Játékossors: Egy ház árát biztosan befizettem büntetésekre – Torghelle

I. SZ.I. SZ.
Vágólapra másolva!
2022.03.26. 11:36
null
Torghelle Sándor (Fotó: Mirkó István/Magyar Nemzet)
Játékosként nem volt könnyű eset Torghelle Sándor, aki a Magyar Nemzetnek adott interjújában beszélt motivációjáról, fegyelmi ügyeiről és sok minden másról is.

„Egy ház árát biztosan befizettem büntetésekre a karrierem alatt. De ez csak az egyik része, volt más hátrányom is ebből – idézi Torghelle Sándort a magyarnemzet.hu. Kaptam kritikát a csapattársaimtól, edzőimtől. Amikor a Panathinaikoszban játszottam, óriási hülyeséget csináltam, kérdőre vontam az edzőt, hogy miért kellett lecserélni. A Bajnokok Ligájában a Barcelona ellen játszottunk, 0–0 lett a vége. A sajtótájékoztatón megkérdezték Alberto Malesanit, mivel volt elégedett és mivel nem. Azt mondta, pozitívum az eredmény, negatívum Torghelle Sándor reakciója. Utána alig kaptam lehetőséget. Ha hibáztam is, legalább magamat adtam, és enélkül nem maradtam volna fenn olyan sokáig.”

A 42-szeres válogatott csatár arról is beszélt, mi motiválta pályafutása során.

„Gyerekként kicsi voltam, és bosszantott, hogy elnyomtak, ezért kettőzött erővel ütköztem. Az is dühített, hogy mindig mindenben csak második voltam. A sprinteken mindig volt egyvalaki, aki gyorsabb volt nálam, a Cooper-teszteken egyvalaki, aki többet futott, aztán egyvalaki, aki magasabbra ugrott. Sosem voltam a legjobb semmiben. Megtanultam, hogy nekem küzdenem kell, ezzel kompenzálhatom azt, ami másnak tehetségből megadatott” – mondta Torghelle, aki elsősorban ennek a hozzáállásnak köszönhetően érte el, hogy válogatott játékos lett.

„Tudom, hogy sokak fejében ügyetlen csatár voltam, aki csak rúg, csíp, harap, de ezt a képet vitatnám. Sosem voltam kiemelkedő tehetség, nem cseleztem végig a pályát, de ügyetlen sem voltam, az biztos. Aki ezt állítja, az csak azt akarta meglátni, ha rosszul passzoltam vagy elpattant tőlem a labda” – mondta a nemzetközi köztudatba 2004-ben 21 évesen, a Németország ellen szerzett két góljával berobbanó csatár.

Torghelle beszélt olasz gyökereiről, a Lipcsei Péterrel való nem létező viszonyáról, arról, hogy bár kétszer is találkozott Puskás Ferenccel, beszélni nem tudott vele.

A Fehérvártól Szabics Imrével együtt távozó exjátékos az edzősködésről is beszélt röviden.

„Megkönnyebbültem, amikor elküldtek minket Fehérvárról, mert olyan sok volt a probléma, hogy az elmúlt időszak nagyon negatív tapasztalat volt. Szeretnék a futballban maradni, de ezután százszor meggondolom, mit vállalok el.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik