FTC: a L'Équipe szakírója szerint rendkívül kellemetlen ellenfél Habib Maiga

B. B.B. B.
Vágólapra másolva!
2024.01.06. 09:42
null
Habib Maiga a Metzben (Fotó: Getty Images)
Újabb válogatott középpályással erősödött a Ferencváros, az elefántcsontparti Habib Maiga csupa jót hallott a klubról és a városról Adama Traorétól.

 

Családja társaságában, feleségével és kisgyermekével érkezett Budapestre a Ferencváros legfrissebb igazolása. A 13-szoros elefántcsontparti válogatott Habib Maiga a franciaországi Metzből költözik Budapestre, döntésében jelentős szerepe volt Adama Traorénak, a zöld-fehérek csatárának.

„Az elmúlt időszakban sokat beszélgettem vele, rengeteg információval látott el – mondta a FradiMédiának a csapat új légiósa. – Korábban ő is Metzben játszott, ha valaki, ő össze tudja hasonlítani a két klub lehetőségeit és a városok élhetőségét. Kellemes és profi környezet fogadott.”

A 28 éves játékos Bölöni Lászlóval, a Metz vezetőedzőjével is beszélt a magyar bajnokról, labdarúgásunkról, aki szintén biztosította, nem csalódik új állomáshelyén, élvezi majd a magyarországi környezetet és Budapestet. Habib Maiga személyében igazi „munkás” érkezett a Ferencvároshoz, aki a két tizenhatos közötti területen rengeteg futással és labdaszerzéssel lehet leginkább a csapat segítségére.

„Győztes típus vagyok, utálok veszíteni. A Ferencvárosban szeretném a legjobb teljesítményemet nyújtani, bajnok és kupagyőztes akarok lenni, a nemzetközi porondon pedig következő lépcsőfokként továbbjutni az Olympiakosz ellen.”

Bernard Lions, a legismertebb francia sportlap, a L'Équipe munkatársa jól ismeri a labdarúgót, az elmúlt években többször látta játszani.

„Rendkívül kellemetlen ellene futballozni – mutatta be lapunknak az elefántcsontparti légióst Bernard Lions.A párharcokban nagyon erős, jobblábas, távoli lövéseivel gyakran meglepi a kapusokat. Nem kifejezetten technikás, de az a típus, aki sohasem adja fel, ha ellökik, azonnal felpattan, megy tovább. Korábban rövid ideig Oroszországban is játszott, ami nem volt éppen sikertörténet. Franciaországban közepes szintű játékosnak számított.”

Hogy a Ferencváros mennyiért szerezte meg, egyelőre nem tudni, a mértékadó Transfermarkt oldal mindenesetre kétmillió euróra becsüli a piaci értékét.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik