DVSC: Nagy kő esett le a szívemről – Bárány Donát

Vágólapra másolva!
2023.04.28. 10:57
null
Bárány Donát öt gólt szerzett eddigi 19 NB I-es fellépésén (Fotó: Szabó Miklós)
Bárány Donát, a DVSC csatára nyolc hónap elteltével szerzett ismét gólt az élvonalban – a 22 éves futballista beszélt sérülésről, dühről és a Mol Fehérvár elleni vasárnapi bajnokiról is.

 

A sors visszaadott valamit abból, amit a korábbi hónapokban elvett Bárány Donáttól, a DVSC csatára sokáig sérüléssel bajlódott, de a legutóbbi, ZTE FC elleni bajnokin (2–0) fontos gólt szerzett.

„Jót tett a lelkemnek a gól, főleg úgy, hogy ezzel le is zártuk a Zete elleni bajnokit  – mondta lapunknak a tabellán negyedik debreceniek 22 esztendős csatára, aki nyolc hónap elteltével szerzett ismét gólt az élvonalban. – Azért az NB III-ban előtte dupláztam a Vasas II ellen, vagyis volt sikerélményem, de az élvonalban nyilván nehezebb eredményesebbnek lenni. Nagy kő esett le a szívemről, hiszen kemény időszakot tudhatok magam mögött. Ragyogóan kezdődött az idényem, az első négy bajnokin három gólt szereztem, azután sajnos – éppen a ZTE ellen, augusztus végén – elszakadt a combhajlító izmom. Kihagytam két hónapot, de utólag már tudjuk, többet kellett volna, mert újra, ugyanott elszakadt a combhajlítóm novemberben… Rettenetesen dühös voltam, utóbbi még jobban bosszantott, hiszen ha türelmesebb vagyok, nem történik meg a baj. Csak márciusban térhettem vissza a pályára, de legalább makkegészségesen. Már nem is akarok rágódni azon, hány meccsen játszhattam és hány gólig juthattam volna, inkább próbálom elfelejteni ezt a rémálmot. A lényeg, hogy már semmi bajom, érzem, hogy visszatértem a helyes útra. Élnem kell a bizalommal, amelyet Szrdjan Blagojevics vezetőedzőtől kapok, és remélem, vasárnap sikerült bizonyítanom.”

A Loki ráadásul úgy nyert Egerszegen, hogy öt kulcsjátékosát nélkülöznie kellett: Dzsudzsák Balázs és Ferenczi János piros lapos eltiltását töltötte (pontosabban tölti, mert a középpályásnak még egy, míg a védőnek két bajnokit kell kihagynia), Christian Manrique pedig öt sárga lapja miatt nem léphetett pályára. Sós Bence és Varga József sérüléssel bajlódott, s még mindig nem bevethetők.

„A sok hiányzó ellenére jól futballoztunk, ráadásul új felállást is választottunk, az eddig megszokott négy hátvéd helyett a három belső védős rendszert alkalmaztuk, amelyet bár kevés ideig gyakorolhattunk, jól működött, bevált. Lehet, hogy a Vidi elleni vasárnapi bajnokin visszatérünk a négyvédős szisztémára, a lényeg, hogy van egy új játékrendszer, amelyet bármikor előhúzhatunk a tarsolyunkból. Kemény mérkőzésre számítok a Fehérvár ellen, nem számít, hogy csak tizedik a tabellán, a kerete erős, jószerével az életéért küzd. Ha nyerünk, ott maradunk az élbolyban. Nem szabad nagyon előrenéznünk, hiszen két-három rosszul sikerült mérkőzés után máris a középmezőnyben találhatjuk magunkat. Nagyon várom a Vidi elleni meccset, hazai pályán nyernünk kell.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik