Gianni Infantino mostantól még inkább számít Csányi Sándorra

Szöllősi György (Lisszabon)Szöllősi György (Lisszabon)
Vágólapra másolva!
2023.04.05. 16:03
null
Csányi Sándor és Gianni Infantino (Fotó: MLSZ)
Az MLSZ elnöke a lisszaboni UEFA-kongresszus helyszínén adott interjút a Nemzeti Sportnak.

 

– Milyen változást hozhat az UEFA-alelnöki posztjának megszűnése annak tükrében, hogy a világszövetségben viszont marad alelnök? – kérdeztük Csányi Sándort az újraválasztása után.
– Annak ellenére, hogy nem lehetek már tagja az UEFA végrehajtó bizottságának a szigorú szabályok miatt, a FIFA alelnökeként továbbra is részt vehetek, nem csak a FIFA Tanács ülésein, de az UEFA vb-üléseken is, vagyis megmarad a rálátásom és a befolyásom a folyamatokra mind a két testületben. Hogy pontosan milyen speciális feladatom lesz a FIFA-ban, azt még én sem tudom, de Infantino elnök úr jelezte, hogy az eddigieknél nagyobb mértékben számít majd rám az új ciklusban.

– Az UEFA-bizottságokban viszont bőven marad feladata.
– Az UEFA-ban három bizottságban is benne vagyok, ezeket a terheket szeretném már csökkenteni, de úgy, hogy ne veszítsen pozíciókat a magyar labdarúgás, vagyis amennyire ez egyáltalán lehetséges, arra törekszünk, hogy a bizottsági helyek elosztásánál az MLSZ képviselői vehessék át ezen feladatok egyikét-másikát, és minél több bizottságban legyenek képviselőink.

– Finn riválisának visszalépése azt jelezte, aligha lett volna esélye ön ellen, aki viszont igen népszerű a küldöttek között.
– Már korábban hallani lehetett, hogy többen is javasolták neki a visszalépést, mondván, csak néhány szavazatra volna esélye, ám végül csak ma jelentette be, hogy nem áll ki ellenem. Kitűnő a kapcsolatom nem csak az európai vezetőkkel, de az összes kontinens futballszövetségi képviselőivel, ezért úgy érzem, hogy tudok segíteni a magyar futballnak ezekkel az összeköttetésekkel, és bár most elég jól állunk és sokan irigyelnek bennünket, azért van még mit és van még kitől tanulni, ebből a szempontból is fontos a nemzetközi jelenlétem. Persze mindig a magyar érdek az első, de az UEFA delegáltjaként az európai szövetség érdekeit is képviselem a világszövetségben és a FIFA alelnökeként nagyban vagyok felelős a FIFA működéséért is.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik