ZTE: újabb játékost adhat el a klub Törökországba?

P. K.P. K.
Vágólapra másolva!
2023.08.29. 09:25
null
Ikoba (12) az NK Osijek elleni Ekl-párharcban gólt szerzett – lehet, hogy az volt az utolsó találata a zalaiaknál? (Fotó: Koncz Márton)
Egy török szurkolói oldal szerint a helyi élvonalban pont nélkül az utolsó helyen álló Gaziantep FK szerződtetné a Zalaegerszeg amerikai-nigériai csatárát, Eduvie Ikobát.

 

 

A Gaziantep FK FAN hétfőn, az elsősorban a gaziantepi sporthírekkel foglalkozó gazispor.com-ra hivatkozva számolt be arról, hogy a török élvonalban három vereséggel kezdő Gaziantep FK kiszemeltjei között szerepel a Zalaegerszeg amerikai-nigériai csatára, a 25 éves Eduvie Ikoba, akivel már egyeztetéseket folytat a klub.

A Nemzeti Sport úgy tudja, a török klubtól nem érkezett megkeresés a ZTE-hez, ugyanakkor több klub is élénken érdeklődik a csatár iránt, így nem zárható ki, hogy még a nyáron jön érte olyan ajánlat, amit el is fogadnak a zalaiak. Amennyiben Ikoba Törökországba szerződne, úgy ezen a nyáron a második ZTE-játékos lenne, aki a Süper Ligbe igazol, ugyanis múlt héten a szintén török Rizespor szerződtette a zalaiak védőjét, Mocsi Attilát.

Az előző idényben 33 tétmeccsen 13 gólt szerző (az új évadban hat tétmeccsen egyszer talált be) Ikobával kapcsolatban júliusban még arról számoltunk be, hogy a dél-koreai Szuvon Bluewings ajánlatát nem fogadta el a Zalaegerszeg, mert a nemzetközi kupaszereplés előtt senkit nem akart eladni a klub. Később az egyiptomi Al-Ahli érdeklődéséről lehetett olvasni a helyi sajtóban, de hivatalos ajánlat onnan nem érkezett. Ikobát még két évig köti szerződés a ZTE-hez.

Hétfőn egyébként három új futballistát is igazolt a Zalaegerszeg: Josip Spoljaric és Yohan Croizet a támadósorban, Medgyes Sinan a védelemben jelenthet erősítést.

 

NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁS A ZALAEGERSZEGI TE FC-NÉL
Érkezők: Medgyes Sinan (DVTK – szabadon igazolhatóként), Sajbán Máté (Paksi FC), Senkó Zsombor (Diósgyőri VTK), Josip Spoljaric (horvát, NK Osijek), Soltész István (Budafoki MTE)
Kölcsönbe érkezők: Mim Gergely (Puskás Akadémia – ismét kölcsönbe), Yohan Croizet (francia, Újpest)
Kölcsönből visszatért: Daniel Milovanovikj (északmacedón, GFK Tikves 1930 – Észak-Macedónia)
Az utánpótlásból felkerültek/profi szerződést kötöttek:
Kiszemeltek: Antonio Mance (horvát, Debrecen)
Távozók: Demjén Patrik (MTK Budapest), Eros Grezda (albán, FK Partizani – Albánia, szabadon igazolhatóként), Kálnoki-Kis Dávid (Bp. Honvéd, szabadon igazolhatóként),Mocsi Attila (Rizespor – Törökország), Tajti Mátyás (Újpest)
Kölcsönbe távozók: Boros Zsombor (Kazincbarcika, legutóbb kölcsönben NK Nafta – Szlovénia), Gergely Botond (román-magyar, Csíkszereda – Románia, legutóbb kölcsönben NK Nafta – Szlovénia) Kiss Ágoston (Tiszakécske, legutóbb kölcsönben NK Nafta – Szlovénia), Papp Csongor (Vasas FC), Papp László (Mosonmagyaróvár, legutóbb kölcsönben NK Nafta – Szlovénia)
Kooperációs kölcsönben Mosonmagyaróváron is játszhatnak: Csóka Dominik, Klausz Milán, Németh Dániel (és az NB III-as keretből Tullner Péter)
Kölcsönből visszatérhetnek klubjukhoz: –
Távozhatnak/érdeklődnek irántuk: Török Kevin (legutóbb kölcsönben Szentlőrinc), Eduvie Ikoba (amerikai-nigériai, Al-Ahli – Egyiptom, Gaziantep FK – Törökország)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik