Eb 2020: Cseh játékos lehet a gólkirály – Libor Kozák

J. Á.J. Á.
Vágólapra másolva!
2021.07.03. 10:44
null
Libor Kozák visszatérne a cseh válogatottba (Fotó: pfla.hu)
A Puskás Akadémia kilencszeres cseh válogatott támadója szerint kiemelkedő Tomás Vaclík és Patrik Schick Eb-n mutatott teljesítménye, és reméli, ez lesz Csehország egyik legsikeresebb tornája.

 

–Nem olyan régen pályára lépett a cseh válogatottban, az Eb-n most remek teljesítményt nyújtó csapat tagjai közül több játékossal játszott is már együtt.
–Valóban ismerem a játékosok többségét, kiváló csapatunk van. Ezek a srácok már két-három éve együtt futballoznak, jól ismerik egymást, összeszoktak. Ezt pedig az eredmények is alátámasztják.

–Csehország egyik legfőbb erénye a csapategység. Van olyan futballista, aki kimagaslik a többiek közül?
–Nem szeretnék kiemelni senkit, de muszáj megemlítenem Tomás Vaclík és Patrik Schick teljesítményét. Előbbi remekel a tornán, utóbbi pedig már négy gólt szerzett, versenyben van a torna gólkirályi címéért. Hogy lehet-e gólkirály? Miért ne? Remélem, nem a hollandoknak lőtte az utolsó gólját az Eb-n.

–Beszélt valamelyik játékossal az Eb alatt?
–Ondrej Celustkával sokat beszélek, tavaly együtt játszottunk a Sparta Prahában. Azt mondta, remek a hangulat a csapatnál.

–Szombaton jön a Dánia elleni negyeddöntő. Mit vár a találkozótól?
–Sajnálom, hogy Bakiban lesz a mérkőzés, mivel eléggé messze van, sokat kell utazni. Ez a csapatnak és a szurkolóknak sem jó. Nagyon örültem, hogy Magyarországra rengeteg cseh szurkoló kísérte el az együttest, kiváló hangulat volt a Puskás Arénában. Sokkal jobb lenne, ha a dánok elleni negyeddöntőt is ott játszanák, hiszen itt sokkal több drukker lehet a lelátókon. Dánia nagyon erős csapat, nagyszerű játékra képes, nehéz megmondani, hogy milyen találkozóra számíthatunk, ám az eddig látott hozzáállással és csapatszellemmel messze juthatunk.

–A legutóbbi válogatottsága alkalmával már Jaroslav Silhavy volt a szövetségi kapitány. Milyen szakembernek tartja?
–Nem ismerem jól, azt viszont tapasztaltam, hogy jó hangulatot hozott az öltözőbe. Kifejezetten pozitív karakter, aki a kemény munka mellett egy kis vidámságot is hozott. Remekül cserél, akiket a kispadról küld be, mindig hozzátesznek a játékhoz. Ez fontos, hiszen úgy tud belenyúlni a meccsbe, hogy az az együttes javára váljon.

–Látjuk még önt címeres mezben?
–Nem tettem le róla. Az elsődleges, hogy egészséges legyek és elkerüljenek a sérülések. Amikor jó formában játszottam, mindig ott voltam a válogatott keret közelében. Most viszont az a célom, hogy jól teljesítsek a Puskás Akadémiában, és ha megfelelő teljesítményt nyújtok, lesz esélyem ismét cseh színekben futballozni.

NS-szakértő
Buzsáky Ákos
korábbi 20-szoros válogatott játékos

Úgy érzem, a dánok túl vannak a Christian Eriksennel történteken, a lélektani előny talán náluk van, ebből a borzalmas esetből erőt tudtak meríteni a folytatásra. A játékukon is az látszik, hogy felszabadultan, időnként szemre tetszetősen futballoznak, a Wales elleni nyolcaddöntőben, ugye, négy gólt szereztek. Csehország az előző fordulóban meglepetésre kiütötte a hollandokat, nem tudom, meg tudja-e ismételni azt a teljesítményét. Szerintem Dánia jut a négy közé.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik