Felkészülés: korábbi német bajnokot győzött le a Mezőkövesd

Vágólapra másolva!
2023.01.05. 22:26
null
Nagy Gergő parádés gólt szerzett (Fotó: Török Attila)
A törökországi Belekben edzőtáborozó Mezőkövesd labdarúgócsapata első felkészülési mérkőzésén 2–1-re legyőzte a korábbi négyszeres német bajnok, jelenleg a másodosztályban szereplő és a telet a 4. helyen töltő 1. FC Kaiserslauternt.

 

A borsodiak hivatalos honlapja szerint a Mezőkövesd a kiegyenlített találkozó első félidejében többet birtokolta a labdát, majd a 45. percben szöglet után Sztefan Drazsics révén megszerezte a vezetést. Kuttor Attila csapata a második félidő közepén nem akármilyen találattal duplázta meg előnyét: „Nagy Gergő egy labdaszerzést követően 40 méterről ívelte a kapuba a labdát.”

A németek Philipp Klement tizenegyesével hamar szépítettek, de az egyenlítés az utolsó negyedórában már nem jött nekik össze.

A Mezőkövesd legközelebb szombaton magyar idő szerint 12 órától a román élvonalbeli FC Voluntari ellen lép pályára.

FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
Mezőkövesd Zsóry–1. FC Kaiserslautern (német, II.) 2–1 (1–0)

Belek, 100 néző
Mezőkövesd, I. félidő:
Tordai – Kállai K., Lukic (Márkus, 30.), Beriasvili, Steliano, Karnyicki, Besirovic, Cseri (Ephestion, 30.), Molnár G., Drazsics, Prudnyikov. II. félidő: Rjabenko – Vadnai, Márkus (Csontos, 60.), Zahary, Vajda, Brtan, Lehoczky, Ephestion (Nagy G., 60.), Kállai Z., Lakveheliani, Bobál G. Vezetőedző: Kuttor Attila
Gólszerző:
Drazsics (45.), Nagy G. (69.), ill. Klement (74. – 11-esből)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik