NB I: 22 éves horvát kapust vett kölcsön a DVTK – hivatalos

Vágólapra másolva!
2023.06.15. 11:56
null
Karlo Sentic a korosztályos horvát válogatottban is megfordult (Fotó: DVTK)
A labdarúgó NB I-ben érdekelt Diósgyőri VTK a hivatalos honlapján jelentette be, hogy egy idényre kölcsönvette a horvát Hajduk Split 22 éves kapusát, Karlo Senticet. 

„Az előző évben a Hajduk Split kapuját védtem, és úgy döntöttem, hogy kipróbálom magam egy másik klubban – nyilatkozta a klubhonlapnak Karlo Sentic. Ekkor került képbe a DVTK. Korábban is sok jót hallottam a magyar fociról, hiszen Lovrencsics Gergő csapattársam volt Splitben, de édesapám arra is emlékezett, hogy a DVTK néhány évvel ezelőtt az Európa-liga selejtezőjében milyen jól szerepelt.”

„A döntésem meghozatalában sokat segített jó barátom, az eszéki kapus,Marko Malenica, aki rengeteg jót mondott a klubról, a közönségről, a városról, és ajánlotta, hogy fogadjam el a DVTK hívását. Úgy érzem, a DVTK-nak szíve van, a szurkolók rajonganak érte, én pedig szeretem az ilyen klubokat. A menedzserem pedig arról győzött meg, hogy egy jó csapat, valamint felkészült edzőés szakmai stáb vár rám. Hétfőtől én is a csapattal kezdem meg a felkészülést, akkor ismerem meg személyesen az új társaimat. Tudom, hogy jó kapusai vannak a DVTK-nak, akikkel remélem egyszerre leszünk jó barátok és nagy ellenfelek. Mert az nem titok,azért érkeztem, hogy én védjem a diósgyőri kaput” –
nyilatkozta a 22 éves, 193 centiméter magas kapus, aki a mögöttünk hagyott idényben 16 bajnoki mérkőzésen védte a Hajduk kapuját, s ezeken 22 gólt kapott.

Karlo Sentic az U21-es horvát válogatottban is szóhoz jutott, összesen egy mérkőzésen védte a korosztályos nemzeti csapat kapuját.

NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁS A DIÓSGYŐRI VTK-NÁL
Érkezők:
Kölcsönbe érkezők: Karlo Sentic (horvát, Hajduk Split – Horvátország)
Kölcsönből visszatérhet: Hornyák Marcell (Csákvár), Kispál Tamás (Eger), Papp Marcell (Dorog), Szőke Adrián (szerb-magyar, TSC, Szerbia), Vajda Botond (Tiszakécske)
Az utánpótlásból felkerültek/profi szerződést kötöttek:
Kiszemeltek: Joaozinho (Joao Carlos Reis Graca, portugál, Estoril – Portugália)
Távozók: Eppel Márton (szabadon igazolható), Könyves Norbert (szabadon igazolható)
Kölcsönbe távozók: –
Kölcsönből visszatérhetnek klubjukhoz:Cseke Benjámin (Mezőkövesd), Radics Márton (Puskás AFC)
Távozhatnak/érdeklődnek irántuk: Senkó Zsombor (Zalaegerszegi TE FC)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik