Újpest: válogatott támadó érkezett, alapember távozhat

Vágólapra másolva!
2018.01.29. 08:33
null
Az Újpest szombaton utazott el Törökországba, de a keretből nem mindenki tartott a csapattal (Fotó: ujpestfc.hu)
Bár már múlt héten úgy tűnt, szerződést kaphat az Újpesttől a lett válogatott Janis Ikaunieks, erre nem került sor, viszont ezen a héten ő is a csapattal készül a törökországi edzőtáborban. Nem utazott el viszont a társaival a nyáron lejáró szerződésű alapember, az ősszel 18 bajnokin két gólt szerző szűrő, Windecker József, akinek az ügyében hétfőre ígér közleményt a klub.

 

Régen írtak lett labdarúgóról ennyit Magyarországon. Janis Ikaunieks még szerződést sem kapott, máris legalább fél tucatszor került a figyelem középpontjába.

Többek között akkor, amikor január elején a Fradi szerelésében három gólt szerzett a Dunaföldvár elleni edzőmérkőzésen (16–0), majd amikor másnap a Megyeri úton jelent meg menedzsere társaságában. Később visszautazott a francia Metzhez, most pedig az Újpest törökországi edzőtáborában jelent meg – némileg váratlanul. A 22 esztendős futballista vasárnap este a Belekben edzőtáborozó lilákhoz csatlakozott. Szerződést egyelőre nem kapott, de Nebojsa Vignjevics kíváncsi rá, néhány napig együtt tréningezik Simon Krisztiánékkal.

Janis Ikaunieks a Metz labdarúgója, és biztosra vehető, hogy klubja a több játéklehetőség reményében mindenképpen szeretné kölcsönadni. Nem zárható ki, hogy szükség is lesz az erősítésre, hiszen Windecker József nem utazott el az edzőtáborba.

A csapat alapemberének számító középpályásról a klub egyelőre nem ad tájékoztatást, Méhes Tamástól, az újpestiek kommunikációs vezetőjétől annyit sikerült megtudnunk, hogy hétfőn közleményben ismertetik a futballistával kialakult helyzetet. Úgy tudjuk, nem írta alá lejáró szerződését, pontosabban nem hosszabbította meg, így egyelőre kérdéses a jövője.

A csapat Windecker József nélkül is gőzerővel gyakorol, a keret tagjai a szombat esti földet érés és a szobák elfoglalása után vasárnap délelőtt máris megismerkedhettek a konditeremmel és a tengerparti edzőpályával is, ahol a délutáni edzőmérkőzés ellenére intenzív futógyakorlatok voltak. Az Újpest remek körülmények között, az ötcsillagos Riu Kaya Belek hotelben készül a tavaszra, egyelőre huszonhárom labdarúgó utazott a török Riviérára, hamarosan a lázas betegséggel küzdő Novothny Soma is csatlakozik a csapathoz. A házi gólkirály egyelőre budapesti otthonában fekszik, néhány napon belül társai után indulhat.

Nebojsa Vignjevics együttese vasárnap – a megérkezés másnapján –, már pályára is lépett, az ellenfél a bolgár első osztályú Szeptemvri Szófia volt. A pálmafákkal körülölelt edzőpályán harcos, kemény kilencven percet játszottak a csapatok, mint arról már beszámoltunk, az Újpest 2–1-es vereséget szenvedett. A következő mérkőzését szerdán vívja a lila-fehér gárda, akkor a szlovák Slovan Bratislava lesz az ellenfele.

TÉLI JÁTÉKOSMOZGÁS AZ ÚJPEST FC-NÉL
Érkezők: Dzenan Burekovic (bosnyák, FK Vojvodina – Szerbia, szabadon igazolhatóként)
Kölcsönbe érkezők:
Kölcsönből visszatérők:
Az utánpótlásból felkerültek/ profi szerződést kötöttek:
Németh Kristóf
Kiszemeltek: Janis Ikaunieks (lett, Metz – Franciaország, próbajáték)
Távozók: Kovács Zoltán (ZTE FC)
Kölcsönbe távozók:
Kölcsönből visszatérnek klubjukhoz:Anton Salétros (svéd, AIK Solna)
Távozhatnak/érdeklődnek irántuk: Windecker József

 

 

AZ ÚJPEST FC TÉLI FELKÉSZÜLÉSI PROGRAMJA
A felkészülés kezdete: január 11.
Edzőtábor:január 27. – február 8., Belek (Törökország)
FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉSEK

Január 28., Belek: Újpest–Szeptemvri Szófia (bolgár)​ 1–2 (Litauszki)
Január 31., Belek: Újpest–Slovan Bratislava (szlovák)
Február 3., Belek: Újpest–Crvena zvezda (szerb)
Február 7, Belek.: Újpest–Dukla Praha (cseh)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik