ZTE: elutasították a koreai ajánlatot – most senki sem eladó

P. K.P. K.
Vágólapra másolva!
2023.07.10. 10:00
null
Hiába a koreai ajánlat, Ikoba (12) az új idényt is a ZTE-ben kezdi meg (Fotó: Kovács Péter, archív)
Múlt héten a dél-koreai sajtó írt arról, hogy a helyi élvonalban, a K League 1-ben a bennmaradásért küzdő Szuvon Bluewings szerződtetné a ZTE labdarúgócsapatának házi gólkirályát, Eduvie Ikobát. A Nemzeti Sport megkeresésére Sallói István sportigazgató elismerte a koreai ajánlatot, de elmondta, az a döntés született, hogy senkit sem adnak el a csapatból a nemzetközi kupaszereplés előtt.

 

 

Egy dél-koreai blogoldal múlt héten terjedelmes cikket közölt arról, hogy a K League 1-ben jelenleg utolsó helyen álló Szuvon Bluewings a ZTE 25 éves amerikai-nigériai csatárával, az előző idényben 28 NB I-es bajnokin 11 gólt szerző – ezzel házi gólkirályi címig jutó – Eduvie Ikobával erősítene, hogy ki tudja harcolni a bennmaradást.

Sallói István, a zalaiak sportigazgatója a Nemzeti Sport megkeresésére elismerte, valóban kaptak ajánlatot a csatárért, de elutasították azt.

„Az a döntés született, hogy a nemzetközi meccsünkig nem adunk el senkit” – reagált a sportvezető. Ikobával egyébként januárban hosszabbított szerződést a klub, 2025-ig írt alá a csatár.

Mint ismeretes, a kupagyőztes ZTE FC az Európa-konferencialiga selejtezőjének 2. fordulójában a horvát NK Osijekkel találkozik. Az első meccset július 27-én rendezik Eszéken, a visszavágót augusztus 3-án játsszák Zalaegerszegen.

NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁS A ZALAEGERSZEGI TE FC-NÉL
Érkezők: Sajbán Máté (Paksi FC), Senkó Zsombor (Diósgyőri VTK), Soltész István (Budafoki MTE)
Kölcsönbe érkezők: Mim Gergely (Puskás Akadémia – ismét kölcsönbe)
Kölcsönből visszatérők:
Boros Zsombor (NK Nafta – Szlovénia), Gergely Botond (román-magyar, NK Nafta – Szlovénia), Kiss Ágoston (NK Nafta – Szlovénia), Papp László (NK Nafta – Szlovénia), Török Kevin (Szentlőrinc)
Az utánpótlásból felkerültek/profi szerződést kötöttek:
Kiszemeltek: –
Távozók: Demjén Patrik (MTK Budapest), Eros Grezda (albán, FK Partizani – Albánia, szabadon igazolhatóként), Kálnoki-Kis Dávid (szabadon igazolható)
Kölcsönbe távozók: Daniel Milovanovikj (északmacedón, GFK Tikves 1930 – Észak-Macedónia)
Kölcsönből visszatérhetnek klubjukhoz: –
Távozhatnak/érdeklődnek irántuk:

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik