Ferencváros: két fiatallal is profi szerződést kötöttek

H. D.H. D.
Vágólapra másolva!
2020.11.30. 16:25
null
Balról jobbra: Mergl Szabolcs Tamás, Orosz Pál és Gera Zalán (Fotó: <a href="https://www.fradi.hu/labdarugas/elso-csapat/hirek/ket-fiatal-jatekosunk-kapott-profi-szerzodest" target="_blank">fradi.hu</a>)
A Ferencváros labdarúgócsapata a hivatalos honlapján számolt be róla, hogy két fiataljával, a 16 éves Mergl Szabolcs Tamással és a 17 éves Gera Zalánnal is profi szerződést kötött.

 

A fradi.hu beszámolója szerint a 2004-es születésű Mergl Szabolcs Tamás 2011-ben, Budafokon lett igazolt labdarúgó, majd 2015-től a Budapest Honvéd MFA-ban játszott. A most 16 éves kapust 2018-ban szerződtette az FTC, azóta 49 alkalommal lépett pályára a korosztályos csapatokban, kétszer pedig az NB III-as együttesben is védett.

„Kiskorom óta az volt a célom, hogy egy nap profi szerződést írhassak alá egy csapatnál, és most ez az álmom a Ferencvárossal beteljesült. Innen kell tovább építkeznem és képeznem magamat, kettőzött erővel fogok küzdeni a további céljaim elérése érdekében” – mondta a szerződése aláírása után Mergl Szabolcs Tamás.

A 2003-as születésű Gera Zalán 2017-ben érkezett az FTC-hez Szegedről, a SZEAC-tól. A támadóként bevethető játékos 2017 és 2019 között 60 mérkőzést játszott, és ezeken 38 gólt szerzett zöld-fehér színekben, majd a 2019–2020-as idényt a Budapest Honvéd MFA-nál töltötte. Gera 2020 nyarán visszatért a Ferencvároshoz, azóta 12 NB III-as meccsen öt gólnál jár.

„Nagyon örülök, hogy aláírhattam életem első profi szerződését, ráadásul éppen egy ilyen nagy múltú klubnál, mint amilyen a Ferencváros. Nagy megtiszteltetés ehhez az egyesülethez tartozni” – idézi a fradi.hu Gera Zalánt.

Log into Facebook

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik