Strandfoci: ilyen még nem volt a sportág magyarországi történetében

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
2017.06.26. 10:58
Címkék
Ilyen még soha nem volt a magyar strandlabdarúgás történetében: előselejtezőt kellett játszani a felnőtt bajnokságba jutásért. A hétvégi viadal öt résztvevője közül négyen készülhetnek a bajnoki mérkőzésekre – írja az mlsz.hu.

Eredendően azok a sportszervezetek rendelkeztek indulási joggal, amelyek az előző bajnokságban a táblázat első nyolc helyén végeztek, ám az Aramis visszalépett, a Bonyhád pedig új sportszervezettel nevezett, vagyis hat csapat helye volt biztos a tíz között.

Ugyanakkor örvendetes módon a Bodon Péter FC, amely a kilencedik helyen végzett tavaly, újra nevezett, és érkezett három új klub: az FC Dabas, az Eger SE és a Debrecen, vagyis négy helyre öt csapat pályázott, nekik kellett egy kvalifikációs tornán eldönteni, ki jut be a Nemzeti Strandlabdarúgó Liga egy hét múlva kezdődő bajnoki versengésébe.

Azt ugyanakkor nem lehet állítani, hogy kezdők lettek volna a játékosok. Az Egerben a korábbi magyar válogatott játékos, Badalik Szabolcs edző visszahívott több kiváló játékost, akik évekig voltak meghatározó tagjai a magyar élvonalnak, de pályára lépett Montvai Tibor is, aki nagypályán például első osztályba vezette a Kecskemétet. A Debrecennél sokan felkapták a fejüket egy ismerős miatt: Luis Ramos is a többiekkel melegített. A játékos a DVSC (és a hondurasi válogatott) nagypályás csapatában szerepelt 2009 és 2012 között (majd egy évet kölcsönben Kecskeméten), itt kétszeres bajnok, háromszoros kupagyőztes lett. Debreceni mezben szerepel az egy héttel ezelőtt rendezett U21-es Talent Cupon szerepelt spanyol válogatott legjobbja, Christian Martinez is.

A kétnapos torna színvonalas, látványos megoldásokban gazdag játékot hozott, a viadal zárásakor egyedül az FC Dabas játékosai indulhattak haza csalódottan, nekik nem sikerült bekerülniük a döntő mezőnyébe, míg az Eger, a DEAC, a Bonyhád és a Bodon Péter FC készülhet a folytatásra.

NEMZETI STRANDLABDARÚGÓ LIGA
ELŐSELEJTEZŐK, EREDMÉNYEK

Eger SE–Deac 5–4
Bonyhád–FC Dabas 8–2
Bodon Péter FC–DEAC 4–7
FC Dabas–Eger SE 5–8
Bonyhád–Bodon Péter FC 5–2
Bodon Péter FC–FC Dabas 4–3
Eger SE–Bonyhád 6–14
FC Dabas–DEAC 5–4
Bodon Péter FC–Eger SE 6–4
DEAC–Bonyhád 1–4

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik