NB I: az AC Milant is megjárt balhátvédet igazolt az Újpest – hivatalos

D. S. B.D. S. B.
Vágólapra másolva!
2023.06.14. 16:20
null
Tamás Krisztián az Újpest első nyári igazolása (Fotó: Szabó Miklós)
Megvan a labdarúgó NB I-ben szereplő Újpest FC első nyári igazolása, miután visszatér a lila-fehérekhez a Budapest Honvédtól távozó magyar balhátvéd, az olasz Milant is megjáró Tamás Krisztián – számolt be róla honlapján a IV. kerületi klub.

Igaznak bizonyultak a Nemzeti Sport értesülései: a Honvédtól érkező Tamás Krisztiánnal pótolja az MTK-hoz távozó Nemanja Antonovot az Újpest.

Tamás Krisztián Újpesten kezdte pályafutását, ahonnan a szombathelyi Illés Akadémiára került, itt pedig felfigyelt rá az olasz élvonalbeli AC Milan, melyhez négy évig tartozott, de csak a második csapatban kapott lehetőséget 49 mérkőzésen.

Tamás ezt követően kölcsönben játszott a Varesénél és a cseh Slavia Prahánál is, mielőtt a Speziához igazolt.

Az olasz másodosztály után 2017-ben tért haza, s volt a Gyirmót, Zalaegerszeg és két ízben a Fehérvár játékosa is, a Budapest Honvédot 2020 óta erősítette.

A 28 éves bal oldali védő a mögöttünk hagyott idényben 29 bajnokin két gólpasszt adott.

„Aki ismer, tudja nagyon jól, hogy mennyit jelent számomra az Újpest. Itt születtem, itt kezdtem el iskolába járni, és itt kezdtem el focizni is. A mai napig kötődöm Újpesthez, így nagyon örülök, hogy itt folytathatom a karrieremet. Szeretnék minél jobb teljesítményt nyújtani egyénileg és csapatszinten is. Az edzőt ismerem már, korábban együtt dolgoztam vele a Honvédban. Nagyon jó szakembernek tartom, és remélem, hogy össze tudja rakni ezt a csapatot erre a idényre is úgy, hogy nehéz legyen bárkinek is pontot szereznie ellenünk. Várom már, hogy elkezdhessem a felkészülést a fiúkkal, és azt is, hogy lila-fehérben kiállhassak a pályára a fantasztikus szurkolótábor elé” – mondta új klubja honlapján Tamás Krisztián, aki a 22-es mezszámot választotta.

A klub közölte azt is, hogy profi szerződést kötött a 21 éves védekező középpályással, Geiger Bálinttal, aki öt éve erősíti a lila-fehéreket, s jobbára a harmadosztályban szereplő második csapatban kapott lehetőséget, s a mögöttünk hagyott évadban 32 mérkőzésen szerepelt.

NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁS AZ ÚJPEST FC-NÉL
Érkezők:
Tamás Krisztián (Bp. Honvéd, szabadon igazolhatóként)
Kölcsönbe érkezők:
Kölcsönből visszatérnek: Dzenan Burekovic (bosnyák, Szpartak Szubotica – Szerbia), Märten Kuusk (észt, Flora Tallinn – Észtország), Matija Ljujics (szerb, Sabail – Azerbajdzsán), Máté Zsolt (Tiszakécske), Radosevics Ognjen (szerb, Szentlőrinc)
Az utánpótlásból felkerültek/profi szerződést kötöttek: Geiger Bálint, Tamási Domonkos
Kiszemeltek:

Távozók
: Nemanja Antonov
(szerb, MTK Budapest, szabadon igazolhatóként), Filip Pajovics (szerb, szabadon igazolható)
Kölcsönbe távozók:

ölcsönből visszatérnek klubjukhoz:
Fernand Gouré (elefántcsontparti, Westerlo – Belgium)
Távozhatnak/érdeklődnek irántuk:

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik