ide kattintva olvashatja el!

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik