Puskás Akadémia: Plsek boldog, hogy újra a pályán lehet

BORSOS LÁSZLÓBORSOS LÁSZLÓ
Vágólapra másolva!
2023.01.17. 10:31
null
Jakub Plsek hálás azért, hogy a rehabilitációs munka <br />profi volt, és játszhat a felkészülési mérkőzéseken<br />(Fotó: pfla.hu)
Az elhúzódó térdsérüléséből visszatérőben lévő Jakub Plsek már nem érez fájdalmat, pályára lépett a Puskás Akadémia két spanyolországi előkészületi mérkőzésén, és bízik benne, hogy a Mezőkövesd elleni szezonrajtra bevethető állapotba kerül.

Tizenegy hónap hosszú idő, márpedig csaknem ennyi elteltével játszhat ismét tétmérkőzést Jakub Plsek, a Puskás Akadémia FC cseh játékosa. A középpályásként és támadóként is bevethető 29 éves labdarúgó napokkal a szerződéshosszabbítását követően, a február 26-án rendezett Honvéd elleni idegenbeli bajnokin (0–0) szenvedett súlyos térdsérülést, emiatt 31 meccset hagyott ki. Visszatérésének időpontja azonban egyre közeleg, január óta ugyanis teljes értékű edzésmunkát végez, a svájci Young Boys elleni felkészülési mérkőzésen (0–3) harminc, a német Karlsruhe ellenin (1–0) 45 percet töltött a pályán.

„Hosszú út van mögöttem, elmondhatatlanul vártam már a pillanatot, hogy ismét a pályán legyek   – nyilatkozta a Nemzeti Sportnak a PAFC spanyolországi edzőtáborában utolért Jakub Plsek.  – Korábban nem kellett egy hétnél többet kihagynom sérülés miatt, úgyhogy az ágyban töltött első hetek borzasztóak voltak. A klubnál azonban mindenki támogatott, többen meglátogattak a kórházban, rendszeresen érdeklődtek felőlem, így könnyebb volt erőt merítenem a visszatéréshez. Mérföldkövet jelentett, amikor október végén megkezdtük a különedzéseket Purger Szilárd fizioterapeutával. Eleinte rossz érzéseim voltak, nem gondoltam volna, hogy elmúlnak a fájdalmaim és bírja a testem a fizikai igénybevételt, de a kiváló edzéstervnek és a szakértelemnek köszönhetően visszatérhettem. Purger Szilárd rengeteget segített nekem, hálás vagyok neki, hogy nyolc hónappal a műtétet követően, novemberben a többiekkel edzhettem, januártól pedig már teljes értékű munkát végezhetek. Elképesztő érzés volt ennyi kihagyás után labdás feladatot végezni, rádöbbentem, mennyire szeretek futballozni. Az első meccs előtt volt bennem némi félelem, hogyan reagál éles helyzetben a testem, de egyáltalán nem voltak fájdalmaim. A második előkészületi találkozón magabiztosabbnak éreztem magam, a mozgások dinamikusabbak voltak, jobban mentek a kitámasztások, felszabadultabb volt a játékom. Lekopogom, minden rendben van, optimista vagyok.”

A 65. NB I-es meccsére készülő játékos napról napra jobb erőben érzi magát, de mint elmondta, a kemény edzések sokat kivesznek belőle – mindez természetes ilyen hosszú kényszerpihenő után. A csapat gyúróinak és masszőreinek kiváló munkája segíti minél gyorsabb regenerálódását, és bízik benne, hogy bevetésre kész állapotban várhatja az idény első, január 29-i, Mezőkövesd elleni idegenbeli bajnokiját.

„Csaknem két hét van a szezonrajtig, szerintem nem lesz akadálya annak, hogy jó erőben várjam, azonban nem szeretnék semmit sem siettetni ilyen hosszú kihagyás után, egy-két héten már nem múlik semmi   – folytatta a sérülése előtt alapembernek számító Plsek. – Az a legfontosabb, hogy egészséges legyek, élvezzem a játékot és segítsem a csapatot. A sérülésem előtt kaptam ajánlatokat külföldről, de nagyon szeretek a Puskás Akadémiánál futballozni. Tetszik a játékstílusunk, kiváló közösséget alkotunk, szeretem a csapattársaimat, a klubnál dolgozókat, és a családom is jól érzi magát Magyarországon, úgyhogy a maradás mellett döntöttem, kétezerhuszonöt nyaráig írtam alá. Remélem, a csapattal a lehető legelőkelőbb helyen végzünk, szerintem sokra hivatott ez a társaság.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik