NB I: Nem vagyok hímes tojás! – Nagy Zsolt

Vágólapra másolva!
2023.10.28. 12:32
null
Nagy Zsolt (jobbra) úgy érzi, hogy ő és a Puskás Akadémia is lendületben van (Fotó: Török Attila)
Egy év elteltével szerzett újra gólt az NB I-ben Nagy Zsolt, aki abban bízik, a Puskás Akadémia szombaton újabb riválisát szakítja le a tabellán.

Hosszú nap volt a Böjt, éppen egy évig tartott. Amikor Nagy Zsolt, a Puskás Akadémia 14-szeres válogatott futballistája 2022. október 22-én gólt fejelt a Ferencváros ellen 4–2-re elveszített bajnokin, aligha fordult meg a fejében, hogy a következő találatára egy évet kell várnia. A harmincéves, védőként, középpályásként, sőt támadóként is bevethető labdarúgó végigjátszotta csapata következő hat bajnokiját – valamint Luxemburg (2–2) és Görögország (2–1) ellen a válogatottban is pályára lépett –, aztán február 9-én az Újpest ellen 0–0 után 11-esekkel megnyert Magyar Kupa-találkozón egy rossz mozdulat következtében meghúzódott a térdszalagja. Bár úgy tűnt, műtét nélkül is felépül, április 14-én megoperálták. A visszatérés napja szeptember 23. volt, a Paks ellen (0–2) csereként 32 percet játszott, aztán a ZTE ellen (1–1) egy félidőt, a Kisvárda Master Good (1–0) és az MTK Budapest (5–0) ellen pedig már kezdő volt (közben egy félidőt játszott Litvániában a 2–2-re végződő Eb-selejtezőn), hogy aztán a Hidegkuti Nándor Stadionban a találkozó 74. percében újra átélhesse a gólszerzés örömét.

„Nem hiszem, hogy abban a pillanatban, amikor a lövésem után az MTK kapujában kötött ki a labda, volt nálam boldogabb ember a stadionban – mondta Nagy Zsolt. – Miután felépültem a térdsérülésemből, szép fokozatosan tértem vissza, egyre több játéklehetőséget kaptam, a válogatottban is pályára léphettem, tulajdonképpen csak a gól hiányzott a játékomból. A korábbi meccseken is megvoltak a lehetőségeim, a Kisvárda ellen például hasonló helyzetben néhány centimétert tévesztettem. Jó volt látni, hogy a Hungária körúton már minden klappolt, igaz, ehhez az is kellett, hogy Luciano Slagveer beadása után Lamin Colley rosszul vegye át a labdát, és így gólpassz legyen belőle... Jól érzem magam a bőrömben, a pályán töltött idő minden pillanatát élvezem, bár amikor másoktól azt hallom, vigyázzak magamra, nehogy újra megsérüljek, egy kicsit úgy érzem, hímes tojásként bánnak velem. Korábban is mindent megtettem, amit lehetett, hogy elkerüljenek a sérülések, ez nem változott, időnként azonban kiszolgáltatott az ember. A párharcokat sohasem kerültem, nem húzom vissza a lábamat, ebben biztosan nem változom meg!”

Az MTK legyőzése után szombaton a DVSC-t fogadja a Puskás Akadémia, aztán következik a Ferencváros elleni hétközi Magyar Kupa-mérkőzés, majd újabb rangadó a DVTK, az Újpest és újra a Fradi ellen. A hétvégi párharc érdekességét egyébként az is adja, hogy bár az előző idényben a Puskás Akadémia kétszer legyőzte a Lokit, egyszer pedig döntetlent játszott ellene, a bronzéremért zajló csatát a hajdúságiak nyerték meg.

„Sűrű a program, szombat, szerda, szombat ritmusban jönnek a mérkőzések, ráadásul ott van még a válogatott két novemberi Eb-selejtezője is – mondta még Nagy Zsolt. – A mérések azt mutatják, jó állapotban vagyok, ugyanakkor szükségem van a meccsekre, hogy a sérülésem előtti formámat, fizikai állapotomat visszanyerjem. Az előző bajnokságban jól ment a Debrecen ellen, legutóbb a Pancho Arénában Batik Bence két góljával kettő egyre legyőztük, ám mert többek között az utolsó Vasast egyszer sem vertük meg, lemaradtunk a dobogóról. Az MTK legyőzése azt mutatja, jó formában vagyunk, öt gólt szereztünk egy olyan csapat ellen, amely egy ponttal volt mögöttünk, s azon leszünk, hogy a most két ponttal mögöttünk álló DVSC-vel szemben is növeljük a különbséget.”

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik