NB I: Amióta itt vagyunk, ez volt a leggyengébb félidőnk – Toldi Gábor

J. Á., Z. A.J. Á., Z. A.
Vágólapra másolva!
2021.08.22. 06:53
null
Toldi Gábor levonta a tanulságot a ZTE-től elszenvedett vereségből (Kiss Annamarie/Hajdú-Bihari Napló, archív)
Mint ismert, a Mol Fehérvár a Kisvárdát, a ZTE pedig a DVSC-t győzte le 2–1-re a labdarúgó NB I 4. fordulójában. A találkozókat követően így értékeltek a csapatok szakvezetői.

 

LABDARÚGÓ NB I
4. FORDULÓ

Debreceni VSC–Zalaegerszegi TE FC 1–2 (Korhut 65., ill. Skribek 29., Grezda 86.)

Toldi Gábor, a Debrecen vezetőedzője

– Hogyan értékeli a mérkőzést?
– A meccs tanulsága, hogy nem szabad egy félidőnyi előnyt adni az ellenfélnek. Rosszul kezdtük a találkozót, nem voltunk elég agresszívak. A Zalaegerszeg meg is szerezte a vezetést, majd a cseréknek köszönhetően más Debrecen futott ki a pályára második félidőre. Jogosan egyenlítettünk ki, ám összességében megérdemelten győzött a Zalaegerszeg. Az első félidő miatt nem érdemeltük meg a három pontot, ilyen kevés lelkesedéssel nem lehet nyerni. Amióta itt vagyunk, ez volt a leggyengébb félidőnk.

– Érdekes összeállításban lépett pályára a Debrecen, mi volt az oka?
– Alaposan átgondoltuk, majd úgy döntöttünk, hogy ezt a védelmet küldjük pályára. Marko Nikolics csak a kispadon ült, nem volt olyan állapotban, hogy játsszon, ráadásul sérülések is hátráltatnak bennünket. Beszélhetünk a középső védőinkről, ám velük volt a legkevesebb probléma.

– Marco Rossi szerdán keretet hirdet a szeptemberi vébéselejtezőkre, mit mondana neki, ha Dzsudzsák Balázs iránt érdeklődne?
– Tiszta szívvel ajánlanám Marco Rossi szövetségi kapitánynak Dzsudzsák Balázst. Az elmúlt fordulókban kimagasló teljesítményt nyújtott az NB I-ben. Ritka a hozzá hasonló képességű futballista a magyar első osztályban.

Waltner Róbert, a Zalaegerszeg vezetőedzője

– Mit jelent a csapatnak az első győzelem?
– Nagy lökést ad. Jó érzés ünnepelni az öltözőben, hétfőn egészen más hangulatban kezdődik a hét. Nagyobb lett az önbizalmunk, és remélem, további szép eredményekben lesz részünk. Húsz éve is nehéz volt Debrecenben játszani, most is az volt. Megérdemelten győztünk, több helyzetünk volt. Külön örülök, hogy a kapott gól után sem törtünk össze, sikerült felállni, majd a győztes gólt is megszereztük.

– Úgy tűnt, jól működött a letámadásuk, sok labdát szereztek a Debrecen térfelén.
– Tudatos volt. Való igaz, sok labdát szeretünk a Debrecen térfelén, ám amikor nem sikerült, nehéz helyzetbe kerültünk. Csereként jöttek a friss játékosaik, megpróbáltak folyamatosan betörni a tizenhatoson belülre. Volt sok pozitívum a védekezésünkben, ám néha hibáztunk is.

– Dzsudzsák Balázs a Debrecen legjobbja volt, készültek rá külön a mérkőzés előtt?
– Igen. Mindenki ismeri a képességeit, nem lehet leírni. Jól mozgatja mélységből a csapatát, indításai, szöglet- és szabadrúgásai nagyon veszélyesek. Megpróbáltuk nyomás alá helyezni, hogy ne tudja szervezni a játékot. Régen is voltak játékosok, akiket még a mellékhelyiségbe is követtek a védők, ám ma már nem lehet külön játékost állítani az ellenfélre.

Mol Fehérvár FC–Kisvárda 2–1 (Zivzivadze 44., ifj. Dárdai P. 75., ill. Mesanovic 90+1.)
Kiállítva: Stopira (52., Fehérvár), Fiola (90+5., Fehérvár)

Szabics Imre, a Fehérvár vezetőedzője

– A listavezető elleni sikert sohasem kell megmagyarázni…
– Megérdemelt győzelmet arattunk, az első játékrészben játékban múltuk felül ellenfelünket, a másodikban akaratban, küzdeni tudásban voltunk jobbak.

– Mi jár az edző fejében, amikor a csapata majdnem egy félidőt emberhátrányban kénytelen futballozni?
– Sohasem foglalkoztam a játékvezetőkkel, most sem teszem. Különböző problémákkal folyamatosan meg kell küzdeni, de mindig is megoldásorientált ember voltam, ami átragad a játékosokra is. Ezúttal is így történt, mindent elkövettek, hogy egy emberrel kevesebben is győzelemmel hozzuk le a meccset.

– Milyen érzés a Mol Aréna Sóstóban meccselni? Ezt azért kérdezzük, mert bár már a tizedik bajnokiján van túl, még csak harmadszor volt része benne.
– Szokni kell az érzést. Örülök, hogy végre hazai pályán, szurkolók előtt játszottunk, és sikerült örömet szerezni nekik. Szeretnénk még nagyon sokszor ezt az érzést kiváltani.

Joao Janeiro, a Kisvárda vezetőedzője

– Az első félidő nagy részében nem úgy tűnt, hogy három győztes bajnoki után pont nélkül marad a Kisvárda.
– Nagyon érzelmes mérkőzést játszottunk. Szeretem látni, amikor a játékosok és az edzők ünnepelnek a meccs végén, sajnos most nem volt rá alkalom. Sok taktikai hibát követtünk el, ha kétszáz percig játszunk, akkor sem szerzünk újabb gólt. Nem volt rend a fejekben.

– Mit gondol, csapata miért nem tudott élni az előnnyel, hogy Stopirát a játékvezető a második félidő elején kiállította?
– A Gyirmót elleni meccsünkön is volt kiállítás, akkor jól megoldottuk a feladatot. Egyébként a kiállítás nem mindig jelent nagy előnyt, hiszen ilyen esetben az ellenfélnek nincs veszítenivalója. Agresszívabb futballra lett volna szükség, és bár sokszor ott voltunk a hazaiak tizenhatosánál, egy kontra mindent eldöntött. Van ilyen.

– Négy forduló után kilenc pontjuk van. Azért ez jó kezdés, nem?
– Igen, jól kezdtük az idényt, ugyanakkor a magunk hibája, hogy Székesfehérváron nem nyertünk. Negyven percig jobban játszottunk az első félidőben, és a szünet után is próbáltuk uralni a meccset. Nem történt tragédia.

NB I, 2021–2022, 4. FORDULÓ
HELYSZÍNJÁTÉKVEZETŐ
NÉZŐSZÁM
Augusztus 21., szombat
Debreceni VSC–Zalaegerszegi TE 1–2 Debrecen, Nagyerdei StadionKarakó Ferenc
4800
Mol Fehérvár FC–Kisvárda 2–1
Székesfehérvár, Mol Aréna Sóstó
Berke Balázs
2429
Budapest Honvéd–Paksi FC 3–1
Budapest, Bozsik Aréna
Pintér Csaba
2411
Augusztus 22., vasárnap
15.45: Mezőkövesd–Gyirmót FC Győr (Tv: M4 Sport+)Mezőkövesd, Városi StadionBogár Gergő
18.00: Újpest FC–MTK Budapest (Tv: M4 Sport+)Budapest, Szusza Ferenc StadionBognár Tamás
2022. január 26., szerda
19.00: Puskás Akadémia–FerencvárosFelcsút, Pancho Aréna
Az NB I góllövőlistája itt!
AZ ÁLLÁS
1. Kisvárda 4 3 1 7–5 +2 9
2. Mezőkövesd 3 2 1 7–8 –1 6
3. Puskás Akadémia 3 2 1 6–8 –2 6
4. Debreceni VSC 4 1 2 1 10–8 +2 5
5. Mol Fehérvár 3 1 2 4–3 +1 5
6. Paksi FC 4 1 1 2 12–10 +2 4
7. MTK Budapest 3 1 1 1 3–3 0 4
8. Zalaegerszegi TE 4 1 1 2 6–8 –2 4
9. Budapest Honvéd 4 1 1 2 5–7 –2 4
10. Ferencvárosi TC 2 1 1 5–3 +2 3
11. Újpest FC 3 2 1 4–5 –1 2
12. Gyirmót FC Győr3213–4–12
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik