Honvéd: Kerezsi új posztra, a válogatott szélső új csapatba kerülhet

CSERHÁTI ANDRÁSCSERHÁTI ANDRÁS
Vágólapra másolva!
2022.12.23. 09:09
null
Kerezsi Zalán (Fotó: Budapest Honvéd FC/ Balogh Dávid)
Kerezsi Zalán, a kispestiek saját nevelésű tehetsége beszélt a Nemzeti Sportnak a horvát NK Varazdin elleni, csütörtöki vereségről, a bal oldali védőpozícióról és a kiesés elleni harcról. Miközben a csapat keretében több változás is várható.

 

 

Mint ismeretes, vereséggel zárta az évet a Bp. Honvéd, a kispestiek a horvát élvonalbeli NK Varazdin elleni felkészülési mérkőzésen kaptak ki 2–1-re. Az összecsapás nem mindennapi módon zajlott, a felek megállapodása szerint négyszer harminc percig tartott. Az NB I-ben az utolsó előtti, kieső helyen szerénykedő Honvéd kezdőcsapatában helyet kapott a mindössze 17 éves Menyhárt Barnabás, akinek akadt néhány szép megmozdulása. A mérkőzésen a magyar együttes szerzett vezetést, Zsótér Donát passza után Nenad Lukics talált a kapuba a 4. percben, de fél óra sem telt el, s a vendégeknél volt az előny – ezt követően az eredmény már nem változott.

Dean Klafuric, a Bp. Honvéd vezetőedzője Kerezsi Zalánra nem megszokott pozíciójában, vagyis szélsőként számított, hanem az ötvédős rendszerben bal oldali hátvédként.

„Az utóbbi időben már előfordult, hogy ebben a pozícióban játszottam, kezdem megszokni  – mondta lapunknak a Bp. Honvéd 19 éves játékosa. –  Az U19-es válogatottban is szerepeltem már ezen a poszton. A legfontosabb a csapat, így szívesen játszom itt, még ha kicsit furcsa is. A szakmai stáb célja ezzel az, hogy támadóbbá tegye az együttest, hiszen az őszi tizenhat bajnoki mérkőzésen tizenhat gólt szereztünk, ami nagyon kevés. Sajnos a horvátok elleni meccs is bizonyította, fejlődnünk kell ebben, mert bár hamar vezetéshez jutottunk, ezután alig kerültünk helyzetbe. Decemberben inkább a védelem stabilitása került előtérbe, januárban pedig a támadójátékon kell még inkább csiszolnunk, erre kell nagy hangsúlyt fektetnünk. Rengeteget kell dolgoznunk, mert ha a tavasszal sem megy a góllövés, gondjaink lehetnek. Ha viszont megoldást találunk, a középmezőnyben is végezhetünk. Ehhez sokat akarok hozzátenni: gólokat szereznék, gólpasszokat adnék, minél több lehetőséghez szeretnék jutni a Honvédban.”

A csapattal kapcsolatos hír, hogy – csakúgy, mint a múlt heti, Lokomotiva Zagreb elleni felkészülési mérkőzésen (0–0) – a csütörtöki összecsapáson sem védett Szappanos Péter. Már hetek óta tartja magát a hír, hogy az egyszeres válogatott, 32 éves kapus a Mol Fehérvár FC-hez szerződik. Információnk szerint a kispestiek már több ajánlatot kaptak, csak idő kérdése, mikor egyeznek meg a felek. Nemcsak a kapus, hanem Nagy Dominik is búcsút inthet: a szélső szerződése lejár december 31-én, s úgy tudjuk, nem hosszabbítja meg megállapodását. Több NB I-es klub érdeklődéséről hallani, így a 27 éves, tízszeres válogatott labdarúgó két esztendő után távozhat Kispestről. Hogy elvesztése mekkora érvágás, arra bizonyíték, hogy az előző idényt hét bajnoki góllal zárta. De hogy mikor léphet pályára újra tétmérkőzésen, egyelőre kérdés: mint ismert, elszakadt a térdszalagja az április 16-i, Ferencváros elleni bajnokin (1–2).

Sérüléssel bajlódik Bocskay Bertalan is, a húszéves középpályásnak eltört a lába, rá csak a tavasszal számíthat a szakmai stáb. Nem tudni, hogy a védő Tamás Krisztián és a támadó Zsótér Donát marad-e Kispesten: mindkét futballista szerződése lejár a nyáron, idehaza több klub szívesen látná a duót.

Az együttes tagjai legközelebb január 3-án találkoznak, s folytatják a felkészülést. A Honvéd első tétmérkőzésére január 29-én kerül sor az Újpest FC ellen a Megyeri úton.

 FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS     
BP. HONVÉD –NK VARAZDIN (horvát)      1–2 (1–2, 1–2, 1–2)     

Honvéd-MFA Utánpótlásközpont, zárt kapuk mögött. V:   Erdős
HONVÉD:      Tujvel – Doka, Klemenz, Csirkovics, Lovric, Kerezsi – Kocsis D., Mitrovics, Zsótér, Menyhárt B. – Lukics.      A 60. perctől:      Dúzs – Jónsson, Szabó II Alex, Prenga, Capan, Eördögh – Krajcsovics, Gomis, Plakuscsenko, Átrok – Ennin (B. Traoré)
G:  Lukics, ill. Teklic (11-esből), Sego

 

TÉLI JÁTÉKOSMOZGÁS A BUDAPEST HONVÉDNÁL
Érkezők:
Kölcsönbe érkezők:

Kölcsönből visszatérők:
Az utánpótlásból felkerültek/profi szerződést kötöttek:
Kiszemeltek:
Távozók:

Kölcsönbe távozók:

Kölcsönből visszatérnek klubjukhoz:
Távozhatnak/érdeklődnek irántuk: Nagy Dominik (lejár a szerződése), Szappanos Péter (Mol Fehérvár), Tamás Krisztián, Zsótér Donát

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik