FTC: Összetörtem a meccs után – Abu Fani a válogatottban őt ért inzultusról

M. B.M. B.
Vágólapra másolva!
2023.06.28. 19:18
null
Mohammed Abu Fani (Fotó: Getty Images)
Mint ismert, a labdarúgó NB I-ben szereplő Ferencváros izraeli válogatott légiósát, Mohammed Abu Fanit kifütyülték és durva szidalmakkal illették a közel-keleti ország Andorra elleni Eb-selejtezőjén. A 25 éves középpályás a Haaretz online kiadásának adott interjújában beszélt az esetről – szúrta ki a csakfoci.hu.

„Megalázó volt. Összetörtem a meccs után, dühös voltam, nagyon megbántottak. Nem értettem, miért érdemlem azt, hogy terroristának nevezzenek, vagy hogy azt halljam, »Abu Fani meghalt«, és hogy minden alkalommal, amikor a labdához érek, kifütyüljenek” – idézte fel a Teddy Stadionban történteket Abu Fani.

„Igaz, hogy az arab közösséget képviselem, de egyúttal az egész országot. Azt akarom, hogy eljussunk az Európa-bajnokságra, ami fontos a labdarúgásunknak és személyesen nekem is. Nem számítottam ilyen reakciókra. A különbség a bajnoki és a válogatott meccsek között, hogy a bajnoki mérkőzéseken felkészülök akár erre is, még a Maccabi Tel-Aviv vagy a Beitar Jeruzsálem elleni meccs előtt is. De azért van különbség aközött, hogy egy rivális csapat szurkolói sértegetnek és megaláznak, vagy hogy ugyanezt teszik annak a csapatnak a szurkolói, amelyben játszol. Azt hittem, azért jönnek, hogy a válogatottnak szurkoljanak, nem pedig azért, hogy tönkretegyék a meccset. Ezek szűk látókörű emberek, de én ebből is erősebben jövök ki” – folytatta a Ferencváros új igazolása, hozzátéve, hogy egyetért azokkal a véleményekkel, miszerint a jövőben az izraeli válogatottnak nem a jeruzsálemi Teddy Stadionban kellene játszania a mérkőzéseit.

Eközben Mohammed Abu Fani már az FTC edzőtáborában van, ahol megcsillogtatta rúgótechnikáját.


Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik