Videó: amikor Talapa előrevágta a labdát, és az mögötte esett le szögletre

M. G.M. G.
Vágólapra másolva!
2020.06.22. 08:49
A sportvilág lassan éledezik a koronavírus-járvány miatti kényszerszünetet követően, de mivel archív visszatekintéseink népszerűek voltak olvasóink körében, folytatjuk a videós múltidéző sorozatunkat. Mai főszereplőink az MTK, a Stadler FC, Talapa János és az orkánerejű szél, az időpont 1995. november 18.

Az 1995–1996-os NB I-es idényt nagy reményekkel kezdte az MTK, hiszen Várszegi Gábor bőkezűségének köszönhetően nagyon erős csapat állt össze a Hungária körúton. Ne feledjük, az MTK ekkor újonc volt, de az egyidényes másodosztályú „pokoljárás” után mindenki minimum dobogóesélyesnek tartotta a válogatott játékosok sorát szerződtető kék-fehéreket. Bicskei Bertalannal a kispadon négy győzelemmel kezdett az MTK, de aztán jött egy hétmérkőzéses nyeretlenségi sorozat, közben Bicskei ment, Kisteleki István jött.

A Stadler elleni találkozóra egy Csepel elleni 0–5-tel „melegített” az MTK, de úgy tűnt, fordul a kocka, hiszen a fővárosiak hamar magukhoz ragadták a kezdeményezést. A viharos szélben megrendezett mérkőzésen az akasztóiak így is ki tudtak csikarni egy döntetlent (3–3), a meccs legemlékezetesebb mozzanata pedig nem Vjacseszlav Jeremejev szögletgólja volt (pedig az is „ritka jószág”, az érdeklődők a videón kiemelt jelenet előtt találják közvetlenül), hanem az a leírhatatlan pár másodperc, amely bármilyen futballkabaréba beillene. A jelenetsor egyértelmű legjobbja az orkánerejű szél.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik