FTC: Abu Fanié a legtöbb gólpassz Európában – Szalahot is megelőzi

P. K.P. K.
Vágólapra másolva!
2023.09.29. 11:05
null
Mohammed Abu Fani hét gólpasszt adott eddig az NB I-ben (Fotó: Koncz Márton)
A Transfermarkt statisztikái alapján a 2023–2024-es bajnoki idényben az eddigi mérkőzések alapján a Ferencváros labdarúgócsapatának izraeli válogatott középpályása, Mohammed Abu Fani vezeti a bajnokságok összesített gólpasszlistáját.

 

 

A Ferencváros nyáron igazolt 25 éves, izraeli válogatott középpályása, Mohammed Abu Fani szerdán, a Kecskemét elleni, az 1. fordulóból elhalasztott bajnokin csereként beállva, szögletből gólpasszt adott Sigér Dávidnak, akinek a fejesével 1–0-ra nyert is az FTC.

Abu Faninak a KTE elleni volt a hatodik bajnoki meccse a Ferencvárosban és a hetedik gólpasszát adta (korábban a Fehérvár ellen három gólpasszt adott, a Paks ellen kettőt, a Kisvárda ellen egyet). Ezzel a Transfermarktnál Abu Fani vezeti a 2023–2024-es futballidény bajnokságaiban a gólpasszok számát. Hét gólpassza van ugyan az északír Cliftoneville támadójának, Rory Hale-nek és a szlovák AS Trencínben játszó Matús Kmetnek is, de ők nyolc meccsen érték el ezt a számot, ezért vezeti a listát Abu Fani.

A topligában szereplő játékosok közül Mohamed Szalah az első a listán, az angol Liverpoolban hat bajnokin négy gólt előkészítő (hármat pedig szerző) egyiptomi összességében a 25.

Abu Fani a bajnokságban gólt még nem lőtt, de az Ekl-selejtezőben igen, összességében pedig 13 tétmeccsen egy gólt és kilenc gólpasszt jegyzett eddig a Ferencvárosban.

Az élvonalbeli bajnokságokban, a 2023–2024-es idény eddigi meccsein a legtöbb gólpasszt elérő játékosok – top 10 (A teljes listáért katt a képre! – forrás Transfermarkt)
Az élvonalbeli bajnokságokban, a 2023–2024-es idény eddigi meccsein a legtöbb gólpasszt elérő játékosok – top 10 (A teljes listáért katt a képre! – forrás Transfermarkt)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik