FTC: Ez fontos pont volt a magyar foci életében – Orosz Pál

V. Á.V. Á.
Vágólapra másolva!
2021.10.08. 10:34
null
Orosz Pál szerint jó döntés volt a VAR bevezetése az NB I-ben (Fotó: Földi Imre)
Orosz Pál, az FTC Labdarúgó Zrt. vezérigazgatója volt a Digi Sport Reggeli Start című műsorának a vendége. A VAR mellett Franck Boli és a nemzetközi kupaszereplés is szóba került.


Az NB I-ben ettől az idénytől bevezetett VAR kapcsán Orosz Pál kiemelte, ez fontos lépés volt a magyar labdarúgásban.

„Ez fontos pont volt a magyar foci életében. Meg kellett tenni. Tudom, hogy változtatja a játékot, de nemzetközi szinten is ez van már. Ebben is gyakorlatot kell szerezni, ez a fejlődés következő lépése. Az más kérdés, hogy tetszik vagy nem tetszik valakinek. A labdarúgás óriási üzletág, nem elfogadható, hogy úgy szülessen meg egy döntés, hogy milyen napja van a játékvezetőnek. Egy továbbjutáson eurószázezrek vagy akár -milliók is múlhatnak ” – mondta el a sportvezető.

Az El-szereplés kapcsán elárulta, a Betis vezetői azt mondták, 1–1-nél nem voltak olyan biztosak benne, hogy mi lesz a Fradi elleni meccs kimenetele. Orosz szerint jól játszik a klub nemzetközi szinten, de jó lenne már pontot szerezni. Ha az FTC a harmadik helyen végez az El-csoportjában, akkor az Európa-konferencialigában folytathatja szereplését.

„Az Európa-konferencialiga szerintem jó dolog, mert további kluboknak ad lehetőséget a korábbiakhoz képest. Ez még a válogatottnak is jó, tekintettel arra, hogy a játékosok nemzetközi rutint szereznek – folytatta Orosz Pál, aki szerint a sorozatot sokan lenézték az elején, „Konfetti-ligának” csúfolták.

Mint ismert, Franck Boli kimaradt az El-keretből. Az elefántcsontparti támadó ügye is szóba került az adásban.

„Közös döntés volt a vezetőedzővel. Úgy gondoltuk, hogy bizonyos fegyelmi szabályoknak meg kell felelni, és szankció nélkül nem lehet megtenni bizonyos dolgokat. El kellett döntenünk, hogy melyik ujjunkba harapunk bele, és ez a döntés született.”

A teljes beszélgetés ITT.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik