FTC: Lisztes vételára elérheti a 10.8 millió eurót is – Kubatov

M. B.M. B.
Vágólapra másolva!
2023.09.08. 18:03
null
ifj. Lisztes Krisztián (Fotó: Koncz Márton)
Az Origónak beszélt ifj. Lisztes Krisztián átigazolásáról Kubatov Gábor, a Ferencváros elnöke.

„A Fradi egy olyan státuszban lévő csapat, amely a magyar és a külföldi játékosokat is topbajnokságokba akarja eladni – és Krisztiánt egy topbajnokságba sikerült eladni. Rekordösszegért, mert ha minden opció teljesül, akkor az átigazolási díj elérheti a 10.8 millió eurót is, ami egy nagyon komoly pénzösszeg. (…) Még egy évig itt marad és csodálhatjuk a játékát, majd szurkolhatunk neki, hogy a Bundesligába is be tudja verekedni magát, és ott is legyen sikeres – ilyen esetben lehetne egy második Szoboszlaink, aki a topklubok ajtaját tudja döngetni” – fogalmazott Kubatov Gábor.

Az FTC elnöke által mondottakkal összhangban levő összegről írt az olasz transzferguru, Fabrizio Romano is: szerinte több mint 4.5 millió eurót fizetett az Eintracht Lisztes játékjogáért, s minden bónusz teljesítése esetén ez az összeg tízmillió euróra nőhet.

Kubatov Gábor (Fotó: Micheller Szilvia)
Kubatov Gábor (Fotó: Micheller Szilvia)

Az olasz újságíró hozzáteszi, hogy a 18 éves játékost öt európai topklub szerette volna szerződtetni, de Lisztest a frankfurti klub projektje győzte meg, így őket választotta.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik