Vasas: válogatott távozók – Pátkaitól és Feczesintől is elköszöntek

P. K.P. K.
Vágólapra másolva!
2023.05.26. 12:41
null
Pátkai Mátétól és Feczesin Róberttől is elköszönt a Vasas (Fotó: vasasfc.hu/NSO-montázs)
Csütörtökön újabb két játékos távozását jelentette be az NB I-ből kieső Vasas FC – a 35 éves, 23-szoros válogatott középpályás, Pátkai Máté három idény után int búcsút az angyalföldieknek, a 37 éves, 12-szeres válogatott Feczesin Róbert három és fél idény után hagyja el a klubot.

 

Júniusban lejár a játékos szerződése, melyet klubunk nem hosszabbít meg” – írja a vasasfc.hu Pátkai Máté kapcsán.

A 23-szoros válogatott Pátkai 2020-ban Fehérvárról szerződött a Vasashoz, melynél 67 tétmeccsen játszott, tíz gólt szerzett. Ebben az idényben az NB I-ben csak hat meccsen szerepelt, mielőtt a téli felkészülés során keresztszalag-szakadást szenvedett.

„A játékos csapatunk fontos tagja volt, az első osztályért zajló küzdelem során klubunk sokat köszönhet neki. A Vasas Futball Clubban nyújtott teljesítményét nem felejtjük, további pályafutásához pedig sok sikert kívánunk” – tette hozzá az angyalföldi klub honlapja.

Korábban már megírtuk, hogy az NB I-ben ebben az idényben nyolc meccsen, csak 105 percet játszó és egy gólt szerző Feczesin Róbert is elhagyhatja a Vasast, könnyen lehet, hogy be is fejezi a pályafutását. Az ő távozását is pénteken jelentette be a klub.

„Feczesin Róbert 2020 januárjában érkezett klubunkhoz. A 37 éves támadó az azóta eltelt három és fél év során összesen 88 tétmérkőzésen lépett pályára, melyeken 39 találatot szerzett. A kétszeres házi gólkirály csapatunk egyik fontos alapembere volt, meghatározó szerepet töltött be a ‪2021–2022-es, élvonalba való feljutásban is. Feczesin Róbert szerződése lejár, a Vasas Futball Clubban nyújtott teljesítményét köszönjük” – fogalmaz a vasasfc.hu. A bejelentésből az nem derült ki, Fecezsin folytatja-e még profi pályafutását.

A klub csütörtökön már bejelentette, hogy Dombó Dávid, Silye Erik és Balogh Norbert is távozik. Ugyanakkor a 29 éves Ihrig-Farkas Sebestyén egy évvel meghosszabbította a szerződését a Vasassal.

Amint arról már beszámoltunk, értesüléseink szerint Balajti Ádám, Géresi Krisztián, Hegedűs János, és Bobál Gergely is távozhat a nyáron a Vasastól.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik