Újpest: 20 hónap után újra pályán, kérdés, játszik-e a Fradi ellen

T. N.T. N.
Vágólapra másolva!
2019.02.05. 08:15
null
A DVSC ellen Banai Dávid állt az Újpest kapujában (Fotó: Meder István)
Az Újpest 24 éves kapusa, Banai Dávid több mint húsz hónap után lépett pályára ismét az élvonalban, de egyelőre bizonytalan,  hogy a derbin is védhet-e. 

 

Becsülettel készült a téli felkészülés során is Banai Dávid, de titkon talán csak az Újpest 24 esztendős kapusa reménykedett benne, hogy a tavaszi első fordulóban ismét pályára lép az élvonalban.

A keretben a szerb Filip Pajovics számít első számú kapusnak, míg Gundel-Takács Bence és Banai Dávid rendszerint a beugrásra vár, legalábbis utóbbi mindenképpen, mivel legutóbb 2017. május 13-án játszott az NB I-ben.

„Pénteken Filip Pajovics belázasodott, s az edzésen már tudtam, szombaton a Debrecen ellen újra védhetek – mondta a kapus, aki pályafutása során eddig kizárólag az Újpestben játszott, korábban az NB II-ben és az NB III-ban is szereplő második számú csapatban, illetve most már 19 bajnokin az élvonalban is. – Természetesen nyerni akartunk, a Vidi és a Honvéd is kikapott, előrébb léphettünk volna a tabellán. Az egy pont azonban több mint az egy sem, s felfoghatjuk úgy is a gól nélküli döntetlent, hogy nem szakadtunk le az élmezőnytől.”

A Lokiból Bódi Ádám és Tőzsér Dániel is a lécet találta el, utóbbi helyzetnél Damásdi Alex közelről ismételhetett, de Banai Dávid védett. Időközben Filip Pajovics meggyógyult, a hétfői edzésen teljes értékű munkát végzett, vagyis a jó debreceni teljesítmény ellenére meglepetés lenne, ha a magyar kapus maradna a kezdőcsapatban.

„Mint eddig mindig, most is úgy készülök, hogy pályára léphessek, aztán a szakmai stáb dönt. A Ferencváros elleni derbit eddig csak a kispadról élvezhettem, talán most a kapuban állhatok. A keretben több labdarúgó is szerepel, aki átélte a pályán a derbi hangulatát, meglátjuk, hogyan alakul ez a hét.”

Banai Dávid 2017 novemberében, a Bp. Honvéd elleni bajnoki előtt rosszul érezte magát, folyamatos hasgörcse miatt az Uzsoki utcai kórházban megoperálták, eltávolították a lépét, amely vélhetően a hétközi edzésen sérülhetett meg. A beavatkozás után gyors felépülés következett, vagyis nincs összefüggésben a mellőzöttséggel, mindenesetre az említett 2017. májusi mérkőzés óta Filip Pajovics 47, míg Gundel-Takács Bence négy bajnokin kapott lehetőséget.

NB I, 2018–2019, 19. FORDULÓ
FEBRUÁR 2., SZOMBATHELYSZÍNJÁTÉKVEZETŐ
NÉZŐSZÁM
MTK Budapest–Paksi FC 1–2
Budapest,Új Hidegkuti Nándor StadionBognár Tamás
1381
Debreceni VSC–Újpest FC 0–0
Debrecen,
Nagyerdei Stadion
Karakó Ferenc
3026
Mol Vidi FC–Puskás Akadémia 0–3Székesfehérvár, Mol Aréna Sóstó
Kassai Viktor
2980
Diósgyőri VTK–Mezőkövesd Zsóry 1–1 Miskolc,
DVTK Stadion
Szőts Gergely
3408
Haladás–Kisvárda 0–1
Szombathely, Haladás StadionBogár Gergő
2512
Ferencváros–Honvéd 1–0 Budapest,
Groupama Aréna
Berke Balázs
10 027
TABELLA • GÓLLÖVŐLISTA

20. FORDULÓ (FEBRUÁR 9.)
17.00: Bp. Honvéd–Puskás Akadémia
17.00: Paks–Haladás
17.00: Mezőkövesd–MTK Budapest
17.00: Mol Vidi FC–Diósgyőri VTK (Tv: M4 Sport)
17.00: Kisvárda–Debreceni VSC
19.30: Újpest–Ferencváros (Tv: M4 Sport)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik