NB I: „Miatta választottam ezt a posztot” – Buffonról mesélt a Mezőkövesd olasz kapusa

CS. M.CS. M.
Vágólapra másolva!
2023.08.16. 19:19
null
Piscitelli, a Mezőkövesd kapusa (Fotó: Kovács Péter)
A Mezőkövesd 29 éves olasz kapusa, Riccardo Piscitelli a klub honlapjának adott interjút, amelyben a nemrég visszavonult példaképéről, Gianluigi Buffonról beszélt.

Ő az egyik és talán a legfőbb oka annak, hogy kapus lettem! Fiatal koromban az ő munkássága inspirált. Az első mez, amit gyerekként megvásároltam, az ő meze volt. Nagyon kedvelem és rendkívül nagyra tartom emberileg és kapusként egyaránt” – mondta Buffonról a Mezőkövesd kapusa.

„Buffon legenda, élő legenda. Hazánkban, Olaszországban egy óriási ikon. Már-már egyfajta művészetet testesít meg. Alázatos, igazi profi kapus, aki mindent megtesz a sikerért és tiszteli az ellenfelet. Pontosabban már csak volt kapus, mert sajnos többé már nem láthatjuk a pályán. Véleményem szerint Buffon messze az elmúlt húsz év legjobb kapusa” – áradozott Piscitelli, aki elárulta, több alkalommal is találkozott már a kapuslegendával.

Több személyes emlékem is fűz hozzá. Az utánpótlás válogatott tagjaként volt szerencsém két héten át együtt edzeni vele. Aztán tizenkilenc évesen, amikor a Serie C-ben szereplő Carrarese játékosa voltam, ő volt a klub elnöke. Akkoriban viszonylag sokszor találkoztunk. Minden szempontból minőséget képvisel. Amellett, hogy csodálatos technikája van, egy nagyszerű ember.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik